• Haberler
  • Gündem
  • 'Yunan Milletvekili paçozluk yapsa da Türk Milletine asalet yakışır'

'Yunan Milletvekili paçozluk yapsa da Türk Milletine asalet yakışır'

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Türk Bayrağını yırtan Yunan Milletvekili Loannis Lagos'un eylemini 'paçozluk' olarak değerlendirdi. Çoban, 'Yunan Milletvekili o 'paçozluğu' yapsa da Türk Milletine asalet yakışır. Asalet millet olarak bizim genlerimizde vardır. Her zaman asaletin gereğini yerine getiririz' dedi     İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının ilk birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonunda [&hellip]

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Türk Bayrağını yırtan Yunan Milletvekili Loannis Lagos’un eylemini “paçozluk” olarak değerlendirdi. Çoban, “Yunan Milletvekili o ‘paçozluğu’ yapsa da Türk Milletine asalet yakışır. Asalet millet olarak bizim genlerimizde vardır. Her zaman asaletin gereğini yerine getiririz” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının ilk birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonunda tamamlandı. Meclisin Şubat ayı ikinci toplantısı yarın Meclis Salonunda devam edecek.
ÇOBAN İDLİP ŞEHİTLERİNİ
RAHMETLE ANDI
Açılış ve yoklamanın ardından toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Şubat ayı toplantılarında meclisin alacağın kararların Afyonkarahisar ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Çoban, İdlip şehitlerine Allah’tan rahmet, şehit ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı dilerken, Elazığ-Malatya depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara sağlık diledi.
KÖKCÜR’DEN, YUNAN VEKİLE GÖNDERME
Gündem dışı konuşmak üzere söz alan MHP Çay İlçe Üyesi Faruk Kökcür, Elazığ-Malatya depreminde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Asıl konuşma amacının Yunan Milletvekili Loannis Lagos’un Avrupa Parlamentosu’nda ay yıldızlı Türk Bayrağını yırtması olduğunu belirten Kökcür, “Yunan milletvekiline ‘Bir Yaratık’ demek istiyorum. Bu yaratık bayrağımıza çirkin bir saldırı da bulundu. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklardan bir iki söz söylemek istiyorum. Loannis Lagos sana pek anlayacağını sanmasam da bir şeyler söyleyeceğim. Çünkü sadece fiziki durumun benziyor. Ama belki yaşadığın yerdekiler anlar diye bir şeyler söyleyeceğim. Belki onlar anlayabilirler. Anlıyorum ki hala Kurtuluş Savaşı etkisindesiniz. Ama yapılacak bir şey yoktur. Türk Milleti savaşçı bir millettir. Kısaca nerede savaş olsa biz düğüne gider gibi gideriz. Suriye, Irak ve Libya bunun somut örnekleridir.” dedi.
“BAYRAĞIMIZA CANIMIZI FEDA EDERİZ”
Türk Milletinin hiçbir korkusu olmadığını ifade eden Kökcür, “Küçücük Söğüt’te kurulan Osmanlı 3 kıta da at koşturdu. Lagos, bizde Fatihler, Yavuzlar, Atatürkler bitmez. Ardı arkası kesilmez. Bir şey yaparken çok dikkat etmen gerekir. Lagos, 1922 yılında Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda burada senin ataların Yunan bayrağını unutmuşlar. Senin ataların daha birçok savaşta bayraklarını bırakarak kaçtılar. Benim atalarım burada çoluk çocuk, kadın, kız savaştılar. Ne için bayrak, vatan ve namus için savaştılar. Ben senin yaptığın gibi konuşurken elimde tuttuğum Yunan bayrağına saygısızlık yapamam. Çünkü bayrak bir ulusun bağımsızlık sembolüdür. Kendi bayrağımızı elime alıp diyorum ki; Ay yıldızlı bayrağımız bu da bizim canımız ciğerimiz. Bunun için canımızı feda ederiz.” diye konuştu.
Kökcür, Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini kendi ifadesiyle “kapak” olması için okudu.
“YUNAN VEKİL PAÇOZLUK YAPSA DA TÜRK MİLLETİ ASİLDİR”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, 9 Eylül tarihinde düşmanın İzmir’de denize döküldüğünü Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk askerinin İzmir’e girdiğinde yere serilen Yunan Bayrağının üzerine basmadığını hatırlatarak, “Ben İzmir Karşıyaka’da uzun süre kaldım. Güzel bir konak vardır. Girişi beyaz bir mermerdir. İşgal sırasında Yunan Komutan Karargâhı olarak kullanılmıştır. Yunan Komutan beyaz mermer üzerine Türk Bayrağını koyup üzerinden çiğneyerek konağa girmiştir. Misillemeyi herkes sever. Atatürk konağa geldiğinde ipekten bir Yunan bayrağı mermer merdivenlere serilir. Atatürk işgalci ve düşman da olsalar bir milletin istiklalini temsil eden bayrağın çiğnenmeyeceğini söyleyerek Yunan bayrağını kaldırtır. Her ne kadar Yunan Milletvekili o paçozluğu yapsa da Türk Milletine asalet yakışır. Asalet millet olarak bizim genlerimizde vardır. Her zaman asaletin gereğini yerine getiririz.” şeklinde konuştu.
Toplantı gündeminde yer alan ilk 6 maddedeki konular ihtisas komisyonlarında görüşülüp rapor hazırlanmak üzere oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme