Yunan istihbaratı bizi günü gününe izliyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı önceki gün akşam yapıldı. Toplantıda meclis gündemindeki konulara yönelik hazırlanan komisyon raporları karara bağlanıp, teklifler oylandı. Toplantı da birer adet 4ࡪ çift kabinli pick-up, kapalı kasa kamyonet alımı, ambulans ve cenaze aracı alımı teklifleri oybirliği ile kabul edildi.AMBULANSARNAVUTLUK İÇİNMHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara'nın ambulans alım nedeni sorusunu cevaplandıran [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı önceki gün akşam yapıldı. Toplantıda meclis gündemindeki konulara yönelik hazırlanan komisyon raporları karara bağlanıp, teklifler oylandı. Toplantı da birer adet 4×4 çift kabinli pick-up, kapalı kasa kamyonet alımı, ambulans ve cenaze aracı alımı teklifleri oybirliği ile kabul edildi.
AMBULANS
ARNAVUTLUK İÇİN
MHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara’nın ambulans alım nedeni sorusunu cevaplandıran Burhanettin Çoban; “Daha önceden Belediyeler ambulans çalıştırabiliyordu. Yeni mevzuata göre artık Belediyeler ambulans çalıştıramıyor. Eğer ambulans bulundurursa doktor ve hemşire bulundurması gerekiyor. Hiçbiri de buna katılmıyor. Arnavutluk ziyaretimizde Büyükelçimiz çok ciddi anlamda ambulans ihtiyacı olduğunu, daha önce Türk hükümet yetkililerinin bu konuda verdiği sözü yerine getirmediklerini bildirdi. Açıkçası biz buna üzüldük. İnşallah Büyükelçimizle görüşerek bu ambulansı Arnavutluk’ta kullanacağız. Resmi makamlar kanalıyla bu konuyu çözmek niyetindeyiz. Ambulansı bu nedenle alacağız” dedi.
ECDAD MİRASINA PROJE DESTEĞİ
Afyonkarahisar Belediyesi çalışanlarından oluşan heyetin 10-14 Ekim 2016 tarihlerinde 5 gün süre ile Arnavutluk-Konispol’a görevli gitmeleri teklifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye çalışanlarından; Büşra Peker, Hande Dirman, Şeyma Çengelci, Birtan Kızıltan heyette yer alan isimler olarak açıklandı. Konu hakkında bilgi veren Burhanettin Çoban, 300 bin lira tutarında Belediye’ye yeni bir cihaz aldıklarını kaydetti. Çoban; “Tarihi binalarda ev olsun, konak olsun bunların röleve ve restorasyon işleri için eskiden mimarlar ve restoretörler elle çalışıyorlardı. Bu durum çok ciddi zaman alıyordu. Bu cihazla arazinin ölçümlerini, tarama ile tüm işlemlerini çok kısa sürede yapıyor. Arkadaşlarımız Konispol’de bir Osmanlı konağının restorasyon işini bu aletle yapacaklar. TİKA ‘Biz restorasyonu yapalım. Ancak proje yapamıyoruz’ diyor. Arkadaşlarımız orada işin projesini yapacaklar TİKA’ya teslim edecekler. TİKA da projenin ihalesini yapacak. Bir Osmanlı konağımız, bir Osmanlı mezarlığımız var. Ecdadımızın yattığı mezarlığın durumu çok kötü. Bir de orada bir camii projemiz var” diye konuştu. Söz konusu cihaz Afyonkarahi-sar’da da ihtiyaç duyulan işlerde İl Özel İdaresi ile birlikte Afyonkarahisar Belediyesi’nin ilgili birimlerince kullanılacak.
“DİNİ
HASSASİYET ZAYIF YUNAN’A DURUŞ CİDDİ”
Meclis gündeminin 16. maddesinde yer alan kardeş kent Arnavutluk’un Konispol Belediyesi’nin ihtiyacı olan çöp konteynırı, ambulans, laptop, projeksiyon cihazlarının verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Konispol ile Afyonkarahisar’ın kardeş şehir olduğunu dile getiren Burhanettin Çoban, İçişleri Bakanlığı’ndan onay yazısının birkaç gün önce geldiğini söyledi. Konispol’de çöp toplama sorunu olduğundan söz eden Çoban, ihtiyaç duyulan gereksinimlerin gönderileceğini ifade etti. Çoban; “Konispol tam Yunanistan sınırında. Yunanlılar’ın emel beslediği, topraklarında gözü olan bir yer. Her ne kadar orada ki Arnavut Müslüman kardeşlerimiz de İslami, dini hassasiyet çok zayıf olsa da Yunanlılar’a karşı çok ciddi bir duruşları var. 1945 yılında yaklaşık iki yıl süre boyunca zamanında burada Ermeni mezalimi olduğu gibi Yunan zulmü olduğu gibi orada da zulüm yapılmış. Onları Yunanlılar yurtlarından sürmüş, 20 bine yakın Arnavutluk vatandaşını da şehit etmişler. Elhamdülillah orada Yunanlılar’a karşı ciddi bir refleks var. Bunun kaybolmaması için biz de orada gayret ediyoruz. Türk Büyükelçimizin ifadesi, ‘Sizin oradaki tüm temaslarınız Yunanistan istihbaratı tarafından takip edilip günü gününe rapor ediliyor’ şeklinde konuştu.  
PARK ÜZERİNE
 KOMPLEKS YAPILACAK
Belediye tarafından İl Özel İdaresine 25 yıl süre ile tahsis edilen Çetinkaya Mahallesi’nde 3110 ada, 1 parseldeki tahsis süresinin 10 yıla düşürülmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Deper Mahallesi Nuri Demirayak Parkı üzerine, düğün salonu, kafeterya ve otoparktan oluşan kompleks projenin kiralayan tarafından yapılması şartıyla 20 yıl süreyle üst kullanım hakkı verilerek kiralanması noktasında şartları belirlemek üzere Encümene yetki verilmesi teklifi de oybirliği ile kabul edildi. Etüt Proje Müdürlüğünün ihtiyacına binaen İnşaat Mühendisi Yunus Ahmet Mumyakmaz’ın sözleşmeli olarak çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi teklifi kabul edildi. Mumyakmaz’a bin 733 lira maaş ödeneceği diğer gelirlerle birlikte toplam bedelin 3 bin lira olacağı belirtildi.
HALEP’E 400 ÇUVAL UN YARDIMI
Belediye ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Halep’te yaşayan Türkmenlere un vb. gıda yapılması, protokol yapılması için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Halep’teki sıkıntının çok ciddi olduğunu Kızılay başta olmak üzere diğer yardım kuruluşlarının da bildirdiğini ifade eden Çoban, 400 çuval un istendiğini söyledi. Burhanettin Çoban, tahminen 400 çuval unun 24 bin lira civarında mali tutarı olduğunu, bu oranda yardım yapacaklarını kaydetti.
“BU TESİS
DESTEKLENMELİ”
Yenilenebilir Enerji üreten tesis ve firmalar için yeniden su fiyat tarifesi belirlenmesi isteği meclis gündeminde yer aldı. Termal turizm alanlarına, öğrenci yurtlarına ve OSB’ye suyun 3 liradan verildiğini belirten Çoban; “Bu tesis Çukur köyünde kurulan tavuk gübresinden enerji elde edilen bir tesis. Yani bizim yıllardır hasretle beklediğimiz tavuk gübreleri etrafa saçılmasın, sinek üretmesin diye kurulan bir tesis. İlkini bir grup Afyonlu hemşehrimiz yaptı. İkincisini bizim çöp tesisimizin yanına bir grup yaptı. Bir üçüncü çalışma da Sandıklı da bitirilmiş. Bu tesisin desteklenmeye ihtiyacı var. Bizi çevre sorunundan kurtarıyor. 7 milyon dolar para harcanarak kurulmuş bir tesis. Bence bu tesisimizin desteklenmesi gerekiyor” dedi.
BAYKARA EYLÜL
TOPLANTISINDA ÖNERMİŞTİ
Ön ödemeli su tarifesinin yeniden belirlenmesi isteğinin peşin ödeme yapacak olan abonelerin lehine düzenlenmesi yönünde Eylül ayı toplantısında önerge veren MHP Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara’nın önergesi kabul edildi. Bu doğrultuda gerekli düzenlemenin yeniden yapılmasına oybirliği ile karar verildi.
ESKİ DOĞUM HASTANESİNİN ARAZİSİ
 EĞİTİM
YUVASI
OLACAK
Afyonkarahisar Belediye Meclisi, eski Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin bulunduğu alanda imar plan tadilatına gitti.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu ve Orta Okulunun bölgenin eğitim ihtiyacını karşılamadığını ve yetersiz kaldığını bildirdi. Başkan Çoban; Zübeyde Hanım Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi’nin Yeni Devlet Hastanesi Alanında yapılarak hizmete açılmasıyla 13 bin metrekare alana sahip bu bölgenin 8 bin metrekaresinin eğitim tesis alanı, kalanını ise sağlık tesis alanı olarak yeniden imar plan düzenlemesi yapılacağını söyledi. Yapılan değerlendirmelerin ardından Merkez Karaman (Dervişpaşa) Mahallesi, 356 ada, 220 parselin 8 bin metrekarelik kısmının okul yapılması amacıyla imar plan tadilatı yapılması isteği oy birliği ile kabul edildi.
RAPORLAR KARARA BAĞLANDI
Toplantı Trafik Komisyonu raporlarının karara bağlanması ile devam etti. Yeni Devlet Hastanesine çalışan toplu taşıma araçlarının durak yerlerinin yeniden belirlenmesi konusu tekrar meclis gündemine getirilecek. Afyonspor Kompleksi Stadyumuna çalışan minibüslerin stadyuma giriş çıkış saatleri konusu tekrar meclis gündemine alınacak. Afyonkarahisar Belediyesi Ticari Hatlı Minibüslerin Çalışma Yönetmeliğinin 11. maddesinde değişiklikler kapsamında idari para cezalarının suçun bir kez ve daha fazla işlenmesine göre artış yapılması uygun görüldü. Ziraat Bankası Taksi Durak yerinin geriye çekilmesi konusunda incelemeler yapılacak. Adliye Taksi Durağının yerinin değiştirilmesi için de inceleme yapılacak. Toplantıyı MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve Merkez İlçe Başkanı İGM Merkez Üyesi Mehmet Karagöz birlikte izledi. Meclisin Kasım ayı toplantısı 1 Kasım Salı günü saat 19.00’da meclis toplantı salonunda başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme