YÜKPOP 2016 sona erdi – Kocatepe Gazetesi

3 gün süren Kış Okulu'nda lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler ve sunumlar yapıldı. 'Uluslararası Vakum Çalıştayı' özel teması ile gerçekleştirilen çalıştayda fizik Bölümünde bulunan Elektron Çarpışma Laboratuvarı'nda (e-COL) uygulamalı olarak katılımcılara bilgiler verildi.2013 yılında başlayan ve yerel ölçekli olarak gerçekleştirilen Kış Okulu, ilk kez uluslararası katılımcılara da 2016 yılında [&hellip]

3 gün süren Kış Okulu’nda lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler ve sunumlar yapıldı. “Uluslararası Vakum Çalıştayı” özel teması ile gerçekleştirilen çalıştayda fizik Bölümünde bulunan Elektron Çarpışma Laboratuvarı’nda (e-COL) uygulamalı olarak katılımcılara bilgiler verildi.
2013 yılında başlayan ve yerel ölçekli olarak gerçekleştirilen Kış Okulu, ilk kez uluslararası katılımcılara da 2016 yılında ev sahipliği yaptı. YÜKPOP Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Doğan, Kış Okulu’nun daha geniş kapsamlı hale getirileceğini ve kapsamının da arttırılacağını belirterek şöyle konuştu:
“Kış okulunun temel amacı, yüklü parçacık hızlandırıcılarının daha geniş araştırmacı kitlesi tarafından tanınırlığını sağlamak ve bu alanda çalışma yapmayı düşünen araştırmacılara destek olmaktır. Yüklü parçacık optiği paralelinde temel ve uygulamalı bilimlerde araştırma yapan veya yapmayı planlayan öğrenci ve araştırmacıları bir araya getirmek hedeflenmektedir. Bu yılki kış okulunun temel amacı, katılımcıların kendi alanlarında ve aynı zamanda disiplinler arası araştırma potansiyelini artırmaya yönelik olmuştur. Özel tema olarak seçilen vakum teknolojileri konusu ise çoğu araştırma laboratuvarında var olan deney düzeneklerinin vazgeçilmez ana parçalarını oluşturmaktadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme