Yurt dışı için çabalar artmalı

Akrones Termal&Spa Convention Sport Hotel Genel Müdürü Hamit Topaloğlu, yurt dışı temaslarını Gazeteniz Kocatepe'ye değerlendirdi.“AFYON’U VE BÖLGEYİTANITMAK İSTEDİK”Dubai Fuarının Ortadoğu pazarına özel olarak yapılan bir fuar olduğunu belirten Hamit Topaloğlu, bu pazardan müşteri almak isteyen otellerin, acentelerin, ülkelerin tamamının bu fuara katıldığını söyledi. Kendilerinin Türkiye ve acenteler olarak orada olduklarını belirten Topaloğlu “Afyon olarak biz [&hellip]

Akrones Termal&Spa Convention Sport Hotel Genel Müdürü Hamit Topaloğlu, yurt dışı temaslarını Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi.
“AFYON’U VE BÖLGEYİ
TANITMAK İSTEDİK”
Dubai Fuarının Ortadoğu pazarına özel olarak yapılan bir fuar olduğunu belirten Hamit Topaloğlu, bu pazardan müşteri almak isteyen otellerin, acentelerin, ülkelerin tamamının bu fuara katıldığını söyledi. Kendilerinin Türkiye ve acenteler olarak orada olduklarını belirten Topaloğlu; “Afyon olarak biz oradaydık. Akrones Hotel olarak da fuara katıldık. Burada amacımız hem otelimizi tanıtmak, hem bölgemizi pazarlamak, hem Afyon’un özelliklerini, güzelliklerini anlatmak, termal suyun sağlığa faydasını özelliklerini anlatmak için ziyarette bulunduk” dedi.
TÜM PAZARLARDA
BULUNMAK FAYDALI
Çok büyük bir pazar olan Dubai’nin Türk Ortadoğu pazarının birleştiği bir nokta olduğunu kaydeden Hamit Topaloğlu, olaya sadece Dubai olarak bakmayıp Ortadoğu’nun tamamını orada görmek gerektiğine değindi. “Açıkçası Afyon olarak orada yoktuk” diyen Topaloğlu; “Afyon olarak orada tam anlamıyla olamamak bizi üzdü. Yurt dışında çok daha aktif olmalıyız. Fuarlarda çok daha organize olmalıyız. Hem otelciler olarak, hem birlikler olarak, hem il yönetimi olarak özellikle uluslararası hedef kitlemiz olan pazarlarda Kazakistan, Rusya, Azerbaycan, Ortadoğu, İran bunların tamamındaki pazarlarda bulunmamızda açıkçası her zaman fayda var” diye konuştu.
AFYON’U GÖREMEMEK ÜZDÜ
Nisan ayı sonunda yapılan Dubai Fuarı’nda başka illeri hatta ilçeleri fuarda görüp Afyonkarahisar’ı orada görmemenin kendisini üzdüğünü söyleyen Topaloğlu, büyük organizasyonlar içerisinde yer alınması gerektiği düşüncesini paylaştı. Bundan sonraki fuarlar için fikirler sunacaklarını dile getiren Topaloğlu; “Diğer otelci arkadaşlarımıza, bölge otelcilerine biz de fikirlerimizi sunacağız. Bölge olarak oraları gidip oralarda Afyon’u pazarlamayı tercih ederiz. Bunlar çok önemli. Karadeniz’in il il, bölge bölge Doğu Karadeniz, Karadeniz, artı bölgeler olarak Rize, Ordu gibi bunların tamamı orada ayrı ayrı yer aldı. Hepsinin ayrı ayrı stantları vardı. Hepsinin ayrı ayrı çabaları vardı. Kızılcahamam çok güçlü şekilde oradaydı.  Bölgemizin Kızılcahamam’dan daha güçlü bir alan olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.   
KARADENİZ ÇABANIN VE
BİRLİĞİN ÖRNEĞİ
Afyonkarahisar’ın ve bölgenin illerin ve ilçelerin çok daha önünde olması gerektiğinin altını çizen Topaloğlu şöyle konuştu: “İnşallah biz Özgür Yapı olarak benim patronlarımdan almış olduğum destekle biz yurt dışı pazarlarda elimizden geleni yapacağız. Özgür Yapı’nın ve Albay ailesinin en büyük ideallerinden bir tanesi Akrones Hotel’in buraya yapımı sonrası otelin doldurulup üç kuruş kazanmak değil. Burada bir vizyon, bir misyon var. Bu bölgeye turisti getirmek istiyoruz. Böylece hem ülkemiz hem de bölgemiz kazanır. Bunlar çok önemli. Bunun için emek harcamak lazım. Bunun için para harcamak lazım. Bunun için o fuarlara gidip afedersiniz boy göstermek lazım. Bundan 7 yıl önce Karadeniz de turist bu kadar fazla değildi. Ama çabalarla, birlikle şu anda Karadeniz’de boydan boya otel yatırımları patlamış durumda. Oteller ful durumda. Artı Ortadoğu’dan aldıkları pay her gün giderek artıyor. Biz neden bunları almayalım?”
HEDEF AFYON’A
YABANCI TURİSTİ ÇEKMEK
Özgür Yapı, Akrones Hotel ve Albay Ailesinin ideallerinin en büyüğü olarak bölgeye turisti getirmek olarak tanımlayan Topaloğlu şunları söyledi: “Bir otel yapmışsak bunun memlekete de, ilimize de katkısının olması lazım. Burada çalışan insanlara katkısının olması gerekiyor. Şu anda bu hedef içerisinde her türlü planlamayı yaptık. Bundan sonraki fuarlara da gitmeyi planlıyoruz. Belçika, Fransa, Hollanda gezimiz olacak. Bu gezi vesilesi ile gurbetçilerimizi ve onları buraya getiren acenteleri ziyaret edeceğiz. Onlarla fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz. Onları hem kendi otellerimizde ağırlayıp hem de kendi komşuları olan oranın vatandaşları Fransızlar, Belçikalılar, Hollandalılar’ı otellerimizde görmek istiyoruz. Bilindiği üzere TUİK tarafından açıklanan yılın ilk dört ayı bilgilerine baktığımızda bu bölgelerde çok büyük düşüş var. En büyük düşüş Hollanda’da, Belçika’da, Fransa’da çok ciddi düşüşler var. Almanya’da küçük bir iyileşme var ama yinede yeterli değil. Bu bölgelerde çok ciddi düşüşü var. Otelci ve turizmci olarak bunları inceleyip, yerinde tespit edip, bunlar için daha ne yapabiliriz? Biz onları kendi ilimize Afyon’a, kendi otelimize nasıl getirebiliriz? Bunların çalışması içerisinde olacağız”
YURT DIŞI ÇABAMIZ ARTMALI
Her şeyi devletten bekleyen anlayışta bir yönetici olmadığını dile getiren Hamit Topaloğlu sözlerin şöyle devam etti: “Ben öncelikle herkesin elinden gelenin fazlasını yapmasına inanmasını istiyorum. Biz otelciler olarak münferit olarak biz neler yapıyoruz? Öncelikle bunu bir düşünmemiz lazım. Bunların hepsi döner dolaşır arz talebe gelir. Eğer biz o talebi yaratabilirsek bizim arzımız ortada. Otellerimiz, güzel hizmetlerimiz ortada. Tüm otellerimizde çok güzel yemekler yapılıyor ve hizmetler veriliyor. Bunları pazarlamak için de çok ciddi atağa geçmemiz lazım. Sadece Türk vatandaşlarımızla yetinip çok şükür demek de bir yöntemdir. Ama biz diyoruz ki ülkemize de faydası olsun. Turizm geliri olarak tabir edilen yurt dışı döviz girdisi olarak tabir ettiğimiz geliri elde etmek için bizim yurt dışı çabamızı gittikçe arttırmamız lazım. İlerleyen zamanda açılacak bir iki otelden sonra inanıyorum ki bölgemize daha güçlü bir talep oluşacak” >> Burcu AYDIN’ı Özel Haberi

Bakmadan Geçme