Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurdunuseven Urfa’da çocuk işçileri dinledi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi Av. İbrahim Yurdunuseven, METİP kapsamında Şanlıurfa’da yetkili kurumları ve aileleri dinledi

 

AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu olarak çocuk işçiliği ile mücadeleye özel bir önem atfettiklerini belirtti.
“ÇOCUK İŞÇİ SAYISI AZALIYOR”
İbrahim Yurdunuseven, Mevsimlik Tarım İşçileri Projesini (METİP) yerinde incelemek ve sorunları dinlemek için çocuk işçiliğin en fazla görüldüğü illerden biri olan Şanlıurfa’da yetkili kurumları ve aileleri komisyon üyeleri olarak dinlediklerini açıkladı. Yurdunuseven, “Çocuklarımızı aileleriyle birlikte İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyesi Milletvekillerimizle beraber dinledik. Komisyonumuz İnsan Haklarının kapsamına giren her yerde, yerinde ve dolaylı olarak incelemelerde bulunmaya devam edecektir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın da bu konuda önemli çalışmaları bulunmakta ve bu çalışmaları geliştirmeye devam etmektedir. 2005-2015 Yıllarını kapsayan ‘Çocuk İşçiliğin Önlenmesi için Zamana Bağlı Ulusal Politika ve Program Çerçevesi’ hazırlanmış ve uygulanmış, bu program daha sonra 2017-2023 dönemini kapsayacak şekilde uyarlanmış ve uygulanmaya konmuştur. TÜİK verilerine göre çocuk işçi sayısı her yıl daha da azalırken Çocuklarımızın eğitim öğretime katılma oranı artmaktadır.” dedi.
“METİP FAALİYETLERİ SÜRÜYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Çocuğun yeri ne sokak, ne tarla, ne fabrika, ne de dağdır. Çocuğun yeri okuldur.” sözlerini hatırlatan Yurdunuseven, “Bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte giden çocuklarımız ve vatandaşlarımızın sorunlarını tespit ve giderilmesi amacıyla Mevsimlik Tarım İşçileri Projemiz (METİP) ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bu projenin bileşenleri arasında bulunan; ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevre ile ilişkiler, iş ve sosyal güvenlik koşulları gibi konulara özellikle önem vermekteyiz. Komisyonumuz İnsan Haklarını kapsayan her konuda olduğu gibi bu konuda da gereğini yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti