• Haberler
  • Genel
  • Yurtlarda “güçlendirme” tartışması – Kocatepe Gazetesi

Yurtlarda “güçlendirme” tartışması – Kocatepe Gazetesi

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların bazılarında güçlendirme yapılması gerektiğini yazdı.Çölaşan’ın yayınladığı belgede Afyonkarahisar’daki yurtlar bulunuyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ise iddiayı yalanladı Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, üniversite öğrencilerinin kaldıkları yurtları iki gün üstüste köşesine taşıdı. Bazı yurtların deprem riskine karşı güçlendirilmesi gerektiğini savunan Çölaşan, konuyla ilgili [&hellip]

Yurtlarda "güçlendirme" tartışması

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların bazılarında güçlendirme yapılması gerektiğini yazdı.Çölaşan’ın yayınladığı belgede Afyonkarahisar’daki yurtlar bulunuyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ise iddiayı yalanladı

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, üniversite öğrencilerinin kaldıkları yurtları iki gün üstüste köşesine taşıdı. Bazı yurtların deprem riskine karşı güçlendirilmesi gerektiğini savunan Çölaşan, konuyla ilgili belgeleri de yayınladı. Çölaşan’ın yayınladığı yazıda Afyon Yurdu A, B, C, D Blokları, Bolvadin Yurdu A ve B Blok, Sandıklı Yurdu da bulunuyor.
GENEL MÜDÜRLÜK
AÇIKLAMA YAPTI
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Genel Müdürlük’ten yapılan açıklama şöyle:
“Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlarımıza ilişkin güçlendirme çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli bir şekilde
süratle devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 96 yurt binamızın deprem güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.
İlgili Bakanlık ile yapılan çalışmalar kapsamında ülkemizin çeşitli yerlerindeki 11 yurt binamızın güçlendirme çalışmaları da devam etmekte olup, bahsi geçen yurtlarda herhangi bir şekilde öğrencilerin konaklaması kesinlikle söz konusu değildir.
2014 yılı itibariyle de 54 yurt binamız kapatılmıştır. Öğrencilerimizin mağduriyetlerinin önlenebilmesi amacıyla da 1 Ocak – 31 Ağustos tarihlerinde 58 yeni yurt binası gençlerimizin hizmetine sunulmuştur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme