Yüzde 40 Engelli Maaşı Ne Kadar Oldu 2024?

Asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından, evde bakım maaşlarının ne kadar olacağı sorgulanmaya başlandı. Bununla birlikte yüzde 40 engelli maaşının ne kadar olacağı da sorgulanmaya başlandı. Yüzde 40 engelli maaşı ne Kadar oldu.  Detaylar haberimizde…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammının Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarafında 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından gözler engelli aylıklarına uygulanacak olan zamma çevrildi.

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte  ortaya çıkacak olan 6 aylık enflasyon farkının belirleyeceği engelli maaş zammının ne kadar olacağı şuanda bir netlik kazanmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00’da TÜFE oranını yüzde 64,77 olarak açıkladı. Buna göre, 6 aylık enflasyon farkı, 37,57 olarak belirlendi.

Açıklanan enflasyon oranı ile beraber, 2024 yılı için memur maaşlarına yüzde 49,25’lik bir zam oranı uygulandı. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte, evde bakım maaşı ücretlerine de yüzde 49,25 bir zam zam yapıldı. Yapılan zam ile beraber yüzde 40 engelli maaşı 2789,81 TL oldu.

Bakmadan Geçme