Yörük ve Türkmenler, konferansta buluştu

Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneği, 'Cumhuriyet'in Kazanıldığı Topraklarda Tarihin En Büyük Yörük Türkmen Buluşması ve Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma Şöleni' kapsamında Eski Halk Eğitim Merkezi binasında konferans gerçekleştirdi Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneği, 5-6 Haziran'da Afyonkarahisar'da konferans ve şenlik düzenledi. Eski Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansa katılımın düşük olduğu gözlenirken, konferans belirlenen saatten [&hellip]

Yörük ve Türkmenler, konferansta buluştu

Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneği, “Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklarda Tarihin En Büyük Yörük Türkmen Buluşması ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma Şöleni” kapsamında Eski Halk Eğitim Merkezi binasında konferans gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneği, 5-6 Haziran’da Afyonkarahisar’da konferans ve şenlik düzenledi. Eski Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa katılımın düşük olduğu gözlenirken, konferans belirlenen saatten yaklaşık bir buçuk saat sonra başladı.
Ülke bütünlüğünün
korunmasına katkı
Konferans hakkına bilgiler veren Afyonkarahisar Oğuzboyu Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Şakir Altıntaş “Ülkemiz, içten ve dıştan bir sürü saldırıya maruz kalıyor. Türk birliğinin, birlik ve bütünlüğümüzün korunması için, Cumhuriyet’in kazanıldığı toprakları tanıtmak için çalışkay ve şenlik düzenledik. Bu şölene ve konferansta küçük bir Türkiye haritası çizdik. Her yerden gelenler var. Bu şölenimizde Karamanoğlu Mehmet Bey’i de anıyoruz” dedi.
Diline sahip çıkmayanlar,
yok oluyor
Altıntaş, “Tarihte diline ve kültürüne sahip çıkmayan nice milletlerin yok olduğunu tarih kaydetmiştir. Biz, bunun bilincinde olarak Türk dilini ve kültürünü gelecek kuşaklara doğru aktarmanın akademik insanlar yoluyla olacağının bilincindeyiz” diye konuştu.Katılımın neden yeterli düzeyde olmadığı sorusuna Altıntaş “Katılımın olmamasını Afyonkarahisar halkının duyarsızlığına bağlıyorum. Halkımız, okumaya duyarsız, öğrenmeye duyarsız” ifadelerini kullandı. Konferans çıkışında Yörük Türkmenlerin geleneksel kıyafetleri satışa sunuldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme