Yönetim anlayışımız emek, aidiyet ve adalet

AKÜ’nün geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ikinci dönem Rektörlük görevinde üniversitenin yeni projeler ile diğer üniversiteler arasındaki rekabette güçlü bir yerde yer almasını sağlayacaklarını belirterek, “Yönetim anlayışımız emek, aidiyet ve adalet” dedi Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, AKÜ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. [&hellip]

AKÜ’nün geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ikinci dönem Rektörlük görevinde üniversitenin yeni projeler ile diğer üniversiteler arasındaki rekabette güçlü bir yerde yer almasını sağlayacaklarını belirterek, “Yönetim anlayışımız; emek, aidiyet ve adalet” dedi

Haber

Haber

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, AKÜ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.
Etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter İhsan Ceran ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.
Bayramlaşma öncesinde konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akademik ve idari personelin bayramını kutlayarak, huzurlu ve sıhhatli yeni bayramlara ulaşma dileklerinde bulundu.
“BAYRAMLAR, TOPLUMUMUZUN BİRLEŞMESİNİ, KAYNAŞMASINI SAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR”
Bayramların toplumumuzu bir araya getiren önemli birer değer olduğunu ifade eden Karakaş, “Toplumların birleşmesini kaynaşmasını sağlayan bazı semboller, değerler vardır. Bayramlar da bizim toplumumuz açısından böyle öneme haiz. Bayramlar bizleri bir araya getiren, dayanışmamızı güçlendiren, yardımlaşma duygumuzu arttıran günlerdir. Bu yüzden önceki dönemlerde olduğu gibi Üniversitemizde kurumsal bir gelenek olarak bayramlaşmayı devam ettiriyoruz. Bizden sonra da devam etmesini umuyoruz.” diye konuştu.
“GELECEĞİMİZİ İNŞA ETMEYE DEVAM ETME İMKANI BULMUŞ OLDUK”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne tekrar atanarak yeni projeler ve yeni atılımlar yapılması için yeniden imkân tanındığını belirten Karakaş, “6 Haziran’da YÖK’ün önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yeniden Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne atanmış bulunmaktayım. 4 yıllık süre zarfında başlattığımız projeleri tamamlama, yeni projeler, yeni çalışmalar ortaya koyma, kolektif dayanışma içerisinde geleceğimizi inşa etme imkânı bulmuş olduk. Bu imkânın, bu fırsatın verilmesinden dolayı hem YÖK Başkanımıza ve YÖK Üyelerimize hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Tabii ki önümüzdeki 4 yıl içerisinde başlattığımız projeleri devam ettirirken, üniversitemizin yeni projeler ile diğer üniversiteler arasındaki rekabette güçlü bir yerde yer almasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın kurumlarına aidiyetini güçlendireceğiz. Üniversitemizin daha güçlü bir şekilde yerini almasını sağlayacak anlayışla yeni projeler başlatacağız. Bunun için çalışmalarımıza başladık.” dedi.
“7 PROGRAMIMIZ AKREDİTE OLDU”
Geçmiş dönemdeki bilimsel akreditasyon çalışmalarına devam edileceğini aktaran Karakaş, “YÖKAK ile kurumsal akreditasyon programı sözleşmesini imzaladık. Önümüzdeki aylar içerisinde bu değerlendirme süreci başlayacak. Bu süre içerisinde hepimizin farkındalığı çok önemli. Süreç, hepimizi muhatap alan bir süreç, dolayısıyla bu konudaki farkındalık çok önemli.” diye konuştu.
Birim düzeyindeki akreditasyon çalışmalarına da devam edileceğini belirten Karakaş, “Şu ana kadar 7 programımız akredite olmuş durumda ve süreçleri devam eden programlarımız var. Aynı zamanda patent çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz. Proje ve yayın konusundaki gayretlerimizi de sürdüreceğiz. Bu noktada ulusal yayın konusundaki destek fonlarının aktif bir şekilde kullanılması gerekiyor. Özellikle TÜBİTAK çağrıları, bu anlamda en önemli fırsat kapılarından bir tanesi.” ifadelerini kullandı.
Üniversite yayın faaliyetlerinin dergi düzeyinde olduğunu ve bu konuda belli bir mesafe aldıklarını belirten Karakaş, “Üniversitemiz bünyesinde yayınlanan 9 dergi bulunmakta. Bunlardan bazıları geçmiş dönemde uluslararası indekslerce taranmaya başlandı. Dergi faaliyetlerinde mesafe kat ettik. Önümüzdeki dönemde kitap yayınları konusunda da çalışmalarımız olacak. Özellikle çevrim içi yayınlara ağırlık vereceğiz. Sizlerin nitelikli akademik çalışmalarını da üniversite yayınları arasında yayınlamaya gayret edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Bayramlaşma töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi. >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

“İHTİYAÇ OLAN ALANLARDA ALTYAPI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİZ”

Yapılan altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Karakaş, şunları söyledi:
“Hayvan hastanemiz bitmek üzere. Ağustos ayında açmayı planlıyoruz. İslami İlimler Fakültemizin temelini önümüzdeki ay içerisinde atacağız. Projesi yapıldı, ihale aşamasında. Çiftliğimizi revize etme kararımız vardı. Bu doğrultuda attığımız adımlar oldu. Bu kapsamda manda yetiştiriciliği projemiz Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan geçti. Temelini attık, inşallah bu yıl içerisinde de yeni ödeneklerle birlikte biraz daha hızlandırmış olacağız. İhtiyaç olan alanlarda altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Araştırma merkezlerimiz, bu dönemde yine ilgi alanlarımız arasında yer alacak.”
AKÜ’nün kampüs ulaşımında değişikliklere gidileceğini ve çeşitli konularda da projelerin hayata geçirileceğini kaydeden Karakaş, “Üniversitemizin kampüs ulaşımını gözden geçireceğiz. Ulaşım konusunda farklı alternatifler üzerinde çalışılıyor. Hem Erenler’den kampüse ulaşım hem de yerleşke içerisindeki ulaşım ile ilgili bir takım öneriler var. Onları değerlendiriyoruz. Hem bize yöneltilen şikayet konularını ele alacağız hem de kendi yönetim politikalarımızı hayata geçirmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Rektör Karakaş, konuşmasının devamında AKÜ’nün güçlendirmeye müsait olan alanlarını güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek, “Üniversitemizin güçlendirmeye müsait alanları var, güçlendirilmesi zor olan alanları var. Bu zor olan kısımlara da odaklanacağız.” dedi.

“YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ; EMEK, AİDİYET VE ADALET”
Yönetim anlayışının emek, aidiyet ve adalet temelleri üzerine kurulmaya çalışıldığını belirten Karakaş, şunları söyledi:
“Yönetim anlayışımız; emek, aidiyet ve adaletten oluşmakta. Yani emeğe önem veren, adaleti mümkün olduğu kadar sağlamaya çalışan, bununla birlikte de çalışanlarımızın kuruma karşı aidiyetini güçlendiren bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bunu hayata geçirmeye gayret ettik. Önemli ölçüde de bu yönetim anlayışımızı hayata geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu anlayışımız devam edecek. Çalışanlarımızın önü açılacak. Emek ortaya koyanın emeği mutlaka ödüllendirilecek ve saygıyla karşılanacak. Bu kapsamda tabii ki bizim de sizlerden beklentilerimiz var. Bir kurumun güçlü olması, ayağa kalkabilmesi, varlığını güçlü bir şekilde sürdürebilmesi ve başarılı olabilmesi için kurumun bütün aktörlerinin kuruma sahip çıkması gerekiyor. Bu kapsamda bütün çalışanlarımızın yönetim olarak başlattığımız tüm projelere destek vermesini ve gayret etmesini bekliyoruz.” >>Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme