'Yöneticilerimizin daha duyarlı olmasını istiyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nın haftalık basın toplantıları devam ediyor. İl binasında yapılan toplantıya MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve Genel Sekreter Beytullah Bostancı, partililer ve basın mensupları katıldı.Konuşmasına Muharrem Ayını, Aşure Ayını ve Miladi tarih olan Hicri yılını kutlayarak başlayan MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, haftalık basın toplantısında okullarda yaşanan yaş ve adrese [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantıları devam ediyor. İl binasında yapılan toplantıya MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve Genel Sekreter Beytullah Bostancı, partililer ve basın mensupları katıldı.
Konuşmasına Muharrem Ayını, Aşure Ayını ve Miladi tarih olan Hicri yılını kutlayarak başlayan MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, haftalık basın toplantısında okullarda yaşanan yaş ve adrese dayalı kayıt sistemindeki kargaşayı, Türkiye Cumhuriyeti’nin dolar ve avro ile imtihanınıve son olarak da 12 Eylül ihtilal döneminde şehit olan ülküdaşlarını ele aldı.
Okullarda yaşanan sıkıntıları ele alan Başkan Kocacan, “2018-2019 öğretim yılının tüm eğitim camiasının gönüllüleri olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize kazasız belasız başarı dolu bir yıl geçmesini temenni ediyorum. Tüm aileler içinde sevgi, başarılı olmaları çocukları için esenlikler diliyorum. Eğitim gönüllüsü öğretmenlerimizin birikmiş karmaşa haline gelmiş sorunları var. Bu sorunlar yumağının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilmesi bakanlık nezdinde de, ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de bu konulara duyarsız kalmadan, talep ve isteklere bir an önce cevap verilmesi bizim temennilerimiz arasındadır. Eğitimin başladığı şu günlerde yaşı yedi gün doldu diye daha önceden yaşı dolmuş 358 gün önce doğmuş çocukla birlikte kura havuzuna atılmış çocuğun eğitime başlaması meselesi aileleri ciddi şekilde düşündürmüştür. Aslında bunu 6 aylık periyodik devrelerde düşünülüp 6 öncesindeki çocukların bir yıl sonraya devredilmesi daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Bu sadece velilerden gelen birtane sorun. Bakınız bazı mücbir sebepler göz önüne alınarak Milli Eğitim camiasında bu işlerin başında olan yöneticilerimizin daha duyarlı olmasını istiyoruz. Sadece orda mı değil Afyon’da da var bu sorunlar.” dedi.
“DOLAR VE AVRO İLE
TİCARET HAYATI TAMAMEN SİLİNİP ATILMALIDIR”
Dolar ve avro ile ticaret hayatının silinip atılması gerektiğini söyleyen Başkan Kocacan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin dolar ile de bir imtihanı var. Bu dolar ithalatçı, ihracatçı tüm firmaları kapsadığı gibi tarımda dahil olmak üzere birçok sektörü etkilemiştir. Ekonomik açıdan kendilerini rahat hissedenler, gücü olanlarda artık bu işi yüzde yüz zamlarla adeta karaborsacılık haline getirmemelidir. Bu imtihanda askeri, siyasi, politik birçok manevralara tabi kalmış. Bu haldeyken de terör örgütleri PKK, PYD, YPG gibi örgütlerin yabancı devletler tarafından yönlendirilmesiyle, devletimiz bir hayli uğraş vermiştir. Bu yetmezmiş gibi FETÖ denen terör örgütü de devletin her türlü kademesine sızmış, bilgileri elde etmiş, işte o gün 15 Temmuz akşamı Türkiye çıkmaz bir sokağa girmek üzereyken sadakatte kusuru olmayan Milli Duruşu olan vatandaşlarımızın sayesinde bertaraf edilmiştir. Ancak durur mu? Durmaz. Fıtratı bizimle alakalı olmayan, dini bizden olmayan, düşüncesinde Türkiye’nin bekası, istikbali ve istiklaliyle ilgili her türlü düşmanlığı yapacaklar, işte kendilerine her türlü maşayı kullanmaktadırlar. Dolar ekonomik açıdan tam da son zamanlarda bu duruma getirilmiştir. Türkiye’nin alışverişinde etkilidir, doğrudur. Dünya konjektöründe dolar vardır. Ancak istenilirse ticaret ayağından da çıkarılmaktadır. Devlet son zamanlarda aldığı kararla bir çok ithal girdilerde TL’ye yönelmesi doğru harekettir. Anlaştığı tüm ülkelerde kendi para birimi olan Türk parasının konuşulması, anlaşmalara yazılması en doğru harekettir. Burada da millileşmek, milli duruşu göstermek elbette ki devletin görevi olduğu gibi bu devlet içinde yaşayan bizlerinde sorumluluğundadır. Bunları yapabilirsek devleti başka devletlere boyun büktürmeden ayaklarımızın üstünde durmayı öğreniriz. Artık dolar ile avro ile ticaret hayatı tamamen silinip atılmalıdır.” ifadesine yer verdi.
“AŞIK OLDUĞU VATANA SEVGİSİNİ
GÖSTEREN ÜLKÜCÜLER BEDELİNİ
CANLARI İLE ÖDEDİ”
12 Eylül 1980 ihtilalinde şehit olan binlerce ülkücü olduğuna dikkat çeken Kocacan, “Türkiye daha önceden de 1980 yılında 12 Eylül gibi karabasan bir hal yaşamıştır. Kuruluşundan bugüne kadar birçok bu halleri yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, adeta boğazına ve ayağına pranga vurulan 12 Eylül ihtilalinin üzerinden tam 38 yıl geçmiştir. Çok acıların çekildiği yaşanmışlıklar asla unutulacak gibi bir durum değildir. Bu acı tablonun karşısında ülkücü hareket hiç hak etmediği şekilde cezalandırılmıştır. Türkiye Devleti’ne bu oyunu yapanların siciline kirli bir sayfa olarak da tarih notunu düşmüştür. Aşık olduğu vatana sevgisini gösteren, istikbali ve istiklali için savunma gardında olan ülkücüler bedelini canları ile ödemişlerdir. Ahmet Çersel, Ali Bülent Orkan, Cengiz Paktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duran gibi daha birçok binlerce isim Ülkücü şehidimizdir. İdeallerinden Türklük ve büyük Türkiye olan yönetiminde olmadığı halde devletini ve milletini savunma davasına sahip bu gençleredüşen bu görev canları ve günahsız bedenleri olmuştu. Binlerce ülkücü eri unutulamaz, unutturulamaz. Genel Başkanım Sayın Devlet Bahçeli beyin söylediği gibi ‘Ülkücülük en büyük unvan, şahadet en yüce abidedir, makamdır. Onlar bizim şerefli geçmişimizdir. Mücadeleleri rehberimizdir, davaları ise yolumuzdur. Bir gün yaşananlar tarih olurda günler çok geride kalırsa ve beşerin hafızası bir gün olurda kurursa niyazımız odur ki Cenab-ı Allah nesillerimize unutturmasın. İlahi bir sır gibi hatıraları davaları ve dünyaları daim olsun. Mekanları cennet, kabirleri nur olsun. Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

“KEŞKE BİZLERE DE DANIŞABİLSEYDİ”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın AK Parti’ye üye olup rozet takmasını eleştiren Başkan Kocacan, “Biliyorsunuz iki gün önce gazetelerde yer aldı. Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı kardeşimiz, AK Parti’de rozet taktı. Siyasi görüşüdür saygı duyarım. Ancak Şehitler Derneği Başkanı olarak o şehitlerin içinde elbette Ülkücü düşünceye haiz veya diğer siyasi partilere haiz insanlar da var. Sadece söylemem odur ki, ‘Şehit ailelerine danıştım’ diyor. Keşke bizlere de danışabilseydi şehitler adına biz de kardeşimize bir fikirde biz verseydik diyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme