• Haberler
  • Genel
  • Yöresel ürünler, aile sıcaklığında sunuluyor

Yöresel ürünler, aile sıcaklığında sunuluyor

Yöresel ürünlerin sergilenebilip satın alınacağı, kültürel etkinliklerin de yapılabileceği Karahisar Konağı açıldı. Karahisar Konağı işletmecisi Emine Adar, Afyonkarahisar'a şehir dışından gelen ziyaretçilerin bu konaktan memnun kalacaklarını kaydetti Afyonkarahisar, yöresel kültürün yansıtıldığı bir konak daha kazandı. Akmescit Mahallesi, Yukarıpazar Caddesi'ndeki Karahisar Konağı'nda kent kültürünün önde gelen ürünleri satın alınabilecek. Karahisar Konağı'nı ziyaret eden misafirler, keçe şapkadan [&hellip]

Yöresel ürünler, aile sıcaklığında sunuluyor

Yöresel ürünlerin sergilenebilip satın alınacağı, kültürel etkinliklerin de yapılabileceği Karahisar Konağı açıldı. Karahisar Konağı işletmecisi Emine Adar, Afyonkarahisar’a şehir dışından gelen ziyaretçilerin bu konaktan memnun kalacaklarını kaydetti

Afyonkarahisar, yöresel kültürün yansıtıldığı bir konak daha kazandı. Akmescit Mahallesi, Yukarıpazar Caddesi’ndeki Karahisar Konağı’nda kent kültürünün önde gelen ürünleri satın alınabilecek. Karahisar Konağı’nı ziyaret eden misafirler, keçe şapkadan mermer vazoya; Afyonkarahisar’ı anlatan buzdolabı çıkartmalarından el işi kolyelere kadar pek çok mamülü görebiliyor.
AŞİNA OLDUĞUMUZ
LEZZETLER
Konak’taki yemek menüsü de, Afyon’a özgü yemeklerden oluşuyor. Menüde ağzıaçık, bükme, sakala çarpan çorbası, furma baklavası, ekmek kadayıfı, göce köftesi, yaprak sarması gibi, Afyonluların aşina olduğu lezzetler sunuluyor. Karahisar Konağı’nın, gün yapmak isteyen kadınlar, gezeklere giden erkekler ve farklı kültürel mekanları tanımak isteyen gençlerin ilgisini çekmesi bekleniyor.
KÜLTÜREL
BİR FAALİYET
Karahisar Konağı’nı, eşi Mehmet Adar ile birlikte işleten Emine Adar, amaçlarının Afyonkarahisar’da eksikliği hissedilen bir boşluğu doldurmak olduğunu belirtti. Adar, “Maliye’den emekliyim. 25 yıl Maliye’de görev yaptım. Sonra Opium Seyahat Acentesi’ni kurdum. Turizm işi olduğu için gittiğimiz yerlerde bu eksiklikleri gördüm. Afyon’u anlatacak yöresel ürünler satılmıyordu. Konağımızın açılmasındaki en önemli sebep bu. Biz Afyon’un tanıtımına katkı amaçlı bir yer açmak istiyorduk. Dışarıdan gelen misafirlerimizi yöresel ürünlerimizle ağırlamak istiyorduk” dedi.
KEÇE VE MERMER DE VAR
Adar, Afyonkarahisar’ın akılda kalacak birçok ürüne sahip olduğunu belirterek “Yöresel ürünlerimizden oluşan bir stant da açtık. Afyon figürlü magnet yaptırdık. Afyon’un keçesi meşhur, keçe ile ilgili ürünler yaptırdık. Mermer ürünlerimizi de standımıza koyduk. Dışarıdan gelen misafirlerimize, bu ürünlerin Afyonluların el sanatları olduğunu göstermek istiyoruz” diye konuştu.
HER KESİME HİTAP EDİYOR
Karahisar Konağı’nda huzurlu bir ev ortamı sunmak istediklerini vurgulayarak “Kafe-restoran tarzı bir iş yapacağız. Ev ortamı olsun istiyoruz. Kadın günleri yaptırmak, gezekler düzenlemek istiyoruz. 3 odamız var. Üniversiteli gençlerimiz için kullanılabilecek bir büyük odamız var. Bir odamızda da kültürel etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Biz bu konağı kültürel etkinlikler için de kullanacağız” ifadelerini kullandı.
ZENGİN, YÖRESEL MENÜ
Adar, şöyle devam etti:
“Menüde sakala çarpan çorbasından, erişteye, ağzı açıktan, bükmeye kadar, yaprak sarmalarımıza kadar pek çok ürün yer alacak. Dönemine ait ürünlerimizi sergileyeceğiz. Göce köftesi, keşkeğimiz olacak. Furma baklavası, ekmek kadayıfı olacak. Haftasonları da kahvaltı verilecek. Eşim Mehmet Adar’la birlikte burayı işleteceğiz. Burada aile işletmeciliği sağlayacağız. O sıcaklığı hissettireceğiz.”

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme