Yüzde 100'e az kaldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı'nın 'Dumansız Hava Sahası' projesi kapsamında Türkiye geneline bakıldığında Afyonkarahisar'ın diğer illere oranla iyi düzeyde olduğunu belirterek, 90'nı aşkın kişi ve kurum hakkında cezai işlem uygulandığını kaydetti Dumansız Hava Sahası projesinin yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da tavizsiz uygulandığının altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, [&hellip]

Yüzde 100’e az kaldı

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı’nın “Dumansız Hava Sahası” projesi kapsamında Türkiye geneline bakıldığında Afyonkarahisar’ın diğer illere oranla iyi düzeyde olduğunu belirterek, 90’nı aşkın kişi ve kurum hakkında cezai işlem uygulandığını kaydetti

Dumansız Hava Sahası projesinin yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da tavizsiz uygulandığının altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Mart ayında kamu hizmet binası ve işyeri olmak üzere toplam 14 tutanak tutulduğunu belirtti. Ceza miktarı ve uygulamasının Belediye Encümeni tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Yemenici, İl Tütün Kurulu’nun ve ekiplerin denetimlerinin aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı.
“Asıl yasa vicdanımızdır”
Yasağın uygulamaya konulduğundan bugüne kadar Afyonkarahisar’da 90’dan fazla kişi ve kuruma tutanak tutulduğunu ifade eden Yemenici, “Afyonkarahisar, diğer illere nazaran sigara yasağını uygulama açısından iyi düzeyde. Umarız yüzde 100 olarak uygulanır ve Afyonkarahisar’ın tamamı dumansız hava sahası olur. Asıl yasa insanın vicdanıdır” dedi.
“Paket ve izmariti çöpe atalım”
Sigara içiren kapalı mekân sahiplerine 560 TL ile 5 bin 600 TL arasında, kapalı alanlarda sigara içenlere de 69 TL para cezası uygulandığını hatırlatan Necip Yemenici, “Sadece sigara içmek kabahate girmiyor. Aynı zamanda içilen sigaraların izmaritleri ve paketleri de Kabahatler Kanunu kapsamında değerlendiriliyor. Bu tür durumlar tespit edildiğinde 25 TL para cezası uygulanıyor. İçilen sigaranın paketinin ve izmaritlerinin de çöp kutularına atılması, çevreyi kirletmemesi çok önemlidir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme