Yunus Emre için Sevgi Yürüyüşü

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri başladı.Yunus Emre’yi anma etkinlikler çerçevesinde, ilçede Sevgi Yürüyüşü düzenlendi. İstasyon Caddesi'nde toplanan kalabalık Vali Haluk İmga’nın katılımıyla yürüyüşe geçti.Yürüyüşe Vali Haluk İmga’nın yanı sıra Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, Kaymakam Samet Ercoşkun, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, İlçe Parti Başkanları, programa katılmak için gelen konuklar, Sandıklılı vatandaşlar ve öğrenciler [&hellip]

Yunus Emre için Sevgi Yürüyüşü

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri başladı.Yunus Emre’yi anma etkinlikler çerçevesinde, ilçede Sevgi Yürüyüşü düzenlendi.

İstasyon Caddesi’nde toplanan kalabalık Vali Haluk İmga’nın katılımıyla yürüyüşe geçti.Yürüyüşe Vali Haluk İmga’nın yanı sıra Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, Kaymakam Samet Ercoşkun, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, İlçe Parti Başkanları, programa katılmak için gelen konuklar, Sandıklılı vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Dev Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri açılarak Sandıklı Halk Kütüphanesi önünde başlayan yürüyüş Belediye Meydanı’ndan geçilerek Hükümet Konağı önüne gelinmesi ile son buldu.
Hükümet Konağı önünde Kaymakam Samet Ercoşku Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylendi.
Elazığ Folklor Ekibinin yöresel halk oyunları ve Sandıklı Yarenler Ekibinin yöreye ait yöresel halk oyunları gösterisini sundu.
Sandıklı, misyonunu yerine getiriyor
Gösterilerin ardından konuşan Vali Haluk İmga, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Kültür dünyamızın eşsiz insanı Yunus Emre adına düzenlenen ‘Anadolu Yunus’tur’ şiir şölenleri ile Sandıklı ilçemiz bir defa daha Anadolu coğrafyasında yüklendiği misyonu yerine getirmektedir. Biliyoruz ki, Anadolu’muzun katim şehirlerinden Afyonkarahisar’ın ve onun ilçesi olan Sandıklı’nın Anadolu’ya Türk kimliğini kazandırmak ve onu devam ettirmek gibi iki büyük başarıda imzası vardır. Nitekim Sandıklı ilçemiz ile Çivril ilçesi arasındaki topraklarda 1176 tarihinde yapılan Miryakefalon Savaşı ile Anadolu’nun tapusu alınmış ve yine İstiklal Savaşımızın en önemli bölümü olan Çiğiltepe, Kocatepe muharebeleri ile bu topraklarda başarı elde edilmiştir. Kısaca Sandıklı hem kuruluş, hem de kurutuluşumuzun sembol ismidir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Kendimizi şanslı hissetmeliyiz”
Sandıklılılar olarak kendilerini çok şanslı hissetmeleri gerektiğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan ise şunları söyledi:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Bizler kendimizi çok şanslı hissetmeliyiz. Çünkü bi-zimle, bizim şehrimizde, Sandıklı’da, aramızda büyük insanlar, gönül dostları, halk aşıkları, halk ozanları var. Onlar sadece yaşadıkları dönemde kalmazlar. Onların sözleri, hayat felsefeleridir. Çağları aşar ve insanları et-kilemeye devam eder. Verdikleri mesajın ışığı hepimizi aydınlatırlar.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Sandıklı Kaymakamı Samet Ercoşkun ise “http://m.kocatepegazetesi.com/”Gerçek hayatı bilinmezlere karışan, ancak Anadolu insanının O’nu riyalarında yaşatacak kadar benimsemesiyle, çok fazla yerde mezarı, makamı, efsanesi bulunan Yunus Emre, bu haliyle, rahmetli Ahmet Kabaklı’nın ifade ettiği gibi, ‘iyice millileşmiştir’. Bir yönüyle Yunus Eskişehir’dir, Karama’dır, Erzurum’dur, Sandıklı’dır. Her şeyden öte Yunus Anadolu’dur, Anadolu Yunus’tur”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi:”http://m.kocatepegazetesi.com/”Yunus Emre bizlere, birbirimizi sevmeyi, sevginin paylaşıldıkça çoğaldığını öğretti. Bizler şerefli Türk Milleti’nin birer ferdi olarak nasıl ki; Karacaoğlan da güzele duyulan hasreti, Mevlana da olgunluğu tatmışsak, Yunus Emre ile de sevmeyi ve bu sayede mutluluğun gerçek sırrına ermeyi öğrendik. Yunus’un olduğu yerde kavga değil, sevda, savaş değil barış vardır.”http://m.kocatepegazetesi.com/”Konuşmaların ardından açılış programı sona erdi.Etkinliklerin 3 gün süreyle devam edeceği bildirildi. (AA)

Bakmadan Geçme