Yumurtayı kriz vurdu – Kocatepe Gazetesi

Kanatlı hayvan sektöründe yaşanan sıkıntı Afyonkarahisar ekonomisini de etkiliyorAfyonkarahisar ekonomisinin temel direklerinden birisi olan tavukçuluk ve yumurta üretimi sektöründe son dönemde yaşanan sıkıntı ekonomi çevrelerini endişelendiriyor. Balıkesir çevresinde ortaya çıkan kuş gribi hastalığı ve sonrasında Irak başta olmak üzere yurt dışına yapılan yumurta ihracaatında sıkıntılar baş göstermesiyle birlikte kanatlı hayvan sektörü sıkıntıya girdi. Türkiye’nin yumurta [&hellip]

Yumurtayı kriz vurdu

Kanatlı hayvan sektöründe yaşanan sıkıntı Afyonkarahisar ekonomisini de etkiliyorAfyonkarahisar ekonomisinin temel direklerinden birisi olan tavukçuluk ve yumurta üretimi sektöründe son dönemde yaşanan sıkıntı ekonomi çevrelerini endişelendiriyor.
Balıkesir çevresinde ortaya çıkan kuş gribi hastalığı ve sonrasında Irak başta olmak üzere yurt dışına yapılan yumurta ihracaatında sıkıntılar baş göstermesiyle birlikte kanatlı hayvan sektörü sıkıntıya girdi. Türkiye’nin yumurta üretim merkezlerinden birisi olan ve milyonlarca hayvan varlığıyla yumurta fiyatlarını tayin eden Afyonkarahisar sektördeki bu sıkıntıdan olumsuz etkileniyor. Afyonkarahisar ekonomisine büyük katkı sağlayan bir çok firma krizin etkisini derinden hissederken, başta ihracaat kapısının yeniden açılması olmak üzere sektörün krizden kurtulması için girişimlerin devam ettiği belirtiliyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme