Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yusuf Tür, SMMM Odasına başkanlığını açıkladı: “Oda yönetimini rant kapısı olmaktan çıkaracağız”

Adaylığını yayınladığı bir mesajla
Yusuf Tür, SMMM Odasına başkanlığını açıkladı: “Oda yönetimini rant kapısı olmaktan çıkaracağız”

Adaylığını yayınladığı bir mesajla kamuoyuna duyuran Tür, kurumsallık vurgusu yaptı. Mesleki etik ilkelerden ayrılmadan görev yapacağını söyleyen Tür, “Bildiğiniz gibi Mayıs ayında Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamızın seçimleri yapılacaktır. Şeffaf yönetim ve Kurumsallık anlayışı ile çıktığımız bu yolda yönetsel tükenmişliğe dur demek için elimizi taşın altına koymamız gerektiğine inanarak adaylığımı açıklıyorum. Vekaleten değil asaleten yönetilen bir oda için yola çıkmış bulunmaktayız. Kurumsallıktan ödün vermeden, demokratik, eşit, tarafsız, bağımsız, mesleki etik ilkelerinden ayrılmadan, meslekte barışı sağlayarak, insan haklarına saygılı ve şeffaf bir şekilde yönetilecek bir oda için ekibimizle birlikte çalışacağız. Meslek siyasetinde ve ülke siyasetinde gençlerin üst kademelerde daha fazla yer almasını sağlayacağız.” dedi.
“HUZUR HAKKI ALMAYACAĞIZ”
Başkan seçilmesi durumunda huzur hakkı talep etmeyeceklerini belirten Tür, “Söylemlerimizle değil, eylemlerimizle gözler önüne sereceğiz. Her yıl yayınlanması zorunlu olan ama 2013 yılından sonra hiç yayınlanmayan oda mali tablolarını ve faaliyet raporlarını şeffaf bir yönetim anlayışıyla meslektaşlarımızla paylaşacağız. Oda kurullarında alacağımız görevler nedeniyle hakkı huzur ücreti talep etmeyeceğiz. Dolayısı ile oda yönetimini rant kapısı olmaktan çıkaracağız. Odamızın gelirlerini harcarken herkesin hakkını gözeteceğiz. 2016 yılındaki kuruluşundan bu yana yer aldığım ve Denetleme Kurulu üyesi bulunduğum Mali Müşavir İşveren Sendikası’nda yapmış olduğumuz mesleki mücadelemize oda yönetimi olarak devam edeceğiz ve destek vereceğiz.” diye konuştu.
“VERİMSİZ SEMİNERLER SON BULACAK”
Oda tarafından düzenlenen seminerlerin verimsiz olduğunu öne süren Tür, seçilmesi durumunda verimli ve ücretsiz seminerlere imza atacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Verimsiz seminer ve toplantılar yerine etkili eğitimleri ücretsiz olarak meslektaşlarımıza sunacağız. Yapacağımız çalışmalar ve organizasyonlar ile odamızın itibarını yeniden yukarılara taşıyacağız. Yoğun iş temposu içerisinde kendisine ve ailesine zaman ayıramayan meslektaşlarımızı sosyal ve kültürel etkinlikler ile bir araya getirecek, moral ve motivasyonlarını yükselteceğiz. Odamız bünyesinde kuracağımız sosyal ve kültürel faaliyetler komisyonu ile spor müsabakaları, konserler ve tiyatro etkinlikleri düzenleyeceğiz. Üzerimize yüklenen angaryalar ile kendisine ve ailesine zaman ayıramayan meslektaşlarımızı bu angaryalardan kurtarmak için hem odamız bünyesinde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde çalışmalar yapacağız.”
“KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILACAK”
Odanın kaynaklarının verimli ve meslektaşların gelişimi için kullanacağından bahseden Tür, “Oda kaynaklarını verimli, meslek ve meslektaşın gelişimi için kullanacağız. Vergi daireleri, SGK müdürlükleri ve Sicil müdürlüklerinde meslektaşlarımıza yer tahsisi için çalışmalar yapacağız. İl dışı seminer ve eğitimlere sadece odanın ilgili kulları değil, sırayla tüm üyelerimizin katılımı sağlanacaktır. Bağımlı çalışan meslektaşlarımız için, ‘Bağımlı Çalışanlar Taban Ücret Tarifesinin’ çıkarılması için çalışmalar yapacağız. Odamızın hukuk servisini üyelerimize karşı değil, üyelerimizin haklarını savunacak şekilde dizayn edeceğiz. Meslek mensuplarının şikayet edilmesi durumunda mükellefi değil öncelikle meslek mensubunun yasal hak ve menfaatlerini gözeteceğiz.” ifadelerini kullandı.
“AİDATLARA SON VERECEĞİZ”
Nispi aidatların alınmayacağını söyleyen Tür, “Danıştay’ın durdurma kararı olmasına rağmen alınmaya devam edilen nispi aidatların tahsiline derhal son vereceğiz. Odamızın avukatını üyelerin menfaatleri için kullanmak yerine, Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan nispi aidatlar içinmeslektaşlarımıza ödeme ihtarları çekildiğini unutmuş değiliz. Özel misafir ağırlama salonu olmadığı için meslektaşlarımız odalarına çekinerek gelmemekte, maalesef kendi öz malı olmasına rağmen odanın tümimkanlarındaneşit olarak faydalanamamaktadır. Tüm bunlara son verecek, oda ile meslektaşlarımızı barıştıracak ve hep birlikte el ele vererek başarılı ve diğer odalara model olacak bir yönetim anlayışı ile geliyoruz.” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti