Yurdunuseven milletvekilliği için istifa etti

24 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi aday adaylığını açıklayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti binasında basın açıklaması yaptı. Başkan Yurdunuseven yaptığı açıklamada milletin yeni bir sistemle tanışacağını ve Erdoğan'ın yeniden güçlü bir oy ile Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi. Güçlü ve yeni Türkiye'nin kapılarını birlikte açacaklarını aktaran Yurdunuseven, '24 Haziran günü sizlerle beraber çok önemli [&hellip]

24 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi aday adaylığını açıklayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti binasında basın açıklaması yaptı. Başkan Yurdunuseven yaptığı açıklamada milletin yeni bir sistemle tanışacağını ve Erdoğan’ın yeniden güçlü bir oy ile Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi. Güçlü ve yeni Türkiye’nin kapılarını birlikte açacaklarını aktaran Yurdunuseven, “24 Haziran günü sizlerle beraber çok önemli bir seçimi birlikte gerçekleştireceğiz. Artık milletimiz yeni bir sistemle tanışacak ve inşallah Genel Başkanım, Cumhurbaşkanımız yeniden güçlü bir oy ile Cumhurbaşkanı olarak seçerek Güçlü ve Yeni Türkiye’nin kapılarını birlikte açacağız. İnanıyoruz ki, siz değerli dava arkadaşlarımızın gayretleri ile en büyük destek Afyonkarahisarımız’da yaşanacaktır. Her zamankinden daha fazla çalışacağız ve başaracağız. AK Parti kadroları olarak bizler de, bu güvenin kıymetini biliyor, göstereceğimiz en küçük partimiz değil, ülkemiz ve bölgemizin geleceği açısından telafisi çok güç yaralar açabileceğinin bilincinde hareket etmeye gayret ediyoruz. Sizler milletin iktidarını inşa eden bir partinin AK Parti’nin mensupları olarak ‘Halka hizmet etmeyi, Hakk’a hizmet’ olarak kabul eden bir anlayışın temsilcilerisiniz. AK Parti hareketinde; Abdülhamid Hanın dirayeti, Fatih Sultan Mehmet’in kahramanlığı, Osman Gazi’nin basireti vardır. Çok şükür, Allah (CC) bizlere AK Parti’ye hizmet etmeyi, AK Parti’ye de ülkemize hizmet etmeyi nasip etti. 16. Yılında olduğumuz iktidar yürüyüşümüzde insanımıza hep daha iyiyi sunduk. Bundan sonra da çok daha iyiler, sunacağız. AK Parti kadroları olarak tarihin bize emaneti bizim varoluş sebebimizdir, bizim şerefimizdir ve ebediyete kadar korunacaktır. Allah bu uğurda gayret sarf etmiş olan, ter dökmüş, emek vermiş olan bütün AK Parti mensuplarına eğer vefa etmişlerse rahmet eylesin ve bu kadroyla geleceğe kararlı ve emin adımlarla yürümeyi bize nasip eylesin” dedi.
AK Parti’de aldığı görevlerini sıralayan Yurdunuseven, “AK Partimizin ve değerli büyüklerimizin takdirleri ile 2004-2009 yılları arasında Afyonkarahisar Belediyesi Belediye Meclis üyeliği, akabinde 2012 yılında girdiğim İl Yönetim Kurulu üyeliği ile beraber İl Seçim İşleri Başkanlığı ve Haziran 2014 yılında Genel Başkanım, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın tensipleri ile İl Başkanlığı görevini büyük bir gurur ve onurla sürdürdüm” ifadesine yer verdi.
“İSTİFA EDİYORUM”
İstifasını açıklayan Yurdunuseven, “Yaptığım istişareler sonucu 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçiminde aday adayı olmak üzere İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” şeklinde konuştu.
YURDUNUSEVEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Yurdunuseven, yaptığı tüm görevlerde kendisine desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a ve özellikle Afyonkarahisarın hamisi Orman ve Su İşleri Bakanım Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, tüm milletvekillerine, Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarına, ilçe başkanlarına ve tüm yönetim kurulu üyelerine, sandıkta nöbet tutan üyeden, teşkilatta görev alan tüm teşkilat mensuplarına, teşekkür etti.
“ADAY OLUP OLMAMAM ÖNEMLİ DEĞİL”
Aday olup olmamasının önemli olmadığını söyleyen Yurdunuseven, “Bu bir bayrak yarışıdır, aday olup olmamam önemli değildir, ben partim için bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim. Allah yar ve yardımcımız olsun. Durmak yok yola devam” diye konuştu.

“Ataş’ın talimatıyla değil, bizim talebimizle oldu”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın talimatıyla aday adayı olduğu yönündeki söylentilere cevap veren Başkan Yurdunuseven, yanlış anlaşılma olduğunu, talimat olmadığını ve kendi talebi ile istifa ettiğini söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın talimatıyla aday adayı olduğu yönündeki söylentilere cevap veren Başkan Yurdunuseven, “Orada bir yanlış anlaşılma olmuş. Burada normal şartlarda talep eden biziz. Biz İl Başkanlığından istifa edeceğimiz talebini ilettik, oradaki istişarelerimiz ve Afyonkarahisar İl Başkanlığındaki istişarelerimiz ve ailemle yaptığım istişareler sonucunda istifa etmeye karar verdik. Tabi Genel Merkezimizden de bizlere olumlu destekler olmuştur. Bu bir yanlış anlaşılma mesajıdır, öyle bir şey yok. Talimat olmadı. Talepte bulunduk, Genel Merkezimizde olur verdi bizlere. Biz de bu nedenle istifa ettik, inşallah olumlu olur. Şu anda aday adaylığımız için il başkanlığından istifa etmemiz gerekiyordu. Onun için istifa ettik” dedi.

Bakmadan Geçme