Yüzde 60 sevindirdi, 3 vekil üzdü

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde seçim sonuçları buruk bir sevinçle karşılandı. Seçim sürecinin başlamasından itibaren 𔄝-0 “tahmini yapılan partide Afyonkarahisar’da alınan yüzde 60’lık oy yüzleri güldürürken, milletvekili sayısının 3’te kalması, burukluğa neden oldu. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ise CHP ile MHP’nin dayanışma içinde olduğuna ilişkin iddiaların ortaya atıldığını kaydetti. 2002 ve 2011 yılındaki parti [&hellip]

Yüzde 60 sevindirdi, 3 vekil üzdü

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde seçim sonuçları buruk bir sevinçle karşılandı.

Seçim sürecinin başlamasından itibaren
“5-0 “tahmini yapılan partide Afyonkarahisar’da alınan yüzde 60’lık oy yüzleri güldürürken, milletvekili sayısının 3’te kalması, burukluğa neden oldu. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ise CHP ile MHP’nin dayanışma içinde olduğuna ilişkin iddiaların ortaya atıldığını kaydetti. 2002 ve 2011 yılındaki parti içi temayül yoklamasında birinci olan Halil Ürün ise milletvekili olmaya hak kazandı
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde seçim sonuçları, İl Başkanlığı’nda kurulan sinevizyon vasıtasıyla, haber kanallarından, anında öğrenildi. İl Başkanlığı’na gelen partililerin izlediği seçim sonuçları açıklandıkça, yorumlar da yapılmaya başlandı. Sandıkların ilk açıldığı saatlerde Afyonkarahisar’da 4 milletvekili çıkaracağı hesaplanan AK Parti’de, sandıkların büyük çoğunluğunun açılmasının ardından burukluk yaşandı. Seçim sürecinin başlangıcında “5-0” tahmini yürüten, seçim sürecinin ilermesiyle birlikte “4-1 olabilir” diyen AK Partililer, 3 milletvekili çıkarılmasını üzüntüyle karşıladı. AK Parti’nin ülke genelinde yüzde 50, Afyonkarahisar genelinde ise yüzde 60 oy alınmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, “Biz öncelikle Afyonkarahisar halkına teşekkür ediyoruz. Üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. 2007’de 206 bin 500 olan oyumuz 45 bin arttı. Şu anda yaklaşık 251 bin 500 oyumuz var. Halkımız sağduyu sahibidir. Kurulduğu günden bugüne girmiş olduğu seçimlerin tamamında siyasi literatürün değerlendirmelerini yıkarak her girdiği seçimde oyunu katlayarak arttıp iktidarda kalan tek parti. Halbuki iktidarda olan partiler daime oylarını kaybederler, yıpranırlar. Yapmış olduğumuz icraatlarla, yapmış olduğumuz hizmetlerle ne kadar doğru yolda olduğumuzu bize destek vererek göstermişlerdir. Biz bundan dolayı Afyon halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hayırlısı böyledir inşallah” dedi.
Hizmette akmasa yok
Zeybek, hizmetlerde bir aksama olmayacağını belirtirek “Biz kaldığımız yerden tekrar halka hizmetimize devam edeceğiz. Hizmetlerimizde bir aksama, kesintiye uğrama olmayacak. Bundan kimse endişe duymasın” ifadelerini kullandı.
Paslaşma iddiası
Zeybek, CHP ve MHP’nin oy oranlarına ilişkin de şu yorumda bulundu:
“Burada çeşitli paslaşmalar kulağımıza geliyordu. Bu da ayan-beyan ortada. 2007’de 80 bin küsur oy alan MHP, be seçimde seçmen sayısı artmasına rağmen 78 binde kalıyor. 47 bin oyu olan CHP, 20 bin daha oy alarak 67 bine çıkıyor. Halkımızın takdiri, değerlendirmesi Afyon halkına aittir. İnşallah Afyonumuz için hayırlı neticeler verir. Biz herkese, AK Parti’ye oy versin vermesin, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”
“Ciddi bir istikrar yakalandı”
AK Parti Milletvekili Sait Açba ise Afyonkarahisar halkının teveccühüne teşekkür etti. Açba, “Afyonkarahisar’da AK Parti’nin yapmış olduğu hizmetler halkımızın takdir ettiği hizmetlerdir. Halkımız, hizmetler karşısında vefa borcunu yerine getirdi. Bundan sonra iktidar partisi olarak bundan önceki iki dönemde yaptığımız hizmetlerden daha güzel hizmetleri yapmamızdır. Biz inşallah bu hizmet noktasında kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. 8-8.5 senelik iktidar dönemi gerçekten uzun bir dönem. Her dönemde oylarınızı artırıyorsunuz. Bir bakıma gerçekten seçmen istikrarın devam etmesini istiyor. Siyasal ve ekonomik yönden ciddi bir istikrar yakalanmış durumda. Türkiye, ileriye daha emin gözlerle bakabiliyor. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada itibarlı bir yere kavuştuğunu halkımız gayet iyi biliyor. Bu istikrarın devam etmesini istiyor” diye konuştu.
Erdoğan’ın ustalık dönemi
Açba, şöyle devam etti:
“AK Parti’nin 3’üncü dönemi Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi ustalık dönemidir. Bu iki dönemde yaptığımız hizmetlerden daha güzel hizmetler yapabileceğimizi, ekonomik yönden de Türkiye’nin geldiği noktanın iyi bir nokta olduğunu, gelecekte de daha iyi noktalara geleceğini ümit ediyoruz. Buna ilişkin hazırlığı olan tek parti AK Parti’dir. AK Parti, Türkiye’de kendisine oy veren bütün insanları kucaklayarak yine yoluna devam edecektir. Ben özellikle teşkilatımıza da teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın bütün kademelerindeki arkadaşlarımız, adaylarımız, aday adaylarımız, canla başla seçim döneminde nefes almadan çalışma yürüttüler. AK Parti’nin hizmetlerini halka anlattılar.”
Oy oranı arttı
Seçim sonuçlarını AK Parti İl Başkanlığı’nda takip eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise AK Parti’nin tahminlerin üzerinde bir oy aldığının altını çizdi. Çoban, “AK Parti’nin tekrar iktidar olacağı, yüzde 50’ye yakın oy alacağı bekleniyordu Tahminler genellikle yüzde 45-50 arasındaydı. O tahminleri aştığı görülüyor. İlimiz genelinde de baktığımızda da yüzde 54 oydan yüzde 60’a çıktığı görülmektedir. Bu da bence çok önemli bir başarıdır. AK Parti Türkiye’de ve dünyada ilk defa ‘İktidar partisi yıpranır’ anlayışını yıkan bilakis girdiği her genel seçimde oylarını artıran bir parti haline gelmiştir” dedi.
Çoban, MHP’ye
yüklendi
Milliyetçi Hareket Partisi’ne yüklenen Çoban, “Yine bu seçimde MHP’nin hem Türkiye’de hem Afyonkarahisar’da büyük oy kaybettiğinin büyük bir göstergesidir. Burada değerli eski Eskişehir Valisi Sayın Kadir Çalışıcı’nın ne kadar yanıltıldığının bence bir göstergesidir. Sayın Valimizin de kendisine bir çeki-düzen vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu listeyle MHP’nin oyları artmamış, azalmıştır. Sayın Valimizin kendi köyü ve etrafındaki tüm köylerden AK Parti çok açık farkla birinci parti çıkmıştır. CHP, ilimiz merkezinde oylarını artıran ikinci bir partidir. 2007’de yüzde 13’ler seviyesindeyken şu anda yüzde 17’ler seviyesinde oy almıştır. Buradan da şu sonuç çıkmıştır. MHP’den CHP’ye bir oy kaydığı gözlemlenmiştir. Sürekli olarak bu konu gündemdeydi. AK Parti’nin ilimizde yüzde 60 oy alması, AK Parti’ye güvenin yanında Sayın Bakanımıza da büyük bir güç katmıştır. Sayın Bakanımız bu oy oranından aldığı güçle yine Ankara’da tekrar Bakanlık koltuğuna oturacaktır” şeklinde konuştu. Çoban, yatırımların devam edeceğini, yüzde 50’lik bir oy oranının ülke genelinde AK Parti’nin meşruiyetini daha artıracağını kaydetti.
“Saygıyla karşılıyoruz”
2002 ve 2011 Genel Seçimleri’nden önce yapılan AK Parti Afyonkarahisar Temayül Yoklamaları’nda birinci olan Halil Ürün ise, seçim sonuçlarıyla birlikte milletve-kili olmaya hak kazandı. Ürün, seçimle ilgili ilk değerlendirmesinde “Milletin takdirine söylenecek hiçbir lafımız yok. Aziz milletimiz böyle takdir etmiş. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu güvenlerine layık olabilmek için enerjimizi sonuna kadar harcayacağız. Bu konuda milletimizin hiçbir kaygısı olmasın. Buruk bir sevinç içindeyiz. Bizim Afyonkarahisar’da milletvekili sayısı olarak hedefimiz 5’ti. Biz 3’te kaldık. Kendi adıma söyleyecek çok fazla bir şey bulamıyorum. Bütün teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İl genelinde oylarımızı arttırmış bulunuyoruz. Afyonlular, AK Parti’ye güvende ısrar ettiler. Bunu şükranla karşılıyoruz. Afyonkarahisarlılar diğer iki partimize de teveccüh gösterdiler. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Allah milletimize, memleketimez hayırlı etsin. Allah hayırlı işlere bizi memur etsin” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme