Yurt Dışı Telefon Kullanım Süresi Uzatıldı Mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, vatandaşların yurt dışından getirdiği telefonların kullanım süresi uzatıldığını açıkladı.

Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlar ülkeye gelirken yanlarında getirtmiş oldukları mobil cihazları, Türkiye’de kaydettirmeden 20 gün kullanabiliyor ancak 120 günün sonunda ise telefon iletişime kapatılıyordu. 1 Mart 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenleme ile birlikte bu süre 180 güne uzatılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının ülkeye getirdiği telefonların kullanım sürelerinin 180 güne uzatılacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, düzenlemenin 1 Mart 2024 tarihinde yürürlüğe gireceğini ifade etti. Vatandaşlar süre uzatımı için başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekler.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya ise, konu ile ilgili yaptığı açıklamada yeni düzenleme ile beraber; yurt dışı telefon kullanım sürelerinin 120 günden, 180 güne çıkarılacağını belirtti.

Sırakaya, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yapılacak yeni düzenleme ile yurt dışı cep telefonlarına e-Devlet üzerinden ‘Geçici haberleşme’ için başvuru yapılması durumunda mobil cihazlarını kullanım süresi 2 defaya mahsus olarak 30’ar gün uzatılabilecek.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme