Yüksek Yargı'ya Afyon’da eğitim verilecek

Danıştay ile birlikte Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) Başkan ve üyeleri, kurum faaliyetleri dahilinde eğitim toplantıları yapmak üzere Afyonkarahisar'a geldiler. Bu münasebetle AYİM Başkanı Hakim Tuğgeneral Abdullah Arslan, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na bir nezaket ziyareti geçekleştirdi Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında gerçekleştirilen ziyarette, İl Jandarma Komutanı J.Albay Okçin Akşit ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan hazır bulundular. [&hellip]

Yüksek Yargı’ya Afyon'da eğitim verilecek

Danıştay ile birlikte Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) Başkan ve üyeleri, kurum faaliyetleri dahilinde eğitim toplantıları yapmak üzere Afyonkarahisar’a geldiler. Bu münasebetle AYİM Başkanı Hakim Tuğgeneral Abdullah Arslan, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir nezaket ziyareti geçekleştirdi

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun makamında gerçekleştirilen ziyarette, İl Jandarma Komutanı J.Albay Okçin Akşit ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan hazır bulundular.
Ziyarette konuşan Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) Başkanı Hakim Tuğgeneral Abdullah Arsalan; “Afyonkarahisar’da olmak bizleri mutlu etti. Çünkü Afyonkarahisar birçok değerlere ve güzelliklere sahip bir il. Burada yapacağımız çalışmalar eminim ki çok verimli olacaktır. Afyonkarahisar Valisi olarak bizlere göstermiş olduğunuz misafir perverlik ve nazik karşılamalarınızdan dolayı size teşekkür ediyor, çalışma hayatınızda başarılarınızın devamını diyorum” dedi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balkanlıoğlu, “Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı olan Sayın Hakim Tuğgeneral Abdullah Arsalan, bütün askerlerin idari davalarına bakan yüksek mahkemenin başkanıdır. Elbette ki idarede hukuka uymak zorundadır. Bu idarenin bütün unsurlarını kapsar. Gerek genel idare içerisinde yer alan unsurlar gerekse askeri merciler hatta adli merciler ve bütün amirler ile personeli arasındaki ilişkilerinde ayrıca halkla ilişkilerinde hukuk kurallarına uymak zorundadırlar. Dönem dönem hukuka uymadığı iddiasıyla hakkı muhtel olduğunu söyleyen insanlar yardım mercilerine başvurmak suretiyle haklarını arayacaklardır. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi de asker şahışların idare ile ilgili ihtilafa düşmeleri durumunda davaları kesin olarak çözümleyen hem ilk mahkeme hem de son mahkemedir. Vermiş oldukları kararlarda bizim ibret ve örnek aldığımız kararlardır. Şahsım olarak hukuk mezunu olduğum ve hukukun her yerde olmasını gerektiğini savunduğum için alınan karaları takip ediyorum. Adil ve güzel kararlar veriyorlar, bu yüzden kendilerini tebrik ediyorum. Tabii süreç de baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler var. Günlük idari mevzuatımız, hukuk mevzuatlarımız ve mahkeme kararlarımız değişiyor. Bu konuları diğer üyelerle mütalaa edilip daha doğru ve adil kararları bulmak adına seminerler düzenlenmesi yerinde bir davranıştır. Bu anlamda yapılacak olan eğitim toplantısının Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutluyum. İnanıyorum ki bu toplantı’da ülkemiz için önemli ve yerinde karalar alınacaklardır. Kendilerinin başarılı çalışmalarının devamı etmesi temennilerinde bulunuyorum” dedi.
Ziyaret günün anısına Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) Başkanı Hakim Tuğgeneral Abdullah Arsalan tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ‘Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ yazılı bir çini hediye etmesiyle sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme