Yumurtadan sanata isimli sergi beğenildi

İnce iş sanatçısı Yusuf Eygören, yumurtaları çeşitli şekillerde süsleyerek, gece lambası olarak dizayn ettiği eserlere yer verdiği “Yumurtadan Sanata” isimli sergisinde sanatseverlerle biraraya geldi.Yumurtaları ince uçlu matkaplar kullanarak oyan ve içerisine boşlattıktan sonra çeşitli şekillerde boyayarak gece lambası haline getiren Yusuf Eygören, Türkiye genelinde yumurta oymacılığı sanatını yapan kişi sayısının 5’i geçmediğini söyledi. Eygören “Uğraştığımız [&hellip]

İnce iş sanatçısı Yusuf Eygören, yumurtaları çeşitli şekillerde süsleyerek, gece lambası olarak dizayn ettiği eserlere yer verdiği “Yumurtadan Sanata” isimli sergisinde sanatseverlerle biraraya geldi.
Yumurtaları ince uçlu matkaplar kullanarak oyan ve içerisine boşlattıktan sonra çeşitli şekillerde boyayarak gece lambası haline getiren Yusuf Eygören, Türkiye genelinde yumurta oymacılığı sanatını yapan kişi sayısının 5’i geçmediğini söyledi. Eygören; “Uğraştığımız sanat dalı çok zor. İnce iş sanatçısı olarak yumurta üzerinde Türkiye’de ilk çalışma yapanlardan birisi benim. Afyonkarahisar yumurtacılığın başkenti. Bu yüzden Anadolu’da ilk sergimizi Afyon’da açtık. Afyonlulara da bu işi göstermek istedik. Yumurta oymacılığı ben aşağı yukarı 10 yıldır yapıyorum ve Türkiye’de ilk yapanlardan birisiyim. Son yıllarda birkaç arkadaş daha yapmaya başladı. 10 yıldır bu iş üzerinde çalışıyorum ve bu işi de bugün burada sergiledik. Bu işi denemek isteyenlere de denemesini yaptıracağız.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme