• Haberler
  • Gündem
  • Yürüyen merdiven ve asansörler çalışır hâle gelecek

Yürüyen merdiven ve asansörler çalışır hâle gelecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan, Gazeteniz Kocatepe'de çıkan 'Vatandaş Diyor Ki' isimli köşede dile getirilen konu hakkında açıklama yaptı. Aslan, 'Hastanemiz D Blok FTR hizmet binasında mevcut olan 8 adet yürüyen merdiven ve 22 adet asansörün 2017 yılı içerisinde bakım onarımlarının yapılması için 1 Şubat 2017 tarihinde 2017/3533 ihale kayıt numarası [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan, Gazeteniz Kocatepe’de çıkan “Vatandaş Diyor Ki” isimli köşede dile getirilen konu hakkında açıklama yaptı. Aslan, “Hastanemiz D Blok FTR hizmet binasında mevcut olan 8 adet yürüyen merdiven ve 22 adet asansörün 2017 yılı içerisinde bakım onarımlarının yapılması için 1 Şubat 2017 tarihinde 2017/3533 ihale kayıt numarası ile ihaleye çıkılmış olup iştirak eden firma olmadığı için olumlu sonuçlanmamıştır. Akabinde 15 Mart 2017 tarihinde 2017/84170 ihale kayıt numarası ile yeniden ihaleye çıkılmıştır. Bu ihale kapsamında en uygun fiyatı veren istekli ile 13 Nisan 2017 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. İdaremizce firmaya arızaların giderilerek hızlı bir şekilde yürüyen merdivenlerin çalıştırılması hususunda yazılı ikazda bulunulmuştur. 16 Mayıs 2017 tarihine kadar yüklenici firma hiçbir işlem yapmamış ve arızaların giderilmesi için girişimde bulunmamıştır. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmanın sözleşmesi fesih edilerek 29 Temmuz 2017 tarihinde 30138 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yasaklı konumuna düşmüştür. Bu süre içerisinde yürüyen merdivenler arızalı olduğu için çalıştırılamamıştır” dedi.


ASANSÖRE İKİ SAATTE MÜDAHALE EDİLDİ
Aslan, açıklamasına şöyle devam etti:
“Yürüyen merdivenlerin arızalarının çözülmesi için ivedilikle farklı illerde bulunan değişik firmalardan arıza tespiti ve onarımlarının yapılması konusunda teknik servis talebinde bulunulmuştur. İki ayrı firmanın yapmış olduğu incelemeler sonucunda arızaları tespit edilmiş ve teknik servis formlarında belirtilen arızalı parçaların temin edilmesi halinde arızalarının giderilerek çalışır hale getirilebileceği rapor edilmiştir. İhtiyaçlar doğrultusunda satın alma süreci başlatılmıştır. Hastanemizde bulunan Asansörler için ise bakım anlaşması Mevzuat çerçevesinde yapılmış olup Yüklenici firma tarafından arızalara müdahale edilerek onarımları ve aylık bakımları yapılmaktadır. Şikayete konu asansörlerin arızalarına bakım anlaşması yapılan firma tarafından 2 saat içerisinde müdahale edilmiştir. Tespit edilen arızalar için gerekli yedek parça talepleri ivedilikle yapılarak satın alma süreci başlatılmıştır. İhtiyaç olan yedek parçalar temin edildiğinde Yüklenici firma tarafından montajları yapılarak asansörler çalışır hale getirilecektir.”

Bakmadan Geçme