• Haberler
  • Genel
  • Yukarı Pazar, Afyon’a özgü ürünlerle canlanmalı

Yukarı Pazar, Afyon’a özgü ürünlerle canlanmalı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grubu Başkanı Mehmet Soner, Yukarı Pazar bölgesinde turistik atılımlar gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grubu Başkanı Mehmet Soner, Yukarı Pazar bölgesinde turistik eşyaların satılması ve turistlerin gezebilmeleri için mekanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Soner, “Yukarı Pazar bölgesinde kısmen tarihi evler restore edildi. Sultan Divani Mevlevihane Müzesi, Ulu Camii gibi [&hellip]

Yukarı Pazar, Afyon'a özgü ürünlerle canlanmalı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grubu Başkanı Mehmet Soner, Yukarı Pazar bölgesinde turistik atılımlar gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grubu Başkanı Mehmet Soner, Yukarı Pazar bölgesinde turistik eşyaların satılması ve turistlerin gezebilmeleri için mekanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Soner, “Yukarı Pazar bölgesinde kısmen tarihi evler restore edildi. Sultan Divani Mevlevihane Müzesi, Ulu Camii gibi yerler ziyaret ediliyor. Bölgeyi ziyaret edenlerin zaman geçireceği çay bahçeleri, turistik eşya mağazaları, Afyon’a özgü ürünlerin satılabileceği yerler yok” dedi.
DEMİRCİLER
ÇARŞISI YENİDEN TASARLANMALI
Bölgenin canlandırılmasının Afyonkarahisar’a fayda sağlayacağını aktaran Soner, “Sucuk ve lokum Afyonmuzun önde gelen ürünleri. Ancak bizim gözlemlediğimiz kadarıyla, Afyon’a gelen kişiler, Afyon’u temsil eden hediyelik eşyalar da satın almak istiyor. Yukarı Pazar bölgesinde turistik ürenlerin yapılıp satılması sağlanmalı. Ayrıca Demirciler Çarşısı ve Kasaplariçi yeniden tasarlanmalı, eski el sanatları desteklenmeli” diye konuştu.
BİRÇOK FARKLI ÜRÜN SUNULABİLİR
Afyonkarahisar’ın tanıtımının turizm yoluyla daha rahat yapılabileceğine dikkat çeken Soner, “Bedesten’de Afyon el işi çeyizlikler, Demirciler Çarşısı’nda bakır işlemeleri, kalaylı nostajik kaplar, el yapılı özel dikişli ayakkabı ve mesler, keçe boyama tablolar, süs eşyaları üretilip satılabilir” ifadelerini kullandı.
PROJELERİ “SEÇİM VAADİ”
OLARAK SAKLAMADIK
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’ndeki MHP Grubu olarak yanlış görülen hususlarda itiraz ettiklerini, ancak kente hizmet için de proje ortaya koyduklarını belirten Mehmet Soner, “Amacımız Afyon’a hizmet olduğu için projelerimizi seçim vaadi olarak saklamıyoruz. Uygulama imkanı bulamadığımız önerilerimizi, halkın teveccühü ile görev aldığımızda uygulayacağız” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme