Yukarı mahalleler daha çok ilgi istiyor

Kentsel sit alanında kalan yukarı mahalleler olarak bilinen Yukarıpazar mahallesi ile Çavuşbaş mahallesinin muhtarları ihtiyaçların karşılanması ve taleplerin yerine getirilmesi için daha fazla ilgi bekliyor Yukarıpazar mahalle muhtarı Fahrettin Yılmaz ve Çavuşbaş mahalle muhtarı Ali Dindoruk, mahallelerine daha fazla ilgi gösterilmesi çağrısında bulundular.YILMAZ: HAKLILIK YA DA HAKSIZLIĞIMIZ TEYİT EDİLSİNYukarıpazar mahalle muhtarı Fahrettin Yılmaz, kentsel sit [&hellip]

Yukarı mahalleler daha çok ilgi istiyor

Kentsel sit alanında kalan yukarı mahalleler olarak bilinen Yukarıpazar mahallesi ile Çavuşbaş mahallesinin muhtarları ihtiyaçların karşılanması ve taleplerin yerine getirilmesi için daha fazla ilgi bekliyor

Yukarıpazar mahalle muhtarı Fahrettin Yılmaz ve Çavuşbaş mahalle muhtarı Ali Dindoruk, mahallelerine daha fazla ilgi gösterilmesi çağrısında bulundular.
YILMAZ: HAKLILIK YA DA
HAKSIZLIĞIMIZ TEYİT EDİLSİN
Yukarıpazar mahalle muhtarı Fahrettin Yılmaz, kentsel sit alanında bulunan tarihi mahallelerin biraz daha güzelleştirilerek; yerli ve yabancı misafirlere, turizme biraz daha katkı sağlamak amacında olduklarını kaydetti. Yetkili ve ilgili çevrelerden bacasız fabrika olarak tabir edilen Karahisar Kalesi’nin yabancı ve yerli turistlere hitap ederek gelir getirmesini beklediklerini aktaran Yılmaz; “Turistlere hitap etmek için çevremizin düzenlenmesi, düzeltilmesi gerekiyor. Bizim temennimiz hizmetlerin biraz daha hızlandırılıp, daha güzel daha düzenli yapılmasını istiyoruz. Görüldüğü üzere yollarımız bozuk. Alt yapımız olsada yüzde 50 var. Biraz daha alt yapıya, temizliğe ve yeşillendirmeye önem verilmesi gerekiyor. Mahalle fırınlarımız sayıca azaldı. Onların çoğalmasını bekliyoruz. Bizler taşra kesiminden gelen gelenekli görenekli insanlarız. Bunları biz yaşatmak yeşertmek istiyoruz. Yetkililerin herşeyi yerinde görüp incelemelerini istiyoruz. Temennim bu yönde. İnşallah sesimizi duyarlar. Gelip yerinde inceler ve ona göre bir karar verirler. Bizim ne kadar istekli olduğumuzu yerinde teyit etsinler. Ondan sonra bizim haklı veya haksız olduğumuzu belirtsinler. Gelecek yetkililere şimdiden teşekkür ederken çalışmlarında üstün başarılar diliyorum.” dedi.
DİNDORUK: BELEDİYE
YARDIMLARI ÇOK İYİ
Çavuşbaş mahalle muhtarı Ali Dindoruk da mahallesinin pekçok sorunu olduğunu, özellikle alt ve üst yapı olmak üzere okulların olduğu yerlere yaya geçitleri yapımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Çevre temizliği ve alt yapıda bulunan rutubetin kaldırılması gerektiğini belirten Dindoruk; “Mahallemizde şu anda bütün evlerde aşırı derecede bir rutubetlenme var. Aşırı derecede kanalizasyon patlamaları oluşmaktadır. Bunların bir an önce faaliyete geçirilmesi lazım. Sayın Belediye Başkanımızdan bu çalışmaların biraz daha hızlandırılmasını rica ediyoruz. Üçbuçuk senedir aynı yerde kaldık. Çanakkale’de şehit düşen biri bile benim mahallemde ne olduğunu bilir. Biraz daha değişiklik istiyoruz biraz daha iyi bir yerde yaşamak istiyoruz. Yetkililerden mahallemizi daha sık ziyaret ederek eksikleri, ihtiyaçları yeniden gözden geçirmelerini bekliyoruz. Öksüz bir tavuk, öksüz bir insan gibi yaşamak istemiyoruz. Altı ay önce bir oyun parkı yapıldı. Bu süreçte oyun parkı hala yarım şekilde bekliyor. Çocuklar toz toprak içinde. Yetkili çevrelerle görüştük. Küçüçük bir park. 3,5 yıldır bekliyoruz yine bekleyeceğiz. Bizleri halk niçin ilgilenmiyorsunuz diye uyarıyor. Yazılı ve yüz yüze biz sıkça görüşüyoruz. Biz belediyenin yardım hizmetlerinden çok memnunuz. Ama öteki birimler pek fazla çalışmıyor. Açık açık söylüyorum. Yardım konusunda belediyemiz çok iyi ama bana göre öbür konularda sıfır. Kentsel sit kurulundaki yetkililerle görüştük. Bize sit değeri olmayan yerlerin fotoğraflarını çektirin onları sit vasfından kaldıralım denildi. Benim mahallemde sitle alakalı hiçbir şey yok.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme