• Haberler
  • Genel
  • Yurtdışı gezilerine KOSGEB desteği – Kocatepe Gazetesi

Yurtdışı gezilerine KOSGEB desteği – Kocatepe Gazetesi

Çin’de düzenlenecek 109’uncu Kanton Fuarı’nın tanıtım toplantısı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. KOSGEB Afyonkarahisar Şubesi çalışanlarından Kadir Dağdeviren, Afyonlu işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada yurtdışı gezilerinin de belli ölçülerde desteklendiğine dikkat çekti Her yıl Nisan ve Ekim aylarında gerçekleştirilen Kanton Fuarı’nın 109’uncusu düzenlenecek. Ekipman, hırdavat, kimyasal ürünler, otomotiv, yapı makineleri, aydınlatma ekipmanları, banyo-tuvalet ekipmanları, ev [&hellip]

Yurtdışı gezilerine KOSGEB desteği

Çin’de düzenlenecek 109’uncu Kanton Fuarı’nın tanıtım toplantısı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. KOSGEB Afyonkarahisar Şubesi çalışanlarından Kadir Dağdeviren, Afyonlu işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada yurtdışı gezilerinin de belli ölçülerde desteklendiğine dikkat çekti

Her yıl Nisan ve Ekim aylarında gerçekleştirilen Kanton Fuarı’nın 109’uncusu düzenlenecek. Ekipman, hırdavat, kimyasal ürünler, otomotiv, yapı makineleri, aydınlatma ekipmanları, banyo-tuvalet ekipmanları, ev elektrik uygulamaları, tüketici elektroniği, elektronik ve elektriksel ürünler, bilgisayar ve iletişim ürünleri, yapı ve dekoratif materyallerin tanıtılacağı Fuar’ın Nisan dönemine ilişkin Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar Şubesi çalışanlarından Kadir Dağdeviren, Kantom Fuarı’nın, Asya Kıtası’nın en büyük fuarı olarak bilindiğini söyledi. Dağdeviren, “Altın turiz-min başvurusu üzerinde yurt dışında bir genel ticaret fuarının yapıldığı bilgisi ulaştı. Genel ticaret fuarı olması nedeniyle Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren çoğu sektör temsilcisi bu fuara katılabileceği fikrine ulaştık. KOSGEB genel destek programı çerçevesinde sundukları 20 kalem destek programından bir tanesi olarak yurt dışı iş gezisi destek programı çerçevesinde sanayicileri, gi-rişimcileri desteklemeyi düşündük. Genel destek programı adı altındaki yurt dışı iş gezisi hakkında işletmelerimize gezi başına üst limit olarak 2 bin liralık bir destek sunuyoruz. Genel destek programı olarak adlandırdığımız bu program üç yıllık” dedi.
Dağdeviren, “Dolayısıyla işletmemiz üç yıl içerisinde üst limitimiz 2 bin lira olarak değerlendirirsek toplamda 5 tane geziye 10 bin liralık bir desteği yurt dışı iş gezisi olarak alabilecek. Afyonkarahisar’dan da bu fuara katılımın olması gerek işletmelere çok önemli katkıları olacak” diye konuştu.
KOSGEB’in artık Afyonkarahisar’da da hizmet verdiğini aktaran Dağdeviren, şöyle devam etti:
“KOSGEB veri tabanına kayıt şartını arıyoruz. KOSGEB desteklerinden KOBİ’ler faydalanıyor.
Afyonkarahisar’da müdürlük açılmadan önce Eskişehir üzerinden destek veriliyordu. Amu şimdi METEM’de hizmet veriyor.”
Toplantıya ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Bozca ile KOSGEB Afyonkara-hisar Şubesi Müdürü Meftun Köksal da katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme