• Haberler
  • Genel
  • 'Yüzde 50+1 Açıklaması Bahçel'yi Yakından İlgilendiriyor'

'Yüzde 50+1 Açıklaması Bahçel'yi Yakından İlgilendiriyor'

DP Lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yüzde 50+1' açıklamasının Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi yakından ilgilendirdiğini belirtti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve 27. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüzde 50+1” ile ilgili sözlerinin asıl muhatabının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu belirtti.
DP Lideri Uysal, konu hakkında şunları kaydetti: “Erdoğan, uzun zamandır varolan ‘Yüzde 50+1 şartı’ ile ilgili şikâyetini ve niyetini ilk kez net ifade etti. Ama tüm sistemi Yüzde 50+1 manivelası ile kontrol eden ve bu dengenin değişmesini ‘Casus belli’ sayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi atlıyor. Erdoğan, bu seçimde AKP’nin oyunun yüzde 35’lere düşmesinin çaldığı alarm zillerinin farkındadır. Şimdi bu risklere aklınca çözüm arıyor. Şimdi Salı Grup toplantısında 4 yıl önce TBMM’nin açılışı vesilesiyle Genel Kurul’da yapılan 23 Nisan Özel Oturumunda yüzde 50+1’i sorgulayan parti temsilcilerinin sözlerine karşı akşam düzenlenen resepsiyonda ‘Tüm muhalefet temsilcileri ağız birliği etmişcesine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemnin yüzde 50+1’i sorguluyor, burada bir tertip var.’ diyen Sayın Bahçeli ne diyecek?”

Bakmadan Geçme