• Haberler
  • Gündem
  • Yumurta Tebliği'nde değişiklik yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Yumurta Tebliği'nde değişiklik yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Çelikten, Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği'nde değişiklik yapıldığını belirterek değişiklikleri açıkladı. Çelikten, 'A sınıfı yumurtalarda yetiştirme metodu kodu zorunluluğu getirilmiştir. Yetiştirme metodu kodu, işletme ve kümes numarası kolayca görülebilir, okunaklı ve en az 2 mm yükseklikte olacak şekilde kabuk üzerine damgalanır' dedi.AMBALAJDAKİYUMURTALARIN YÜZDE 20'SİÇelikten, yetiştirme metodu kodlarının '0 –Organik [&hellip]

Afyonkarahisar Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Çelikten, Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği’nde değişiklik yapıldığını belirterek değişiklikleri açıkladı. Çelikten, “A sınıfı yumurtalarda yetiştirme metodu kodu zorunluluğu getirilmiştir. Yetiştirme metodu kodu, işletme ve kümes numarası kolayca görülebilir, okunaklı ve en az 2 mm yükseklikte olacak şekilde kabuk üzerine damgalanır” dedi.
AMBALAJDAKİ
YUMURTALARIN YÜZDE 20’Sİ
Çelikten, yetiştirme metodu kodlarının “0 –Organik Yetiştiricilik, 1 –FreeRange (Açık Dolaşıma Erişim) Yetiştiricilik, 2 – Kümeste Kafessiz Yetiştiricilik, 3 – Kafesli Yetiştiricilik” olarak belirlendiğine dikkat çekerek, “A sınıfı yumurtanın üzerine Yumurtalama Tarihi de damgalanabilir. Yetiştirme kodu, işletme ve kümes numarası yazılmamış olan A sınıfı yumurta toptan veya perakende olarak satışa arz edilemez. Yetiştirme metodu kodu, A sınıfı yumurtanın etiket bilgilerinde açıklanır. Yumurtanın üzerindeki Yetiştirme Metodu Kodu, İşletme ve Kümes Numaralarının kontrolünde okunabilirlik yönünden tolerans her bir ambalajın içerisindeki yumurtaların yüzde 20’si olarak uygulanır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme