YÜNTAŞ, ikinci benzin istasyonunu açacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, YÜNTAŞ’ın ikinci benzin istasyonu kurmak için hazırlığa başladığını, üçüncü benzin istasyonu için de çalışma yapılacağını kaydetti Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplam 43 maddenin görüşüldüğü toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, YÜNTAŞ’ın [&hellip]

YÜNTAŞ, ikinci benzin istasyonunu açacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, YÜNTAŞ’ın ikinci benzin istasyonu kurmak için hazırlığa başladığını, üçüncü benzin istasyonu için de çalışma yapılacağını kaydetti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplam 43 maddenin görüşüldüğü toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, YÜNTAŞ’ın yeni benzin istasyonu projeleri hakkında bilgi verdi. Gündemin 42’nci maddesinde yer alan YÜNTAŞ Anonim Şirketi’nin Vakıflar Bankası’ndan borçlanması için yetki verilmesi hakkında teklifte söz alan Başkan Çoban, “Daha önce bu yetkiyi vermiştik. Ama şimdi Şeyh Şamil Bulvarı üzerinde yeni bir tesis kuruyoruz. YÜNTAŞ, Türk Petrol’le anlaştı. Türk Petrol, harcamayı kendi yaparak buraya tesis kuracaktı, fakat şartlar bu şekilde olduğu zaman bizim kâr marjımız düşüyor. Kamunun bir şirketi olan Türk Petrol’den, arkadaşlarımız teşvik parası almak yerine kredi almayı uygun gördüler. 500 bin dolar kredi verecekler. Böylece bizim kâr marjımız yükselecek. Biz oradan aldığımız kredi ile bu tesisi kendimiz yapacağız. İnşallah bu tesisten sonra Afyonkarahisar’da Belediye olarak 3’üncü benzin istasyonunu da açacağız” dedi.
HIDIRLIK YOLU’NDA SON AŞAMAYA GELİNDİ
Bedrik ve Taşpınar Mahallesi’nde yaklaşık 25 bin metrekarelik bir park yapıldığını, buraya 1 milyon lirayı aşkın para harcadıklarını belirten Başkan Çoban, bu parka merhum Belediye Başkanı Erdal Akar isminin verileceğini vurguladı. Çoban, bu parkla birlikte Hıdırlık Yolu’nun da açılacağını kaydetti. Çoban, şöyle konuştu:
“Olucak’taki çeşmeden Hıdırlık’ın başındaki Kadınana çeşmesine kadar olan yer için Haluk İmga Caddesi olarak teklif getirdik. 18 aydan fazla bir çalışma süresinde yolu bitirdik. 3 kilometreye yakın bir yolumuzu açtık. Şu an duvarları yapılıyor. Parkeleri, kaldırımları yapılıyor. Bu işlerin bu ay sonunda teslim edileceği belirtildi. Hıdırlık Yolu’nu Taşpınar Camisi’nin önünden Keltepe’deki bazı kişilerin şehri seyrettiği geniş alana bağlayacağız. Çakırköy-Erkmen tarafından vatandaşlarımız hiç şehre girmeden Ataköy-Harb-İş tarafına gidebilecekler. Afyonkarahisar bir deprem bölgesi. Allah korusun, üzüntülü bir olay olursa Kurtuluş Caddesi kullanılamayacak duruma gelirse, bu yol alternatif olacak.”
HIZ KESİCİLER, MODERN ÜLKELERDE YOK
Belediye Meclisi’nin gündemindeki bir diğer konu da hız kesicilerle ilgiliydi. Hız kesici taleplerinin bulunduğu madde görüşülürken Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, okul civarı dışında hız kesici taleplerini dikkate almayacaklarını söylerken Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da bu karardan dolayı kendilerine teşekkür etti. Hiçbir modern ülkede hız kesici olmadığını kaydeden Çoban, “Cumhuriyet Mahallesi’nde geçen sene tozdan şikayet ediliyordu. Bu sene de yollara hız kesici isteniyor. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.
ÖNEMLİ MADDELER KABUL EDİLDİ
Öte yandan Belediye Meclisi’nin olağan toplantısında İl Özel İdaresi Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Belediyesi ile Şuhut Belediyesi’nin katılımı ile oluşturulan Hayvancılık İhtisas Bölgesi ile ilgili Başkan Çoban’a yetki verilmesi kabul edildi. Şehiriçi toplu ulaşım firması TUREX’in engellilerin de kullanabileceği 10 yeni aracının güzergahlara girmesi de oybirliği ile kabul edildi. Çakırköy’de eskiden otogar olarak düşünülen alanın ÇATKA’ya dönmesi de kabul edildi.
ÇADIRDA İFTAR AÇACAKLAR
Belediye Meclisi’nin bundan sonraki toplantısının 5 Eylül 2011’de saat 20.00’de yapılacağı karara bağlanırken, Başkan Çoban tüm Belediye Meclis üyelerini yarın Atatürk Anadolu Lisesi’nde kurulan iftar çadırında iftar oruç açmaya davet etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme