Yüzme aday hakem kursu açılıyor

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün girişimleri ile Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar'da 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında yüzme aday hakem kursu yapılması planlanıyor

Yüzme Aday Hakem Kursuna katılacaklarda aranan şartlar ve belgeler de açıklandı. Kursa katılmak isteyen adaylarda T.C. vatandaşı olmak en başta geliyor. 2 adet biyometreik vesikalık ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf,  En az lise mezunu olmak gerektiği gibi adayların mezuniyet belgesini de sunması gerekiyor. 18 yaşından küçük 50 yaşından büyük adayların başvuru yapamayacağı kursta adaylardan aile hekimden veya hastaneden alınmış hakemlik yapmaya engeli olmayan sağlık raporu, adli sicil kaydı, 2 adet kurs katılım taahhütname formu doldurulması gerekiyor. Ayrıca adayların kişisel ve posta yolu ile başvuruları kabul edilmeyecek ve ücret alınmayacak. Başvurular sadece Türkiye Yüzme Federasyonu portalı üzerinden yapılacak. İstenen belgeler de portal üzerinden eklenecek. Kurs katılmak isteyen adayların ücreti bin 500 TL alınacak. Ücrette yine Türkiye Yüzme Federasyonu portalı üzerinden yatırılacak. Olağanüstü haller dışında, kursa başvuru yapanlara ücret iadesi olmayacak. Kursa toplam 4 saatten fazla katılmayanlar devamsız kabul edilecek ve sınava alınmayacak.

EN AZ 25 KİŞİ GEREKİYOR

Ayrıca kursların yapılacağı illerde Covid-19 salgını vb. gibi olağanüstü durumlar olması halinde uygulanan “PANDEMİ KURALLARI KAPSAMINDA” olabilecek tarih değişikliklerinde, kursların belirlenecek bir başka tarihe ertelenmesi durumunda kursiyerler Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından belirlenecek tarihteki kursa katılacak. Şayet katılmazsa herhangi bir hak talebinde bulunamayacak. Aday hakem eğitimleri de Zafer Uğursal ve Muhammet Geren tarafından verilerek kursiyer sayısının 25 kişiden az olması durumunda kurs iptal edilecek.

Bakmadan Geçme