• Haberler
  • Gündem
  • 'YUNANİSTAN'A MI MÜRACAAT EDELİM' DİYEN FİRMAYA CEVAP: Üslup doğru değil, Yunanistan'a müracaat edin

'YUNANİSTAN'A MI MÜRACAAT EDELİM' DİYEN FİRMAYA CEVAP: Üslup doğru değil, Yunanistan'a müracaat edin

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının birinci oturumu dün tamamlandı. Toplantı gündem dışı iki maddenin okutulup, rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesiyle başladı.KOMİSYONLARRAPOR HAZIRLAYACAKGündemin ikinci maddesinde yer alan Hocalar İlçesi merkezinde 627 parselde kayıtlı, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait hükümet konağının 6306 sayılı kanun kapsamında risk tespiti yapılması konusu rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının birinci oturumu dün tamamlandı. Toplantı gündem dışı iki maddenin okutulup, rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesiyle başladı.
KOMİSYONLAR
RAPOR HAZIRLAYACAK
Gündemin ikinci maddesinde yer alan Hocalar İlçesi merkezinde 627 parselde kayıtlı, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait hükümet konağının 6306 sayılı kanun kapsamında risk tespiti yapılması konusu rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Hocalar İlçes’ine bağlı Yeşilhisar Köyü sınırlarında bulunan İl Özel İdaresi’ne ait 109 ada, 39 parsel numaralı taşınmazın mezarlığa katılması şartıyla muhtarlığa devir edilmesi uygun görülmüştü. Ancak ilgili yönetmeliğe göre taşınmaz devri yapılabilecek kamu idareleri arasında, köy tüzel kişilikleri sayılmadığından İGM’nin 13 Temmuz 2016 tarihinde almış olduğu kararın iptal edilerek, taşınmazın Yeşilhisar Köy muhtarlığına mezarlık yapılması şartıyla, süresi 25 yılı geçmemek üzere tahsis edilmesi ilgili komisyonlarda görüşülecek.
TALEP USLUBÜ ENTERESAN
İl Genel Meclisi gündeminin dördüncü maddesinde bulunan merkezde ki Saadet Köyü’nde faaliyet göstermekte olan Şua Tarım Besicilik ve Yapı Limitet Şirketi işletmelerine ait yol talebi konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. Şirketin Valilik Makamına yaptığı yazılı başvuru hakkında Meclis Başkanı Salih Sel bilgi verdi. Sel şöyle konuştu: “Dikkatimi çektiği için meclis üyeleri ile paylaşmak istedim. Gündemimizde 4’ncü maddede yer alan Şua Firması’nın enteresan bir üslubu var. Konuyu üç komisyona rapor hazırlanması için havale ettik.”
“YUNAN MÜLKİ
AMİRLERİNE Mİ
 ANLATALIM?”
Şirketin valilik makamına yazdığı yazıyı aktaran Sel: “İhsaniye İlçesi’nde yapımını 2015 yılında tamamladığımız besi işletmesinde 15 Aralık 2015 tarihinden itibaren faaliyet göstermekteyiz. Çiftliğimize ulaşım merkeze bağlı Saadet Köyü içinden geçen yaklaşık bin 500 metre uzunluğundaki toprak yol ile sağlamaktayız. Kadastro planlarında Ballıca yolu olarak geçen bu yol özellikle yağışlı havalarda ulaşımı olumsuz etkilemektedir. Sizlerden taleplerimiz vardır. Birincisi bahsi geçen yolu ivedi bir şekilde araç trafiğine uygun hale gelecek biçimde ıslah edilmesidir. İkincisi ise yol üzerinde bir adet tarla sahibinin hak iddiası bulunmaktadır. Konunun netleştirilmesini istiyoruz. Önemli not ve meramımız ise; Yazımız ekinde yer alan dilekçeyi 2014-2016 yıllarında İl Özel İdaresi’ne vermemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Binlerce kilometre kara yolu yapan, tüm köylerin içini parke döşeyen, milletimizin böylesine yatırım için devletimiz için önemi olmayan böylesine küçük bir mesafeye duyarsız kalmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. İl Genel Meclisi Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İhsaniye Kaymakamı, Vali Yardımcısı gibi makamlara derdimizi anlattık. Ancak maalesef hiçbirinden en ufak bir sonuç alamadık. Ne yapmalıyız? Derdimizi Yunanistan mülki amirlerine mi anlatmalıyız? Devletimiz bu kadar basit bir meselede vatandaşını üzüyor ve uğraştırıyorsa bunda bir art niyet veya en hafifi ile bir duyarsızlık olduğunu düşünüyoruz. Devletimizin en üst düzey temsilcisine böylesine bir mesele için rahatsız etmek istemezdik. Ancak alt kadrolarınız bize başka bir seçenek bırakmadı maalesef. Sizden ve makamınızdan talebimiz, sonbahar yağışları başlamadan yol sorunumuzu çözmeniz. İlgili arkadaşlar 2017 yılı yol planlamasına almaktan bahsediyorlar. 2014’den beri talepte bulunduğumuz bu meselenin ivedi olarak neticelenmesini talep ediyoruz. Ayrıca bir başka yatırımcı Muhammed Fatih Üstün U Tarım olarak 500 metre mesafede çiftlik kurmak üzere ruhsat çalışmamız başladı. Talebimizle ilgili olumlu cevabınızı bekliyoruz. Cevabınız olumsuz olursa önümüzde ki kış sezonu için maalesef faaliyetimizi durdurmak zorunda kalacağız. Yağışlı havalarda kamyon ve tır ulaşımı imkânsızlaşıyor” ifadeleri kullanıldı.
SORUMLULUK ALMAYA YANAŞILMADI
İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi teknik ekibinin konu hakkında verdiği cevabı da meclis üyelerine aktardı. Teknik cevapta; “İlgili teknik elemanlarca Ağustos ayı içerisinde yerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. Bahse konu Ballıca yolu İl Özel İdaresi yol ağında bulunmaktadır. Herhangi bir köy yolu konumunda değildir. Yol tamamen şirketin işletmesi için açılmış kendine münhasır bir yoldur. Herhangi bir izin veya tahsis söz konusu değildir. Mevcut yolun geçtiği güzergâhta şahsa ait parsel yer almakta olup kamulaştırma problemi bulunmaktadır. İlgili şirketin sahibi ile yapılan görüşmelerde her türlü yasal sorumluluğun kendilerine ait olması ve gerekli olan temel malzemenin işletmeye 5 kilometre mesafedeki şantiyeden satın alınması durumunda İdaremiz iş makinesi ve ekipmanlarınca serimin yapılabileceği bildirilmiştir. Buna rağmen malzeme temini ve yolun sorumluluğunun alınmasına yanaşılmamaktadır. Oysa malzeme firma tarafından alındığında her türlü iş makinesi desteği sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi. Meclis Başkanı Salih Sel, yaptığı bilgilendirmenin ardından bu üslup ve tavrın doğru olmadığını belirterek; “Yunanistan’a müracaat edebilir arkadaşlar” dedi. Meclisin Eylül ayı ikinci toplantısı bugün gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme