Yumurtacılar mali kongrede biraraya geldi
Afyon Yumurta Üreticileri Birliği’nin olağan mali kongresi 25 Şubat Cumartesi günü ATSO toplantı salonunda yapıldı Birliğin mali kongre toplantısı açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başladı. Kongre divanı Mustafa Ali Çelikten, Süleyman Ulaş, Yusuf Koyuncu’dan oluştu. Afyon Yumurta Üreticileri Birliği mali kongre gündeminin 3. maddesi gereğince faaliyet raporu okunarak müzakare edildi. Faaliyet raporunun her ay standart olarak [&hellip]
Afyon Yumurta Üreticileri Birliği’nin olağan mali kongresi 25 Şubat Cumartesi günü ATSO toplantı salonunda yapıldı
Birliğin mali kongre toplantısı açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başladı. Kongre divanı; Mustafa Ali Çelikten, Süleyman Ulaş, Yusuf Koyuncu’dan oluştu.
Afyon Yumurta Üreticileri Birliği mali kongre gündeminin 3. maddesi gereğince faaliyet raporu okunarak müzakare edildi. Faaliyet raporunun her ay standart olarak yönetim kurulu üyelerine gönderildiği belirtilerek rapor okunmadı. Gündemin 4. maddesi gereğince bilanço okunarak müzakere edildi. Kasada 46 TL para bulunduğu, bankalarda 3 bin 67 TL para bulunduğu ifade edildi. Afyon Yumurta’ya 49 bin 169 TL, yönetim kurulunda 13 bin 949 TL borç bulunduğu kaydedildi. Sermayenin tüm üyelerin aidatını tam yatırması halinde 51 bin 850 TL olacağı bildirildi. Özkaynakların eski 60 bin TL olarak gözüktüğü aktarıldı. Afyon Yumurta Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sait Evrenkaya, para açığını Afyon Yumurta A.Ş’den süspanse ettiklerini ifade etti. Bu durumun 3 yıldır böyle sürdüğünü belirten Evrenkaya; “Üye aidatlarının tahsilinde sıkıntı yaşıyoruz. Bu açığı Afyon Yumurta A.Ş’den karşılıyoruz. Bu arada para tahsil edildikçe Afyon Yumurta A.Ş’den bedel düşülecek. En yoğun giderimiz aylık merkez birliğine ödediğimiz 4 bin TL’lik aidat bedeli-mizdir. Bu tespit bölgelerin hayvan sayısına göre yapılıyor. Merkez birliğinde 16 bölge var. Merkez birliği 16 bölgenin birleşmesinden oluşuyor.” dedi. Yumurta Üreticileri Birlik Başkanı Sait Evrenkaya mali kongre toplantısında yaptığı konuşmada, 2011 yılı aidatları toplandıktan sonra aidatların üye başına 800- bin TL olarak değil, hayvan sayısına göre toplamanın düşünüldüğünü bildirdi. Aidatların kapasiteler oranında toplanmasının düşünüldüğünü aktaran Evrenkaya; “Bunuda yine hep birlikte değerlendiririz. En azından hayvanı çok olan çok versen hayvanı az olan az versin şekliyle bunu kendi aramızda değerlendirip karara bağlayacağız.” diye konuştu. Denetim kurulu raporu okunup müzakere edildi. Tahmini bütçe görüşülerek karara bağlandı. (Kocatepe)