'Yüzyüze eğitim için sabırsızlanıyoruz'

AKÜ'nün tüm hazırlıklarını 31 Ağustos itibariyle yüzyüze eğitime başlayabilmeye yönelik gerçekleştirdiğini belirten AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet karakaş, 'Bu yıl bilgisayar mühendisliği ve İngilizce öğretmenliği bölümlerimize öğrenci alıyoruz. Seneye PDR ve özel öğretim bölümlerimiz için hazırlık yapıyoruz' dedi   Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileriyle yüzyüze eğitim yapabilmek için hazırlıklarını sürdürüyor. 'ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖZLEDİK' Tüm hazırlıklarını 31 [&hellip]

AKÜ’nün tüm hazırlıklarını 31 Ağustos itibariyle yüzyüze eğitime başlayabilmeye yönelik gerçekleştirdiğini belirten AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet karakaş, “Bu yıl bilgisayar mühendisliği ve İngilizce öğretmenliği bölümlerimize öğrenci alıyoruz. Seneye PDR ve özel öğretim bölümlerimiz için hazırlık yapıyoruz” dedi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileriyle yüzyüze eğitim yapabilmek için hazırlıklarını sürdürüyor.
“ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖZLEDİK”
Tüm hazırlıklarını 31 Ağustos’tan itibaren yüzyüze eğitime geçebilmeye yönelik yaptıklarını belirten Rektör Karakaş, “ YÖK’ün üniversitelere tanıdığı yüzde 40 oranında uzaktan eğitim hakkı da mevcut. Biz çok kalabalık olan derslerimizde bu hakkı kullanmayı düşünüyoruz. Ama uygun olan tüm branş ve derslerimizde yüzyüze eğitim yapmak azmindeyiz. Öğrencilerimizin ve camiamızın da hazırlıklarını bu yönde sürdürdüklerini beliyoruz. Umuyoruz ki olağanüstü şartlar gelişmez ve yüzyüze eğitimi aralıksız olarak sürdürebiliriz. Biz öğrencilerimiz, öğrencilerimiz de bizleri özledi.” dedi.
“İKİ YENİ BÖLÜM BU
YIL ÖĞRENCİ ALIYOR”
Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde bu yıl yeni bölümlerin de öğretime başlayacağını belirten AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Bu yıl yeni bölümlerimize öğrenci alacağız. Bu yıl öğrenci alacağımız yeni bölümlerimiz bilgisayar mühendisliği, İngilizce öğretmenliği olacak. Seneye de özel eğitim bölümünde öğrenci almaya hazırlanıyoruz. Otistik çocuklarımız, zihinsel engellilerimizin eğitiminde hizmet edecek öğrencilerimizi yetiştirmek için kadro istedik.” diye konuştu.
“SIRADA PDR VE ÖZEL
ÖĞRETİM BÖLÜMLERİ VAR”
Bu yeni bölümlerin hizmete girmesinin ardından sırada PDR (Psikolojik rehberlik ve danışmanlık) bölümünün olduğunu belirten Karakaş, “Özel Eğitim öğretmenliği ve PDR bölümleri yüksek puanla öğrenci alan ve istihdam imanları da bulunan bölümler. Bunun için bu bölümleri tercih ediyoruz. Bu yıl bilgisayar mühendisliği ve İngilizce öğretmenliği bölümlerimizi açıyoruz. Gelecek yıl da PDR ve özel öğretim bölümleri için hazırlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
>> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme