• Haberler
  • Genel
  • Yorumunuzu değil dediğimi yazın – Kocatepe Gazetesi

Yorumunuzu değil dediğimi yazın – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven ve İl Başkan Yardımcıları tarafından her hafta Salı günü düzenlenen mutat basın toplantısı dün öğleden sonra saat 14.00’de başladı. “HEDEFLER YERİNE GETİRİLECEK” AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 2015 yılının son basın toplantısın da geçen hafta bir önce ki haftadan [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven ve İl Başkan Yardımcıları tarafından her hafta Salı günü düzenlenen mutat basın toplantısı dün öğleden sonra saat 14.00’de başladı.

“HEDEFLER YERİNE GETİRİLECEK”

AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 2015 yılının son basın toplantısın da geçen hafta bir önce ki haftadan söz ederken hükümetin 2016 yılı eylem planını hakkında haftalık, 3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık periyotlarda bilgi verdiğini hatırlattı. Geçtiğimiz hafta aktardığı bir haftalık eylem planında yer alan konuların tek tek yerine getirildiğini belirten Yurdunuseven; “Neler yapılacağına dair eylem planı Bakanlar Kurulu’ndan çıkartıldı. Lisans öğrencilerine verilen 350 TL’lik burs ücreti 450 TL’ye çıkarıldı. Çeyiz hesabı uygulaması açıklandı. 27 Yaşına kadar ilk evliliğini yapıp 25 bin TL biriktirme şartı ile düzenli ödeme yapması şartıyla devletimiz biriktirdiğinin yüzde 20’si kadarıyla bir destek olacak. Bunun açıklamalarını da yaptık. İnşallah şimdi önümüzde 3 aylık hedeflerimiz var. Eminim bunları da yerine getireceğiz.” dedi.

“DOĞUMEVİ GÜZEL OLDU”

“Belki tekrar etmek iyidir 180 kere bile olsa.” deyimini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, partisinin sözünün eri bir parti olduğunu söyledi. AK Parti hükümetinin verdiği tüm sözleri sıra ile planlama çerçevesinde yerine getirdiğinin altını çizen Yurdunuseven; “İnşallah üçüncü ayın sonunda da basın mensupları aracılığıyla tekrar vaatlerimizin neler olduğunu ve neleri gerçekleştirdiğimizi paylaşacağız. Geçtiğimiz hafta Milletvekillerimizden Ali Özkaya Afyonkarahisarday’dı. İnşallah bundan sonra da milletvekillerimiz mecliste ki yoğun tempolarından vakit bulup hafta sonları ilimize geldiklerin de vatandaşlarımızla görüştürüyor. Aynı zamanda Afyon’un sorunlarıyla ilgili neler yapılabileceği şeklinde bir çalışmamız oluyor. Bu hafta sonu da Ali Özkaya ile birlikte yeni açılacak olan doğumevi hastanesini gezerek içeride ki durumu inceledik. Neler yapılabileceğini gözlemledik. Gerçekten milletvekilimizin de ifade ettiği üzere çok güzel bir hastane inşaa edildiğini gördük. Resmi bir açılışın olup olmayacağı Sayın Başbakanımızın da katılıp katılmayacağı henüz netleşmedi.” diye konuştu.

“ANLADIĞINIZI BAŞLIK ATMAYIN”

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İbrahim Yurdunuseven, öz yönetim konusunda ki düşüncelerini açıkladı. Öz yönetim diye birşey olamayacağını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetim şeklinin belli olduunu belirten Yurdunuseven; “Yönetim bellidir, cumhuriyettir. Öz yönetim diye birşey olamaz. Gazeteci arkadaşlardan bir istirhamım var. Lüften ben ne diyorsam onu anlayın. Kendi anladığınızı yazmayın. Ben ne söylüyorsam odur. Onun dışında bir şey ima ederek söylemiyor, net yazıyorum. Kendi anladığınızı başlık olarak lütfen atmayın. Yorumlarınızı başlık olarak atmayınız. Bu durumun gazeteciliğe sığmadığını bu vesile ile belirtmek istiyorum. Bunu özellikle rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

YUNANİSTAN’IN ADIMI GÜZEL

İsrail ile olan görüşmeler sonucu ortada net bir durum olmadığını, ülkelerin bir şekilde diyaloglara girmelerinin doğal olduğunu söyleyen İbrahim Yurdunuseven şöyle konuştu: “Biz İsrail’e işin başından beri üç şart koymuştuk. Tazminat ödeyecek, özür dileyecek bir de ablukayı kaldıracak. Özür geldi, sırada tazminat ve abluka var. Zaman durumu gösterir. Filistin’i tanıyan Yunanistan’ın attığı adım güzel bir adımdır.” Toplantıda; İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Av. Hüseyin Sezen ve Mustafa Ötken’de hazır bulundular. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme