• Haberler
  • Gündem
  • Yörük: Cumhurbaşkanımız Ve AK Parti ile Derdimiz Yok

Yörük: Cumhurbaşkanımız Ve AK Parti ile Derdimiz Yok

Kasaplar Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük, bazı sözlerinin yanlış anlaşıldığını asıl dertlerinin baş etinden sucuk yapımı olduğunu açıkladı. Yörük, 'Bizim ne AK Parti iktidarına ne Milletvekillerimize ne de devletimizin başı Cumhurbaşkanımıza karşı herhangi bir aksi tavır ya da tutum takınmamız mümkün değildir. Buna da ahilik terbiyemiz el vermez.' dedi.

Afyonkarahisar Kasaplar Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük, birkaç gün önce yaptığı açıklama ile ilgili olarak sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurguladı.

“EKONOMİK VE SOSYAL ÇEVRE SIKINTILIDIR”

Konu hakkında açıklama yapan Yörük, “Sözlerimiz yanlış anlaşılmış. Ülkemizin içinde bulunduğu ortam gereği gerek ekonomik gerekse sosyal çerçevede sıkıntıda olduğu bir gerçektir. Dünya genelinde yaşadığımız pandemi ülkemizi ekonomik olarak derinden etkilediği gibi son olarak yaşadığımız asrın felaketi diye tabir ettiğimiz topluca 11 ilimizi etkileyen depremde bu ekonomik sıkıntıyı derinleştirmiştir. Bu ekonomik sıkıntılardan sermayelerinin küçük olması sebebiyle küçük esnaf ve sanatkârlar en çok etkilenen kesim olmuştur.

Bu, her zaman ekonomik sıkıntılar yaşandıkça böyle olmuştur. Bizde bunları Milletvekillerimiz, Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımıza kadar iletmeye gayret gösterdik. Bizim asıl derdimiz baş etinden sucuk yapılması ile ilgili taleplerimiz olmuştur. Bu taleplerimizde nezaket nezdinde milletvekili ilgili bakanlar ve hatta cumhurbaşkanlığı makamına iade taahhütlü mektupla durumu bildirdik. Belgeler bizde mevcuttur.

O dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tarım ve orman bakanlığı bünyesinde bir toplantı düzenlenmiş bu toplantıya da Afyon’dan ben katıldım. Türkiye genelinde 21 büyük firma katıldı. Bu firmalardan 19 firma etiketine ‘baş eti kullanılmıştır’ yazılmak şartıyla baş etinden sucuk yapılmasını kabul ettiler. Ama 2 firma kabul etmedi. Netice itibari ile bizim bu talebimiz de çoğunluk kabul edilmesine rağmen yürürlüğe konulmamıştır.” dedi.

“AK PARTİ İKTİDARINA CUMHURBAŞKANIMIZA AKSİ TAVRIMIZ YOK”

Oda Başkanı İbrahim Yörük, sözlerini şöyle tamamladı: “Söz konusu talebimizde ki sebep birinci sınıf dana etinden yapılan sucuk 500,00-TL ve 750,00-TL arasında satılmaktayken talebimiz kabul edilmiş olsaydı 250,00-TL ve 300,00-TL arasında sucuk yapılıp, satılabilecekti. Bu sucuk eski Afyon geleneksel sucuğudur. Ayrıca pahalı sucuğu alamayan dar gelirli vatandaşlarımızda ucuz kaliteli sucuk yedirmiş olacaktık.

Sonuç olarak bizim ne AK Parti iktidarına ne milletvekillerimize ne de devletimizin başı Cumhurbaşkanımıza karşı herhangi bir aksi tavır ya da tutum takınmamız mümkün değildir. Buna da ahilik terbiyemiz el vermez. Biz esnaf ve sanatkârlar her zaman bizi idare edenlere itaat etmişizdir. Bu arada Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine karşı değiliz.

Ancak sistemin yürümesi, yasal düzenlemeler ve anayasa değişikliği ile ilgili bu sistemin altı doldurulmalıdır. Bu anayasada toplumun büyük çoğunluğunu yani her kesimi kapsamalı esnaf ve sanatkârımızı koruyup kollamalı bizlerin de fikirleri alınmalıdır.”

Bakmadan Geçme