• Haberler
  • Genel
  • 'Yüzde 10 barajını kaldıracağız' – Kocatepe Gazetesi

'Yüzde 10 barajını kaldıracağız' – Kocatepe Gazetesi

Milli İttifak Afyonkarahisar Milletvekili Adayları, Sandıklı'da Seçim Bürosu açtı. Milletvekili Adayları, 7 Haziran seçimlerinde başarılı olmaları hâlinde yüzde 10'luk seçim barajını kaldıracaklarını söyledi Milli İttifak Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Halit Kuş, Süleyman Çağlar, Yaşar Karakaya, Bekir Daldal, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, BBP İl Başkanı Cemil Çoker, Sandıklı İlçe Seçim Bürosu'nu açtılar.TOPLUM KESİMLERİ MECLİS'TE TEMSİL [&hellip]

“Yüzde 10 barajını kaldıracağız”

Milli İttifak Afyonkarahisar Milletvekili Adayları, Sandıklı’da Seçim Bürosu açtı. Milletvekili Adayları, 7 Haziran seçimlerinde başarılı olmaları hâlinde yüzde 10’luk seçim barajını kaldıracaklarını söyledi

Milli İttifak Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Halit Kuş, Süleyman Çağlar, Yaşar Karakaya, Bekir Daldal, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, BBP İl Başkanı Cemil Çoker, Sandıklı İlçe Seçim Bürosu’nu açtılar.
TOPLUM KESİMLERİ
MECLİS’TE TEMSİL EDİLECEK
Milli İttifak Afyonkarahisar Milletvekili Adayları 7 Haziran’daki seçimde başarılı olacaklarını belirterek “Yüzde 10 seçim barajını derhal kaldıracağız, seçim sistemini sosyal adalete ve milletimizin beklentilerine uygun hale getireceğiz. Siyasi partilerin aldıkları oy oranına göre Meclis’e girmesinin ve nispi temsil sistemine göre tüm toplum kesimlerinin Meclis’te temsil edilmesinin önünü açacağız. Böylece, devletin demokratik yapısı ve meşruiyeti de güçlendirilmiş olacak, siyasal, ekonomik, sosyal meseleler, çoğulculuk anlayışı içinde kalıcı ve hoşgörü ortamında çözülebilecektir” dediler.
VATANDAŞLAR KANUN
TEKLİFİ VERECEK
Milletvekili Adayları şöyle konuştu:
“Siyasi partilere devlet yardımının, seçime katılan partiler arasında hiçbir ayrım yapılmadan aldığı oy oranına göre adil bir şekilde paylaştırılmasını sağlayacağız. Siyasetin finansmanını şeffaflaştıracağız, bu yönde gerekli her türlü yasal düzenleme ivedilikle gerçekleştirilecektir. Siyasi partilerin kendi amblemlerini kullanarak seçim işbirliği yapmalarının önü açılacaktır. Siyasi sorumluluğu bulunmayan tahsis edilen örtülü ödenek kaldırılacaktır. Hiçbir merci tarafından denetimsiz ve hesap verilmeyen kamu harcaması yapılamayacaktır. Referandum müessesesine daha fazla işlerlik kazandırılacak, önemli yasalar milletin onayına sunulacaktır. Özelikle temel hak ve özgürlükler alanında yapılacak yasal değişikliklerin belli sayıda milletvekilinin imzası ile referanduma sunulmasına imkan vereceğiz. Vatandaşlarımızın, kanun teklifi vermesinin önünü açacağız. Koşulları ve çerçevesi Anayasada belirlenecek hususlarda, 150 bin imza ile vatandaşlar kendilerini ilgilendiren konularda, görüşülmek üzere, Dilekçe Komisyonu aracılığıyla TBMM’ye kanun teklifi verebileceklerdir.”
GENÇLER GELECEĞE
GÜVENLE BAKACAK
Öte yandan Milli İttifak Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Süleyman Çağlar, beraberindeki ziyaret heyeti ile seçim çalışmaları dolayısı ile ilçe, kasaba, köy ziyaretlerini sürdürüyor.
Ziyaretlerde Milli İttifak Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Süleyman Çağlar, “Ülkemiz nüfusunun büyük bir çoğunluğunu gençlerimiz oluşturuyor. Bu büyük zenginliğimiz maalesef iyi bir meslek edinme, iş bulma ve nihayetinde iyi bir gelecek kaygısı içinde yaşıyor. Milli İttifak önce ahlak ve maneviyat bayrağı altında gençlerimizin iyi bir eğitim almaları ve iyi bir meslek edinmeleri için var. Saadet Partisi, gençlerimizin geleceğe güvenle ve umutla baktığı bir Türkiye için var” dedi.
FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİN
ÖNÜNE GEÇİLECEK
Çağlar, şöyle devam etti:
“Bizler, kışın aç kalan hayvanların doyurulması için vakıf kuran ecdadın torunlarıyız. Bugün sokaklarımızda aç, perişan insanlarımız ve madde bağımlısı gençlerimiz var. Saadet Partisi, yoksullara, öksüzlere, kimsesizlere ve yaşlılara sahip çıkmak ve insanımızın insan onuruna yakışır bir hayat yaşamasını sağlayacak bütün hizmetleri sunmak için var. Milli İttifak kimsenin aç ve açıkta kalmadığı herkesi doğduğu yerde doyuran bir Türkiye’nin teminatıdır. Değişen sosyal ve ekonomik şartlar sebebiyle çocuklarımız sevgisiz ve ilgisiz büyüyor, yeterince ruhsal tatmine kavuşamıyor. Şehirlerde ve kırsal kesimlerde yaşayan çocuklar arasında yetişme, imkan ve fırsat eşitsizliği var.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme