Yöneticilik, kolay bir faaliyet değil

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yönelik güncel konularda eğitim vermeye devam ediyor. Bu çerçevede eğitim veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Halil Saylı, yöneticiliğin bir yetenek olduğunu söyledi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği güncel konularda eğitim kapsamında kurumsallaşma yönetim modelleri, stratejik planlama ve iş kurma/ geliştirme konularında bilgiler verildi. Afyon [&hellip]

Yöneticilik, kolay bir faaliyet değil

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yönelik güncel konularda eğitim vermeye devam ediyor. Bu çerçevede eğitim veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Halil Saylı, yöneticiliğin bir yetenek olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği güncel konularda eğitim kapsamında kurumsallaşma yönetim modelleri, stratejik planlama ve iş kurma/ geliştirme konularında bilgiler verildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Halil Saylı, yöneticiliğin, dışarıdan bakınca kolay gibi görünse de önemli bir yetenek olduğunu söyledi. Saylı, “Organizmadaki beyin ile yönetici arasında bir benzerlik kurulur. Yönetim kolay bir faaliyet değil. Yönetim duygusal ağlarla bağlı kompleks bir iletişim bütünü” dedi.
Yöneticinin, verdiği işi takip etmesi gerektiğini söyleyen Saylı, “Takip edilmeyen iş zamana yayılır. İnsanları kendi başlarına bırakır ve onu motive etmezsek böyle bir problemle karşı karşıya kalabiliriz” ifadelerini kullandı.
Saylı, şöyle devam etti:
“Belirlediğmiz hedeflerin ne kadarının gerçekleştiğini takip ediyoruz. Kaynaklarımızın etkin kullanılması gereki-yor. Bu da iyi bir planlamayla mümkün oluyor. İhtiyaçların takip edilmesi lazım. İhtiyaçlar sadece ücretten ibaret değil. İşe başlamadan önce en önemli motivasyon ücrettir. İşe başla-dıktan sonra ücretten daha önemli ihtiyaçlar ortaya çıkar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme