Yürütme Kurulu Yapılacak Çalışmaları Planladı

'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' Yürütme Kurulu Toplantısında projenin nasıl uygulanacağı ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatlarıyla başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Yürütme Kurulu Toplantısı; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez başkanlığında; Şube Müdürü Hayati Duman, Ar-Ge Birimi yetkilileri ve il yürütme kurulu üyeleri ile birlikte müdürlüğün toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi,  “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin Türk dilinin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlıyor.
Bu proje ile öğrencilerin Türk Dilinin seçkin ve özgün eserlerini tanıyıp, eserlerde geçen sözcüklerin derinliklerini, çeşitli anlamlarını öğrenerek; Türk Milletinin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığı içinde yeniden keşfetmesi planlanıyor. “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Yürütme Kurulu Toplantısında; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kılavuza ve eylem planlarına göre yapılacak çalışmalar kurul üyelerine duyuruldu. Yarışma şartnameleri hazırlandı. Afyonkarahisar genelinde her tür ve kademedeki okullarda proje faaliyetlerinin titizlikle yürütülmesi hususuna değinilerek toplantı tamamlandı.
 

Bakmadan Geçme