• Haberler
  • Genel
  • Yöneticilerden Ümit Mermer’e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Yöneticilerden Ümit Mermer’e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Mesai saatlerinden arta kalan zaman içerisinde, vatandaşlarla, esnaf ve sanayici iş adamlarıyla bir araya gelmeyi sürdüren Vali İrfan Balkanlıoğlu, hafta sonunda, Afyonkarahisar'ın önde gelen mermer işletmelerinden olan ve İscehisar İlçesinde faaliyet gösteren Ümit Mermer'e bir ziyaret gerçekleştirdi ÇELİKTEN ÇALIŞMALARI ANLATTIBelediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve işadamı Ömer Aktan ile [&hellip]

Yöneticilerden Ümit Mermer'e ziyaret

Mesai saatlerinden arta kalan zaman içerisinde, vatandaşlarla, esnaf ve sanayici iş adamlarıyla bir araya gelmeyi sürdüren Vali İrfan Balkanlıoğlu, hafta sonunda, Afyonkarahisar’ın önde gelen mermer işletmelerinden olan ve İscehisar İlçesinde faaliyet gösteren Ümit Mermer’e bir ziyaret gerçekleştirdi

ÇELİKTEN ÇALIŞMALARI ANLATTI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve işadamı Ömer Aktan ile birlikte Ümit Mermer Fabrikasını gezen Vali İrfan Balkanlıoğlu, hijyenik, düzenli ve disiplinli bir işletme gezdiklerini söyleyerek, başarılı çalışmalarından dolayı Fabrika sahiplerini kutladı. Ümit Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Çelikten, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve işadamı Ömer Aktan’dan oluşan heyeti kapıda karşıladı. Bir süre sohbet eden heyet daha sonra Ümit Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Çelikten’in öncülüğünde fabrika içerisindeki tüm bölümleri tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
AFYON MERMERCİLİĞİ DÜNYAYA ÖĞRETEN İL
1993’ten günümüze 38.000 metrekare açık ve 12.000 metrekare kapalı alanda üretimini sürdüren Ümit Mermer’e hayran kalan protokol üyelerinin dikkatini çeken en önemli noktalardan biri ise mermer fabrikasının tüm bölümlerinin hijyenik olmasıydı. Fabrikanın bölümleri gezerek üretilen ürünler ve ihracat yapılan ülkelerle ilgili olarak da bilgiler alan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet ziyaret ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Afyonkarahisar mermerciliği dünyaya öğreten bir il olduğunu dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Mermer Afyonkarahisar ile özdeşleşmiş durumdadır. Afyonkarahisar denildiğinde akla mermer, mermer denilince de Afyonkarahisar geliyor. Biz de bu işin çekirdekten yetişip, sıfırdan başlayarak başarılı olmuş değerli bir iş adamımız olduğunu öğrendik. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ile Belediye Başkanımız bunu söyleyince ‘Ziyaret edelim’ dedik. Sağ olsun onlarda eşlik ettiler beraberce geldik. Fabrikayı gezip gördüğümüz zaman gurur duyduk. Mermercilik demek ki böyle de yapılabilirmiş. Tertemiz mekanlarla, tertipli düzenli, işçi güvenliğine, çevreye azami derecede duyarlı, gelen insanın ‘Mermercilik hakikaten temiz bir işmiş’ diyeceği bir şekilde dizayn var bu bizi ziyadesiyle memnun etti” dedi.
BİR ZAMANLAR TÜRKİYE
70 SENT’E MUHTAÇTI
Ümit Mermer’in standartların üzerinde bir fabrika olduğuna değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Bir zamanlar Türkiye’nin 70 sent’e muhtaç olduğu dönemlerden, ne hale geldiğini görüyoruz. Değerli Ümit Mermer’in sahibi Ümit kardeşimiz, zor bir Pazar olmasına rağmen Arap piyasasına, yakın zamana kadar Yunanistan, kriz yaşamadan önce Avrupa’da değişik bölgelere kah kendi ocağından, kah diğer ocaklardan çıkarılan blokları alarak burada birinci sınıf hale getiriyor, işliyor ve ihraç ediyor Türkiye’ye döviz kazandırıyor. Bu sayede hem kendisi ekmek yiyor, hem de birçok insana iş vermiş oluyor. Bu bizler için memleketimizin zenginliği ve gurur duyacağımız bir tablo. Bizde kendisine moral verelim bir ihtiyacı, isteği var mı? Madem buranın Valisi, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı isek, bu insanlardan da bizlere bir talep geleceğini varsayarak geldik. Talep gelsin, gelmesin burada görmek, insanlara moral ve motivasyon vermek bizim için önemli. Kendisine iş yaşamında daha da yüksek başarılar, kazasız, belasız, hayırlı kazançlar temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
ÜRETEM ARTACAK İSTİHDAM ARTACAK
Ziyaret ile ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise; Afyonkarahisar’da üretim yapan, istihdam sağlayan, ihracat yapan işletmeleri kendileri açısından ziyaret etmeyi bir borç bildiklerini söyledi. Çoban; “Gezdiğimiz tesisten çok memnun kaldık, hayranlıkla tüm tesislerini gezdik. Ben Ümit Çelikten beyi ve evlatlarını candan kutluyorum. İnşallah ilimiz ve ülkemiz bunun gibi tesisler sayesinde istihdamı artıracak, üretimi artıracak, ihracatı artıracak ve ülkemiz, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yerini alacaktır. Buna katkı sağlayan herkese candan teşekkür ediyorum” dedi.
HEM TERMALİN HEM
MERMERİN BAŞKENTİYİZ
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise gezilerinin tamamında tüm ili bir bütün olarak gördüklerini telaffuz ettiklerini belirtti. Serteser; “Ümit Mermer, Ticaret ve Sanayi Odamızın gurur duyduğu işletmelerden ve şirketlerden bir tanesi. Ülkemize döviz kazandıran bir şirket. Bunun yanında da Sayın Valimizin de dediği gibi, gezdiğimiz zaman zannedersiniz ki ilaç üretiliyor, ilaç satılıyor, halbuki burada bir mermer fabrikası gezdik hakikaten tertemiz bir fabrika. Böyle girişimcilere Afyonkarahisar’ın, Türkiye’nin çok ihtiyacı var. Termalde olduğu kadar zaten biz mermerde de yüzyıllardır başkentiz. Ümit beyin ve evlatlarının daha iyi yerlere gitmesini temenni ediyorum” dedi.
Protokol üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ümit Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Çelikten ise; “Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu önderliğinde Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Hüsnü Serteser ve işadamı Ömer Aktan’ın fabrikamıza gelerek bizleri ziyaret etmesinden dolayı onur duyduk, şeref duyduk, ayaklarına sağlık. Bugün bizleri ziyaret eden sayın büyüklerimiz bizi dinlediler, bizlere gelecek dönemlerde de yürüteceğimiz çalışmalar için moral verdiler ve yanımızda olduklarını hissettirdiler. Bizlere değer vererek ziyarette bulunan büyüklerimize her zaman kapımız açık. Diledikleri zaman bizleri ziyaret edebilirler, başımızın üstünde yerleri var” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme