Yörük Şenliği yirminci kez yapıldı

Sinanpaşa ilçesine bağlı Yörükmezarı Köyü'nde 20’nci kez Yörük Şenliği düzenlendi Sinanpaşa ilçesine bağlı Yörükmezarı köyünde 1994 yılında başlatılan Yörük Şenliği'nin 20'ncisi geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak yaptı. Dr. Koçak, tarihi bir güne şahitlik ettiklerini ilk şenlik sırasında bulunan bazı büyüklerin vefat ettiğini kaydetti. Dr. Koçak “Ancak [&hellip]

Yörük Şenliği yirminci kez yapıldı

Sinanpaşa ilçesine bağlı Yörükmezarı Köyü’nde 20’nci kez Yörük Şenliği düzenlendi

Sinanpaşa ilçesine bağlı Yörükmezarı köyünde 1994 yılında başlatılan Yörük Şenliği’nin 20’ncisi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak yaptı. Dr. Koçak, tarihi bir güne şahitlik ettiklerini ilk şenlik sırasında bulunan bazı büyüklerin vefat ettiğini kaydetti. Dr. Koçak; “Ancak onların çocukları ve torunları şu an şenliğimize katıldılar. Ayrıca şehit yakınlarımız, gazilerimiz, muhtarlarımızda buraya geldiler. Burada siyasi konuşmalar değil, ülke gündemiyle ilgili fikir alış-verişinde bulunuyoruz. Festivallerimizi Tazlar’da, Kırka’da gerçekleştirdik. Şimdi de ilk başladığımız yer olan Yörükmezarı’nda düzenliyoruz.”dedi.
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit yakınları ve gazilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Konuşmaların ardından etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Şenliğe; Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda yörük katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme