Yorulmaz’la yola devam – Kocatepe Gazetesi

Türk Yerel Hizmet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 4. olağan genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Genel kurula tek aday ve listesi ile katılan Mustafa Yorulmaz güven tazeledi. Yorulmaz, seçimde 93 delegenin oyunu aldı Keyfiyet çalışanları zorda bıraktı 27 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’de Garden Kale Otel’de düzenlenen genel kurul toplantısı kongre divanı oluşumu ile başladı. Abdullah [&hellip]

Yorulmaz'la yola devam

Türk Yerel Hizmet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 4. olağan genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Genel kurula tek aday ve listesi ile katılan Mustafa Yorulmaz güven tazeledi. Yorulmaz, seçimde 93 delegenin oyunu aldı

Keyfiyet çalışanları zorda bıraktı
27 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’de Garden Kale Otel’de düzenlenen genel kurul toplantısı kongre divanı oluşumu ile başladı. Abdullah Umurhan’ın başkanlığından oluşturulan divanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kongrenin açılış konuşmasını Türk Yerel Hizmet-Sen’in eski ve yeni Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz yaptı. İnsanların doğdukları andan başlayarak hayatlarının her alanında ve anında köyde, beldede, ilçede ve şehirde hizmet veren mahalli idare çalışanları olduklarını belirten Mustafa Yorulmaz; “Yıllardan beridir biz çalışanların ekonomik ve sosyal hakları erozyona uğratılmış, ihlal edilmiş, kaderlerimiz iş bilmez iktidarların, beceriksiz yöneticilerin, yasa kanun tanımaz belediye başkanlarının insafına terk edilmiş, tamamına yakını açlık sınırında ücret alan ve horlanan kesim haline getirildik. Bu bizim kaderimiz değildir diyerek yola çıktığımız Türkiye Kamu-Sen’le verilen kararlı mücadeleler; 2001 yılında TBMM’de kabul edilen sendika kanunumuzun yasallaşmasıyla, şubemizin 4. olağan genel kurulunu yapmaktayız. Bu kanunun eksikliklerine rağmen yasallaşmasında emeği geçen 57. Dönem Milletvekillerimize şubem adına teşekkür ediyorum. İlimizde belediyelerin büyük bir bölümü borç yükü altında olmalarından dolayı, İller Bankası’ndan gelen payların tam olarak gelmemesi, kaynak aktarılmaması ve Belediye Başkanlarının plansız, programsız, yanlış ve keyfi uygulamaları biz çalışanları zor durumda bırakmıştır.”dedi.
Hak kaybedenler var
Özellikle Belediyelerde çalışan memurların maaşları dahi ödenmediğini, zorunlu tasarruf kesintileri, konut edindirme ödemeleri, banka promosyonlarının da ödenmediğinden yakınan Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, memurların memurluk dışında her işe mecbur kılınıp, ceza müessesesinin kolay uygulandığına değindi. Yorulmaz; “Anayasa ihlal edilmekte, memur güvencesi hiçe sayılmaktadır. Bu hukuksuzluklar, hem kurumlarımızın hem de devletimizin saygınlığını gölgeleyecek duruma getirmiştir. Uzun zamandır çalışanların ücretlerini ödemeyen yüzlerce belediye, hak kaybına uğramış on binlerce Belediye çalışanı mevcuttur. Bu belediyelerden bazıları Balçıkhisar, Koçbeyli, Değirmenayvalı, Kınık, Işıklar belediyeleridir. Bu ve bazı belediyeler kamu görevlilerinin alacaklarını başka faaliyetlerde kullanma tutumlarını ısrarla sürdüren ve yeterli kaynağa sahip olup ücretlerinin zamanında ödenmemesi konunun vahametini ve önemini ortaya koymaktadır.” diye konuştu.
Sorunlara kamuoyu
dikkati çekildi
“Bazı belediyelerimiz çalışanlarını maaşlarını ödemiyor. Bu zorluklar ve olumsuzluklar karşısında, üyelerimizin karşılaştıkları problemlerin çözümü için Şubemiz, Genel Merkezimizle birlikte işyeri barışını düşünerek kurum yetkilileriyle görüşmeler yaparak, çözüm yolları aranmıştır”diyen Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz; “Randevu taleplerimizi kabul etmeyenlere, randevu verip kaçanlara en sert tepkiler gösterilmiş, kamuoyu ile paylaşılmış, yargıya gitmekten asla kaçınılmamıştır. Afyonkarahisar, Banaz, Tatarlı, Kızık, Dazkırı, Küçükhüyük, Koçbeyli, Tınaztepe, Kusura, Ballık gibi belediyelerde taraf olarak açtığımız yüzlerce dava üyelerimizin lehine sonuçlandırılmış, sorumlular üyelerimize maddi tazminat ödemekle mahkum edilmiştir. Hizmet kolumuzun sorunları yetkililerle görüşülmekte, basın aracılığı ile kamuoyuyla paylaşılmakta, siyasi partilerimizin halka açık mitinglerinde sorunlarımızı dile getiren pankartlar açılmış, parti genel başkanlarının, yöneticilerinin ve kamuoyunun dikkatleri sorunlarımızın üzerine çekilerek gündem oluşturulmuştur. Haklı taleplerimize tahammülü olmayan parti yöneticileri pankartlarımızı toplatmıştır. Şube başkanımızı miting bitene kadar gözetim altında tutturmuşlardır.” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar Belediyesine eleştiriler
Seçim sonrasında Afyonkarahisar Belediyesinde iş-yeri barışının bozulup, liyakat ve ehliyet kurallarına uyulmadığından yönetim boşluğu oluştuğunu ileri süren Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz sözlerine şöyle devam etti: “Yine belediyemizde kadrolaşma adına müdürler ve mühendisler görevden alınarak, Belediyenin en hassas birimleri tekniker ve işçilerle yönetilmeye başlanmış, ay başında maaşını alan memurlar ordusu oluşturulmuştur. Çalışanların uğradıkları hukuksuz iş ve işlemler karşısında, idareye karşı en fazla davaların açıldığı, davalar idarenin aleyhine sonuçladığından Belediye bünyesindeki en başarısız bi-rimin Hukuk Birimi olduğu 2009 faaliyetlerinin görüşüldüğü Meclis Toplantısında Başkan Danışmanı tarafından açıklanarak meclis üyeleri ve toplantıya katılanlar bilgilendirilmiştir. Mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleri idare tarafından ödenerek Belediye zarara uğratılmış. Kamu zararı oluşumuna sebebiyet verenlere rücu edilmesini meclisimizden beklemekteyiz. Belediye çalışanlarına ekonomik katkı sağlamak için meclis tarafından Belediye Başkanına Sosyal Denge Sözleşmesi yapma yetkisi verilmiştir. Bu yetkiyi veren meclis üyelerimize teşekkür ederken, uygulamada tüm çalışanlara eşit ödeme yapılmasını beklemekteyiz, Meclis üyelerimizin den de konunun takipçisi olmalarını talep ediyoruz.”
Zararı çalışanlar görüyor
Merkez Valisi Kadir Çalışıcı, Yorulmaz’ın ardından yaptığı konuşmada kamu sektöründe çalışmanın son derece zor bir iş olduğunu, kamuda yer alan yerel yönetimlerde çalışmanın ise daha zor olduğunu ve buna bağlı olarak bu alanda sendikal faaliyetlerin yürütülmesininde büyük zorlukları kapsadığını ifade etti. Vali Çalışıcı, yerel yönetimlerde birilerinin beceriksizliğinin cezalarını çalışanların çok ağır ödediğini kaydeden Vali Kadir Çalışıcı şunları söyledi: “Yine bu alanda seçim dönemlerinde en büyük zararları yine çalışanlar görmektedir. Yerel yöneticiler bazen yönetim erkini kullanarak çalışanlara zulüm etmektedir. Haksızlığa karşı ve adalet için çalışan sendikalarımızın ülkemizin sosyo ekonomik şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda gerçekten zor olduğunu görüyoruz. Ben bütün sendikal faaliyet yürüten arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Kongreye; Merkez Valisi Kadir Çalışıcı, MHP eski Milletvekilleri Dr. Mehmet Telek, Müjdat Kayayerli, Yerel Hizmet Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, MHP İl Genel Meclisi Üyeleri İsa Çağa, İbrahim Acar, Sabri Apak, MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz ve bazı il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
Yeni Yönetim ve diğer kurul üyeleri
Türk Yerel Hizmet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 4. olağan genel kurul toplantısı sonrası Şube Başkanlığına seçilen Mustafa Yorulmaz güven tazeledi.
Yönetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Demir, Kasım Yıldırım, Hayrettin Barboros Atasoy, Hasan Basri Telli, İskender Tekçe, Behçet Kemal Türkan.
Denetüim Kurulu Üyeleri: Ahmet Kaban, Ahmet Kırmızı, İlyas Davultaş.
Disiplin Kurulu Üyeleri: Nazım Can, Hasan Köse, Ali Osman Köse. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme