• Haberler
  • Genel
  • Yönlendirme sokaklar yerine AVM’lere – Kocatepe Gazetesi

Yönlendirme sokaklar yerine AVM’lere – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidarın halka “Sokağa çıkacağınıza AVM'ye gidin, ülkeyle, sorunlarla, yasalarla, demokrasiyle, haklarınızla ilgilenmeyin. Ben sizin için ne yapıyorsam doğrudur, bununla yetinin.” dediğini belirtti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidar partisinin sandıktan sayısal üstünlükle çıkmış olmasını önceleyerek diğer partileri baskı altına almaya çalıştığını ileri sürdü. CHP İl Başkanı Yalçın [&hellip]

Yönlendirme sokaklar yerine AVM'lere

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidarın halka “Sokağa çıkacağınıza AVM’ye gidin, ülkeyle, sorunlarla, yasalarla,
demokrasiyle, haklarınızla ilgilenmeyin. Ben sizin için ne yapıyorsam doğrudur, bununla yetinin.” dediğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidar partisinin sandıktan sayısal üstünlükle çıkmış olmasını önceleyerek diğer partileri baskı altına almaya çalıştığını ileri sürdü.
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidarın TBMM dışında kitlelerin, sivil toplum kuruluşlarının sivil siyaset yollarını da tıkayıp yasa dışı bir konuma oturtarak Türkiye’de siyaseti tüketmeye, tek parti, tek ses, tek siyaset anlayışını hâkim kılmaya çalıştığını iddia etti. Görgöz; “Getirilen düzenlemelerin tek hedefi, suskun ve tepkisiz bir toplum yaratmak, konuşan, sesini çıkartan, eleştiren, tepki gösteren olası kesimleri de yargı, polis, yasa, gözaltı ve tutukluluk yoluyla sindirmektir. AKP iktidarının 2015 bütçe tasarısında yeni cezaevi inşaatlarının yer alması dikkat çekici ayrıntılardan birisidir. İktidarın neredeyse her mahalleye bir AVM yaklaşımının arkasında yatan en büyük hedeflerden birisi de insanları sokaklar yerine AVM’lere yönlendirerek pasifize etmek, olası tepkilerden uzaklaştırıp etkisizleştirmektir. Yani AKP halka, ‘Sokağa çıkacağınıza AVM’ye gidin, ülkeyle, sorunlarla, yasalarla, demokrasiyle, haklarınızla ilgilenmeyin. Ben sizin için ne yapıyorsam doğrudur, bununla yetinin.’ demektedir.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme