• Haberler
  • Genel
  • Yönetmelik, Lojistik Depo’yu etkilemeyecek – Kocatepe Gazetesi

Yönetmelik, Lojistik Depo’yu etkilemeyecek – Kocatepe Gazetesi

Resmi Gazete’de 18 Aralık’ta yayınlanan Afet Yönetmeliği ile, afet yönetimi için 15 bölge koordinatörlüğü belirlendi. Bölge koordinatörlüğünün Afyon’da bulunmaması “Lojistik Depo kurulmayacak mı” şeklinde soru işaretlerine neden oldu. Ancak, Afyon’daki Lojistik Depo’nun 2014’ün ilk6 ayı içinde hizmete gireceği belirtildi. Resmi Gazete’de 18 Aralık’ta yayınlanan Afet ve Acil Durum Müdühale Hizmetlerİ Yönetmeliği ile “bölgesel koordinatörlük”ler dönemi [&hellip]

Yönetmelik, Lojistik Depo'yu etkilemeyecek

Resmi Gazete’de 18 Aralık’ta yayınlanan Afet Yönetmeliği ile, afet yönetimi için 15 bölge koordinatörlüğü belirlendi. Bölge koordinatörlüğünün Afyon’da bulunmaması “Lojistik Depo kurulmayacak mı” şeklinde soru işaretlerine neden oldu. Ancak, Afyon’daki Lojistik Depo’nun 2014’ün ilk6 ayı içinde hizmete gireceği belirtildi.

Resmi Gazete’de 18 Aralık’ta yayınlanan Afet ve Acil Durum Müdühale Hizmetlerİ Yönetmeliği ile “bölgesel koordinatörlük”ler dönemi başladı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin teşkilatlanma şeması örnek alınarak oluşturulan yeni bölgesel koordinatörlükler, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Van, Erzurum, Trabzon, Samsun, Ankara, Kayseri, Elazığ, Konya, Sakarya’da kurulacak. Afyonkarahisar, koordinasyonda Konya’ya bağlı bulunacak. İl Müdürlükleri ile Bölge Koordinatörlükleri arasında herhangi bir “ast-üst” ilişkisi kurulmayacak.
HAZİRAN’A KADAR
HİZMETE HAZIR
Afet Bölge Koordinatörlüğü’nün Afyonkarahisar yerine Konya olması, “Afyonkarahisar’a Bölgesel Lojistik Depo kurulmayacak mı?” sorusunu gündeme getirdi. Edinilen bilgiye göre Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ihale edilen ve Toplu Konut İdaresi’nce yaptırılacak olan Bölgesel Lojistik Depo’nun inşaatı sürüyor. Depo’nun konumunda herhangi bir değişikliğin yapılmayacağı, 2014’ün ilk 6 ayı içinde Depo’nun hizmete gireceği kaydediliyor.
Mustafa ERTÜRK

Bakmadan Geçme