• Haberler
  • Genel
  • Yüzme kursları ilgi görüyor – Kocatepe Gazetesi

Yüzme kursları ilgi görüyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da yapılan Yaz Spor Okulları’nda Yüzme Kursu da başladı. Katılımın yoğun olduğu yüzme kursları stadyum bahçesine kurulan havuzla devam ediyor Afyonkarahisar’da kurumların girişimleriyle hazırlanan Yaz Spor Okulları devam ediyor. Atatürk Stadyumu’nda tenis kortlarının yanında bulunan boş alana kurulan yüzme havuzuyla gerçekleştirilen kursta öğrenciler, başarılı ve eğlenceli bir yaz dönemi geçirdiklerini belirtiyorlar. Yüzme branşında yaz okulu [&hellip]

Yüzme kursları ilgi görüyor

Afyonkarahisar’da yapılan Yaz Spor Okulları’nda Yüzme Kursu da başladı.
Katılımın yoğun olduğu yüzme kursları stadyum
bahçesine kurulan havuzla devam ediyor

Afyonkarahisar’da kurumların girişimleriyle hazırlanan Yaz Spor Okulları devam ediyor. Atatürk Stadyumu’nda tenis kortlarının yanında bulunan boş alana kurulan yüzme havuzuyla gerçekleştirilen kursta öğrenciler, başarılı ve eğlenceli bir yaz dönemi geçirdiklerini belirtiyorlar. Yüzme branşında yaz okulu çalışmasına geçen hafta başladıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Uğur Atçı, “Yaz Kursumuz geçen hafta başladı. Kuvvet, kondisyon çalışmaları ardından havuz içerisinde temel eğitim kurslarımız devam ediyor. Yüzme seviyesi iyi olan çocuklara havuzun diğer bölümünde temel teknik eğitimler yapıyoruz. Hiç yüzmeyi bilmeyen çocuklarla da temel eğitim çalışmalarına devam ediyoruz.” dedi.
Velilerin boğulma vakalarından çekindikleri için çocuklarına yüzmeyi öğretmek istediklerini belirten Atçı, “Veliler çocuklarını, boğulma vakalarından çekindiği için yüzme kursuna getiriyor. Bir de çocuklarını sporda biraz daha ileri seviyeye taşımak için yüzmeye getirenler burada.” ifadesine yer verdi.
Yüzme kursunun temel amaçları hakkında bilgi veren Atçı, “Onlarla birlikte temel eğitim çalışmalarıyla çocukları bir üst noktaya taşıyıp sporcu olacak ve yarışmalara götürebileceğimiz çocukları da antrenmanlarda seçmek istiyoruz. Ardından da kulüplere kazandırırak derece elde etmelerini sağlayacağız. Madalya alan çocuklarımız var. Yaz okullarından keşfeetiğimiz öğrenciler bunlar. İnşallah buradan seçeceğimiz çocuklarla yeni havuzumuzda devam edip yüzmede daha iyi noktalara getiririz.” şeklinde konuştu.
Haftada iki gün çalışmaların olduğunu belirten Atçı, “Haftanın iki günü erkekler de ve kızlarda çalışmamız oluyor. Her yaş grubuna 1 saat 15 dakikalık süremiz var. Ağustos 30’unda son çalışmamız olacak. O güne kadar Salı-Perşembe günleri kızlarla, Pazartesi-Çarşamba günleri erkeklerle çalışacağız.” diye konuştu. >> Ali Fuat GÜÇÜLER’in haberi

Bakmadan Geçme