• Haberler
  • Genel
  • Yüntaş personeline hizmet içi eğitim semineri verildi

Yüntaş personeline hizmet içi eğitim semineri verildi

Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde çalışan Yüntaş personeline İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda hizmet içi eğitim semineri verildi Personel sınava tabi tutulduYüntaş tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde organize edilen seminerin konuşmacısı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tuğba Uraz oldu. Tuğba Uraz, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği konularında önemli açıklamalarda bulundu, personel seminerin sonunda sınava tabi tutuldu. Seminere Yüntaş [&hellip]

Yüntaş personeline hizmet içi eğitim semineri verildi

Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde çalışan Yüntaş personeline İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda hizmet içi eğitim semineri verildi

Personel sınava
tabi tutuldu
Yüntaş tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde organize edilen seminerin konuşmacısı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tuğba Uraz oldu. Tuğba Uraz, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği konularında önemli açıklamalarda bulundu, personel seminerin sonunda sınava tabi tutuldu. Seminere Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık’ın yanı sıra çok sayıda büro ve hizmetlerinde çalışan Yüntaş personeli katıldı.
Eğitim seminerinde işçilerin yasal haklarını, iş yerlerinde olabilecek tehlikeleri ve meslek hastalıklarını anlatan İş Sağlığı ve Uzmanı Tuğba Uraz, iş sağlığı ve güvenliği konularında ülkelere ne yapmaları gerektiğini belirleyen örgütün Dünya Sağlık Örgütü olduğunu söyledi.
İnsanın en temel hakkının yaşama hakkı olduğunu hatırlatan Tuğba Uraz;”Dünya Sağlık Örgütü iş sağlığının tanımını şöyle yapmıştır; ” İş sağlığı; tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik halinin en üst seviyede bulundurulması ve geliştirilmesidir.” Bu tanımdan da anladığımız gibi sadece bedensel yönden sağlıklı olmamız iş sağlığını bize göstermez. Ruhsal ve sosyal yönden de yani yaptığımız işin karşılığını almakta çok önemlidir.” dedi.
Hukuki sonuçlar anlatıldı
İşçi ve işverenin yükümlülüklerinden de söz eden Tuğba Uraz işveren ve işçilerin yükümlülüklerini 4857 Sayılı İş Kanunu’nun belirlediğini ifade etti.
İşçilere hangi haklara sahip olduklarını öğrenmeleri için İş Kanunu’na bakmalarının yeterli olacağını belirten İş Sağlığı ve Uzmanı Tuğba Uraz, seminerde iş kazalarının oluş nedenlerini, iş kazası ve meslek hastalığının hukuki sonuçlarını anlattı.
Yeni yönetmelikler hakkında da işçileri bilgilendiren İş Sağlığı ve Uzmanı Tuğba Uraz;” Tüm yönetmeliklerde işçilere bilgi alma hakkı verilmiş, görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması zorunluluğu getirilmiştir” dedi.
İş sözleşmesinin fesh ve koşullarından da söz eden Tuğba Uraz, belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumunun belirtilen sürelerde diğer tarafa bildirilmesi gerektiğini ifade etti. İş Sağlığı ve Uzmanı Tuğba Uraz eğitimini, meslek hastalıkları, iş yerlerindeki güvenlik ve sağlık işaretleri ile temizlik ve hijyen konularında yaptığı açıklamalarla tamamladı. Seminerin ardından Yüntaş personeli eğitimde anlatılan konulara ilişkin sınava tabii tutuldu. Sınav sonuçlarıyla birlikte katılımcılara Yüntaş Genel Müdürlüğü tarafından eğitim sertifikası verilecek.

Bakmadan Geçme