Yücel: Hemşire olmazsa olmaz – Kocatepe Gazetesi

Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ile Anneler Gününü kutladı.HEMŞİRE FEDAKÂRLIĞIN SEMBOLÜHemşirelik mesleğinin temelinde insan sevgisi, bilgi ve beceri olduğunu belirten Dr. Şükrü Yücel, 'Fedakârlık, samimiyet ve iyi niyet hemşirelik mesleğinin sembolüdür. Hemşireler din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin birey, aile ve toplumun sağlığını korumak hasta olanların tedavisini [&hellip]

Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ile Anneler Gününü kutladı.
HEMŞİRE FEDAKÂRLIĞIN SEMBOLÜ
Hemşirelik mesleğinin temelinde insan sevgisi, bilgi ve beceri olduğunu belirten Dr. Şükrü Yücel, “Fedakârlık, samimiyet ve iyi niyet hemşirelik mesleğinin sembolüdür. Hemşireler din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin; birey, aile ve toplumun sağlığını korumak; hasta olanların tedavisini sağlamak için çalışır. Sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve tedavinin başarıya ulaşmasında etkin bir rol oynar. Ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden büyük bir gayret ve özveriyle mesleğini yerine getiren hemşireler sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez temsilcileridir” dedi.
HEMŞİRELİK EKİBİN VAZGEÇİLMEZİ
Hemşireliğin; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık hallerinde iyileştirilmesi adına verilen hizmetleri kapsadığını aktaran Dr. Yücel, “Sağlık hizmetleri beşikten mezara, hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren ekip içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir. Sağlık hizmetlerinin sürekli ve kaliteli olarak sunulabilmesi, ancak hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan bir ekiple, ekip çalışmasıyla mümkündür. Hemşirelik, bu ekip hizmetinin olmazsa olmazı ve en temel unsurlarındandır” ifadelerini kullandı.
BRANŞLAŞMA
İMKÂNI GETİRİLMELİ
Hemşirelik mesleğinin geliştirilmesi ve yapılması gerekenleri sıralayan Dr. Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Hemşirelik eğitimi alanında temel eğitim sonrası, ameliyathane hemşireliği, yoğun bakım hemşireliği, yeni doğan hemşireliği gibi branşlaşma imkânı getirilmelidir. ‘Aynı amaç uğruna, zor şartlarda, omuz omuza’ çalışan hemşireler ve hekimler ekip ruhunu asla kaybetmemelidir. Sözlerime son verirken tekrar tüm hemşirelerimizin ve annelerin günlerini kutluyorum.”

Bakmadan Geçme