Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüntaş’tan işçi çıkarıldı mı?

CHP İl Başkanı Nevzat

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İstanbul’daki işçi çıkarmaları konusunu değerlendirirken, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e sordu. Ercan, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin şirketi Yüntaş A.Ş.’de işçi çıkarılıyor mu, çıkarılmıyor mu?” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, İl Başkan Yardımcısı Hasan Karadeniz ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Doğan’la birlikte dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililer de hazır bulundu.
“EĞİTİMDE BAŞARISIZLIK TAMAMEN İKTİDARIN SUÇU”
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyen CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, eğitimin bir ülkenin olmazsa olmazı olup gelişmişlik için iyi bir eğitime her zaman ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Son 17 yılda değişen 7 Milli Eğitim Bakanına karşılık eğitimde istenilen başarının bir türlü yakalanamadığını belirten Ercan, “Bu mevcut durumda tabii ki yöneticilerin kabahati vardır. 17 yılda bir şey oturtulamıyorsa bunda tamamen iktidarın suçu ve ihmali vardır. Ailelerin binbir fedakârlıklarına, öğretmenlerimizin de gayretlerine rağmen eğitimde başarı yakalanamama sebeplerinden bir tanesi 17 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir.” dedi.
“BAŞARIDAN ÖTE GERİLEME FAZLA”
Eğitimde başarılı olmak bir tarafa çok gerilendiğinden yakınan Ercan, “Eğitimde dünya sıralamasında 73 ülke içerisinde 54. sıraya geriledik. Bu çok ciddi bir rakamdır. Özellikle Fen, Matematik ve okuduğunu anlama konularında uluslar arası sınavlarda ülkeler karşılaştırmasında bizim öğrencilerimiz Fen Bilimlerinde 54. sırada, Matematik ve okuduğunu anlamada ise 50. sıradadır. Bu içler acısı bir durumdur. 2019 yılı Yüksek Öğretim Kurumu Sınavına toplam 2 milyon 490 bin öğrenci giriyor. Fizikte 1 milyon 131 bin, kimya da 1 milyon 163 bin, biyoloji de 1 milyon 447 bin gibi sıralama bu şekilde giderken sıfır çeken öğrenciler vardır. Bu verilen eğitim değildir. Bu veriler ışığında bunun neresiyle gelişeceğiz? Bunu bilemiyor, eğitim felakete gidiyor. Sanki okumama, okutmama üzerine bir eğitim var. Afyon’da da durum değişmiyor. Tüm Türkiye genelinde iller çapında baktığımız zaman Afyon da sıralamada hızla geriye düşüyor. Geçmiş yıllarda 30’lu sıralarda olan Afyon sınav sıralamasında şimdi iller arasında 60. sıraya kadar düşmüştür.” diye konuştu.
“TOPLUM İYİ YÖNDE DÖNÜŞMÜYOR”
Afyonkarahisar’ın çok önemli bir bölge olduğunu belirten Ercan, “Afyon çok önemli bir bölgede yer alıyor. Hala tahminimce 10 yıldır aynı Milli Eğitim Müdürü görevdedir. İmam Hatip açmalar devam ediyor. Memlekete imam da lazım, hatip de lazımdır. Ama sen bütün okulları İmam Hatibe çevirirsen bir Kore gibi bir Japonya gibi nasıl olacaksınız? Bu mümkün değildir. Bir Finlandiya gibi nasıl olacaksınız? Kullandığımız tüm alet, telefon, uçak v.d. hangi bilgiyle yapacaksın? Bunlar çok önemlidir. Eğitimde ders sayısı 8’e düşürülüyor. Bildiğim kadarıyla bunun 3 tanesi din dersi ağırlıklıdır. Matematik, Fizik, Kimya yok. Eskiden bizlerin okuduğu Mantık, Felsefe dersleri kaldırılıyor. Toplumu dönüştürmeye çalışıyorlar ama bu iyi yönde bir dönüşüm değildir. Tamamen dışa bağımlı eğitimden sadece senesini doldurmuş şurayı bitirmiş denilen işsiz, güçsüz, düşünemeyen, düşündüğünü yapamayan topluluklar yetiştiriliyor. Bu sıkıntılı dönemde eğitimle ilgili daha ciddi tedbirler alınır, düzeltilir diye ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ OLMALI”
Eğitimi çok önemli gördüklerini söyleyen Nevzat Ercan, diğer kurumlara ayrılan bütçelerin üçte veya beşte birinin eğitime ayrılması gerektiği düşüncesini ifade etti. Ailelerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin rahat bir şekilde üzerlerine düşeni yapacak ortamların oluşturulması gerektiğini savunan Ercan şu ifadeleri kullandı:
“İnsanlar çocuklarını İmam Hatip Okullarına göndermeleri için zorlanıyorlar. Okul yok bu büyük şehirlerde daha vahim bir durumdadır. Yüksek paralarla insanlar çocuklarını paralı okullara götürmek zorunda bırakılıyorlar. ‘Ya buraya çocuğunu göndereceksin ya da paran varsa şurada okut’ mantığı hâkimdir. Anayasanın eşitlik ilkesine göre eğitimde fırsat eşitliği olmalıdır.”
EĞİTİM KADAR EKONOMİ DE KÖTÜ
Afyonkarahisar’da okul servislerinde azalma olduğu gözlemini aktaran Ercan, “Afyon’da okul servislerinin azaldığını gözlemliyorum. Güvenlikçi sorunu da vardır. Eskiden okullarda çocukları korumaya yönelik güvenlikçiler oluyordu. Şimdi güvenlikçi gibi okullarda temizlikçi de yok. Bu iş ya çocuklara ya da onların ailelerine yaptırılıyor. Ekonomi de gelinen son noktalardan bir tanesi bu durumdur. Bunu da önemsiyoruz. Okul Aile Birlikleri kanalıyla temizliğin yapılması lazımdır. Aile Birlikleri bağış yapılmasına zorluyor. Bağışa zorlama olduğundan Milli Eğitim Bakanı sanki hiçbir şeyden haberi yokmuşçasına ‘Alanı bana yakalatın’ diyor. Yani polis hırsız kovalamacası gibi bir şey var. Kim kimin ne yaptığını bilmemektedir. Tüm bunlar eğitimin çarpıklıkları arasındadır” ifadelerine yer verdi.
“AFYON DA DÂHİL HAPSE GİRMEYECEK ADAM KALMAZ”
Geçtiğimiz hafta İstanbul’a giderek mevkidaşı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargılandığı dava da destek olduğunu belirten Ercan şöyle konuştu:
“Dava sonucu tutuklama olmazken İl Başkanımıza bir hapis cezası gündeme geldi. Mahkeme sürecine bizzat destek verme amacıyla İstanbul’a gittik. 7 yıl önce atılan twettlerden, söylemlerden, televizyon programlarından yola çıkarak İstanbul başarısını gölgeletmek için, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının faturasını ödetmek için İl Başkanımıza 9 yıl 8 ay gibi çok ağır bir ceza verildi. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Bunu suçluyu ya da suçu övmek anlamında yapmıyoruz. Madem ortada bir suç varsa 7 yıldır neredeydiniz? Eğer 7 yıl önce atılmış twetlere, televizyon programlarına, basına, manşetlere bakarsak iddia ediyorum Afyon da dâhil hapse girmeyecek adam kalmaz. Hepsi ceza yer. Çünkü birisi PKK’yı övmüştür bir diğeri de FETÖ’yü övmüştür. Bunlar malum olduğu üzere terör örgütleridir. Bu tür programlar yapanlar şimdi çevir kazı yanmasın yaparak işlerine devam etmektedirler.”
“GEREĞİ VARSA İŞÇİ ÇIKARILIR?
Yapılan ve yaşanan hiçbir şeyin halkın gözünden kaçmadığını söyleyen Ercan şunları söyledi:
“Tüm bunlar halkın gözünden kaçmıyor. İstanbul İl Başkanımız için tamamen siyasi bir karar alınmıştır. İşçi alımları ve işçi çıkarılmasıyla ilgili bir gündem var. Afyon’da bununla ilgili bir gündem olduğunu biliyoruz. Şimdi iki seçim arasında 2 bin 500 kişiyi hiçbir kriter olmadan sadece ‘Bizim partiye oy verme’ kriteriyle işe alırsanız bunu özelikle İstanbul için söylüyorum, vatandaş 800 binin üzerinde fark atar. O işçiler hangi esas ve liyakate güvenirler hangi alanda işçiye ihtiyaç olduğu bunu oralarda ki yöneticilerimiz gayet iyi biliyorlar. Kamuoyu hep gördü. Yenikapı yapılan mitinglerde arabalarla mitingler yapıldı. Devletin, milletin, bizlerin parasıyla alınan ve kimlerce nasıl kullanıldığı belli olmayan araçlarla ne büyük bir israfın yapıldığı gözler önüne serildi. Çıkar çevreleri buna şiddetle karşı çıkıyor. İşler niye çıkartılıyor diye. Afyonkarahisar Belediyesi’nin şirketi Yüntaş A.Ş’de işçi çıkarılıyor mu çıkarılmıyor mu şimdi Belediye Başkanımıza bu vesile ile sormak istiyorum. Eğer gerçekten çıkarılması gerekiyorsa fazlalık varsa Ankara Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın dediği gibi; 49 bakıma muhtaç çocuğa 132 çalışanın olup çocuk başına 3 kişinin düştüğü durumlar gibi adam kayırmalarla işe alınmışsa tabii ki Afyon Belediyesi de işçi çıkarmalıdır. Bunları şov yapmak kamuoyu gündemine getirmek için söylemiyoruz. Kim liyakat sahibi ve işte çalıştırma ihtiyacı varsa değerlendirilmelidir.”
“SEÇİM ZAMANI BİZE BAKMASALAR DA MAĞDURUN YANINDAYIZ”
Toplantı sonrası soruları cevaplandıran CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, Erenler minibüs esnafının kendisini çay içmeye beklediğini ifade eden internet medyasından bir basın mensubuna; “Biz her zaman her yerde çay içeriz. Seçim zamanlarında belki bize bakmıyorlar ama sıkıntıya düşen her vatandaşın her kurumun her derneğin biz yanında oluruz. Bizim oy kaygımız yoktur. Bir vatandaş, bir kurum bir dernek mağdur oluyorsa mağdurların yanında oluyoruz.” dedi.
“GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULMASI ÖNEMLİ”
Fırat’ın doğusunun seçim öncesi gündemlerinde olduğunu belirten Ercan sözlerine şöyle devam etti: “Fırat’ın doğusu seçimden önceden bu tarafa gündemimizde vardı. Mehter Marşıyla gireceğimiz, giriyoruz, aldık denilen ama öncesinde Süleyman Şah Türbesini kaçırdığımız bir bölgedir. Bu bölge de güvenli bir bölge oluşmasını teröristlerin ülkemize tehlike arz etmemesi açısından bizlerde önemli görüyoruz. Zaten devletin uyguladığı politikalarda biz parti olarak da genel merkezde fazla sesimizi yükseltmiyoruz. Yanlışları zamanında söyledik, Suriye ve Ortadoğu çamuruna batmayalım dedik. Şimdi o çamurdan çıkma yollarına bakılıyor.”
‘SURİYE TOPRAĞINA DA SAYGI DUYULMALI’
“Güvenli Bölge dediğimizde orada kurulan Suriye’den kopup ayrılan Kürtler’in bir devlet oluşumunun bize zarar vermemesini düşünüyorduk” diyen Ercan, “Şimdi öyle olmadığını görüyoruz. Yine inşaatçıların, rantçıların kazanacağı bir bölgede oraya Suriyeliler’e 250-300 metrekarelik evler yapma, hatta 150-200 metrelik bahçelerle bir yere bir inşaat alanı canlandırılması olarak değerlendirildiğini basından takip ediyoruz. Bu son derece yanlıştır. Burada bir rant vardır. Orayı alalım da Suriyeliler’e ev yapalım, şu kadar inşaat firmamız oraya gitsin filan. Bunlar aysbergin görünmeyen yüzleridir. Türk askerinin, Mehmetçiğin, Türk evladının kanı bu kadar ucuz değildir. Doğru politikalar izlenmeli, ABD ile Rusya arasında ping pong topu olup oraya buraya gidiyoruz. Ülkemiz çıkarları için ne lazım gelirse CHP olarak biz genel merkezimiz de değerlendiriyorlar. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Direk Suriye ile de görüşülmeli çünkü Suriye toprağından koparılmış bir yer var. Başka devletlere de saygı duymamız lazımdır. İnşallah doğru yolu buluruz. Şimdi ABD her zaman ki gibi bizi oyalıyor. ABD kontrolünde devriye gezilmez. Orası alınacaksa Türk Ordusu girer aslanlar gibi alır” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Tüm annelerin yanındayız

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Doğan, Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan annelerin HDP binası önündeki eylemine destek verdiklerini söyledi

 

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Doğan, bir kadın ve anne olarak tüm kadınların değerli olduklarını söyledi. “Şu kadının acısı daha az veya diğer kadının acısı fazla” denilemeyeceğini vurgulayan Doğan şöyle konuştu: “Cumartesi Anneleri gazlanıp, coplanırken, dayak yerlerken de biz onların yanında, onların sorunlarının içerisindeydik. Onları destekledik. Onların acılarını paylaştık. Diğer annelerin de yanındayız. Kısaca tüm acı çeken kadınlarımızın ve annelerimiz yanındayız.”