Yurtta ve dünyada barış için yürüdüler

1 Eylül Dünya Barış Günü, Afyonkarahisar’da Anıtpark’ta kutlandı. Cumhuriyet Halk Partisi, Eğitim-Sen ve Türkiye Gençlik Birliği’nin katıldığı kutlamada yurtta ve dünyada barış talebi dile getirildi 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi, Eğitim-Sen ve Türkiye Gençlik Birliği, ortak bir kutlama yaptı. Her grup kendi il binası önünden yürüyerek Anıtpark’ta buluştu. Anıtpark’taki ilk açıklamayı [&hellip]

Yurtta ve dünyada barış için yürüdüler

1 Eylül Dünya Barış Günü, Afyonkarahisar’da Anıtpark’ta kutlandı. Cumhuriyet Halk Partisi, Eğitim-Sen ve Türkiye Gençlik Birliği’nin katıldığı kutlamada yurtta ve dünyada barış talebi dile getirildi

1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi, Eğitim-Sen ve Türkiye Gençlik Birliği, ortak bir kutlama yaptı. Her grup kendi il binası önünden yürüyerek Anıtpark’ta buluştu. Anıtpark’taki ilk açıklamayı CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz gerçekleştirdi. Görgöz, “Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Dünya Barış Günü’ nü kutluyoruz. Küresel emperyalizm, dünya ülkeleri ve mazlum halkların üzerindeki etkisini artırarak sürdürmekte, terör, şiddet ve çatışmalar yaratarak insanlığın geleceğini tehdit altına almaktadır. Egemen güçler, Ortadoğu halklarına özgürlük ve demokrasiyi getirme bahanesiyle, enerji kaynaklarını sömürme hesapları içindedirler” dedi.
“ÜLKEMİZ, ÇEMBERİN İÇİNE ÇEKİLİYOR”
Amerika Birleşik Devletleri’nin Ortadoğu’da Suriye hakkında da plan yaptığına dikkat çeken Görgöz, “ABD’nin başını çektiği egemen güçler ve onların bölgedeki taşeronları, Irak ve Libya’ dan sonra Suriye ile ilgili planlarını meşrulaştırmak ve hayata geçirmek için var güçleri ile çalışıyorlar. Ortadoğu’nun tümü, etnik, dini ve mezhepsel ayrımcılıklar körüklenerek büyük bir savaşın eşiğine doğru sürüklenirken, ülkemiz AKP iktidarı sayesinde bu ateş çemberinin içine çekilmektedir. Ülkemizde yıllardır süren, onbinlerce insanımızın ölümüne sebep olan, milyonlarca insanımıza büyük acılar yaşatan terör olayları, 2002 yılında bitme noktasına gelmiş, AKP iktidarının içeride ve dışarıda uyguladığı yanlış politikaları yüzünden tekrar hortlamıştır ve maalesef devam etmektedir” diye konuştu.
“ARAP BAHARI DEĞİL,
EGEMENLERİN BAHARI”
Arap Baharı adı verilen değişim dalgasının, egemen güçler tarafından tasarlandığına dikkat çeken Görgöz, “Bugün, Kuzey Afrika ve Ortadoğu halkları, emperyalistlerin uyguladığı baskıcı rejimlerin sayesinde inim inim inlemektedir. sözde insan hakları, özgürlük, eşitlik ve demokrasi adına başlatılan Arap Baharı, egemen güçlerin istekleri doğrultusunda kontrol edilmeye çalışılmaktadır. Türkiye bölgedeki kontrolü sağlamak için, egemen güçlerin değil bölge halklarının haklarının savunucusu olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’mizin düsturu olan ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi asla unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.
“ZENGİNLİKLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”
Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız da ülkemizin ve dünyanın barışa çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğimizi söyledi. Akyıldız, “İçeride ve dışarıda yaratılan düşman algısıyla halklar birbirine düşürülerek tarihsel bağlar koparılmak istenmektedir. Irkçı ve şoven söylemlerle halklarımız uyutulmaya, yer altı ve yer üstü kaynakları sermayeye peşkeş çekilip her gün daha fazla yoksullaştırılarak sadaka kültürüyle teslim alınmaya çalışılmaktadır. Bunlara karşı çıkan emek, barış ve demokrasi güçlerinin faaliyetleri ise yasa dışı gösterilerek bertaraf edilmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda biz sendikacılar gibi ifade ve düşünce açıklaması, örgütlenme özgürlüğü, demokrasi ve barış mücadelesi veren binlerce siyasetçi, öğrenci yazar, çevre mücadelesi veren aktivistler ve eşitlik ve özgülük mücadelesi veren kadınlar cezaevine konulmaktadır” dedi.
“MÜCADELEDEN VAZGEÇİLMEYECEK”
Farklı konularda baskıyla karşılaştıklarını, ancak mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini kaydeden Akyıldız, şöyle devam etti:
“Şüphesiz ki, kuruluşundan beridir savaşa karşı barış, emperyalizme karşı bağımsızlık, şovenizme karşı halkların kardeşliği, baskılara karşı demokrasi mücadelesi veren kamu emekçileri gibi emek, demokrasi, barış ve özgürlüklerden yana mücadele eden hiçbir kurum ve ya kişi bu türden baskı ve uygulamalarla susturulamaz. Kökleri bu toprakların yüzyıllar öncesine dayanan direniş geleneğinde yatan ve her türlü baskı ve zulme karşı yıllardır kesintisiz bir şekilde sürdürülen mücadele, bu ve benzeri saldırlar karşısında değil bir adım dahi geri adım atmak; geçmiştekinden çok daha kararlı bir şekilde devam edecektir.”
EŞİTLİK VE BARIŞ TALEBİ
Türkiye’de yaşanan sorunların baskı ve zor uygulamalarıyla değil, demokrasi, barış ve özgürlüklerin genişletilmesiyle aşılacağını kaydeden Akyıldız, “Türkiye yüzyıllardır çözemediği sorunları, demokrasi, farklı inanç ve azınlıklar sorunları da bu kapsamda değerlendirilmeli ve çözümsüzlüğü acı bir şekilde kanıtlanmış inkar ve imha politikaları yerine barış içinde eşit haklara sahip birlikte yaşamayı esas alan düzenlemelerin yaratılmasıyla çözülmelidir” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme