• Haberler
  • Gündem
  • Yumurtacılar, sektörün sıkıntılarını Bakanlar'a iletti

Yumurtacılar, sektörün sıkıntılarını Bakanlar'a iletti

Afyonkarahisar'ın lokomotif sektörleri arasında yer alan yumurtacılıkta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya öncülüğündeki bir heyet, sektördeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti. Heyette, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Yumurta Üreticileri Merkezi Birliği 2'nci Başkanı, ATSO Meclis Üyesi [&hellip]

Afyonkarahisar’ın lokomotif sektörleri arasında yer alan yumurtacılıkta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya öncülüğündeki bir heyet, sektördeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’a iletti. Heyette, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Yumurta Üreticileri Merkezi Birliği 2’nci Başkanı, ATSO Meclis Üyesi Hacı Sait Evrenkaya, Afyon Yumurta AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Genç, Afyon Yumurta AŞ. Yönetim Kurulu Üyeleri Osman İşlek, Süleyman Ulaş yer aldı.
Heyetin üzerinde durduğu sorunlar şöyle:
Üretim planlaması yapılmadan verilen devlet yatırım destekleri, bankaların cazip oranlarda verdiği yatırım kredileri, yemdeki KDV oranının düşürülmesi ile yumurtada da ki KDV yükünün ciddi bir şekilde artması, Bağdat hükümeti ile Kuzey Irak arasında yaşanan siyasi problemler nedeni ile ihracatta yaşanan sıkıntılar, Bağdat hükümeti ve Kuzey Irak’ın yumurta ithalatlarına getirdikleri yeni vergiler, yumurta üretici birliklerinin hiç yetkilerinin olmayıp gönüllülük esasına dayalı çalışmaları, yumurtanın ambalajının üzerine yazılan tarihin haricinde yumurta kabuğunun üzerine yazılan yumurtlama tarihinin tüketici tarafından kabullenilmemesi, sektörün son 3 yıl içerisinde ihracat destekli yüzde 30 büyümesi ile birlikte arz fazlalığının oluşması, Tarım Bakanlığının bedelsiz olarak köy tavukçuluğunu yaygınlaştırılması projesi kapsamında dağıtmış olduğu yumurta tavuklarının bio güvenlik zincirini ciddi anlamda bozması. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme