Yoncaaltı ne olacak? – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Çoban, esnaf başkanları ve belediye yetkilileri Yoncaaltı Camii arkasına yeni yapılan dükkanların nasıl değerlendirileceğini tartışıyor Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve esnaf odalarının başkanları Yoncaaltı Camii arkasında yeni yapılan dükkanlar ile otoparkta incelemelerde bulundular.Yoncaaltı Camii arkasında bulunan eski pazar yeri yıkıldıktan sonra hazırlanan proje ile söz konusu alana altı otapark, üstü işyerlerinden oluşan inşaat [&hellip]

Yoncaaltı ne olacak?

Belediye Başkanı Çoban, esnaf başkanları ve belediye yetkilileri Yoncaaltı Camii arkasına yeni yapılan dükkanların nasıl değerlendirileceğini tartışıyor

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve esnaf odalarının başkanları Yoncaaltı Camii arkasında yeni yapılan dükkanlar ile otoparkta incelemelerde bulundular.
Yoncaaltı Camii arkasında bulunan eski pazar yeri yıkıldıktan sonra hazırlanan proje ile söz konusu alana altı otapark, üstü işyerlerinden oluşan inşaat yapılmıştı. Otopark işletmesi Yüntaş aracılığıyla sürdürülürken, yeni yapılan işyerlerinin nasıl değerlendirileceği tespit edilmemişti.
TADİLATA İZİN VERİLMİYOR
Cumartesi günü esnaf temsilcileri ile birlikte dükkanları ve otoparkı gezen Başkan Çoban burada nasıl bir yapı oluşturalacığını değerlendirdi. Şehrin tarihi çarşı merkezinin ortasında yer alan yeni yapının en verimli şekilde kulanıbilmesi için hangi esnaf guruplarının burada yer alması gerektiğini değerlendiren esnaf temsilcileri ile Belediye yöneticileri Anıtlar Yüksek Kurulu’nun projenin mevcut halinde değişiklik yapılmasına izin vermeyişinden dert yandılar. Yapılan dükkanların mevcut haliyle büyük ve kullanışsız olduğunu belirten esnaf temsilcileri, dükkanların bölünürek çok sayıda esnafa kiralanması gerektiğini dile getirdiler. Belediye yöneticileri ise dükkanlarda tadilat yapmanını bugün için imkansız olduğunu dile getirdiler.
BİRLİKTİR’İN TEKLİFİNE RED
ESOB Başkanı A. Kadir Konak, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Ergün Aykın, Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, Berberler Odası Başkanı Ahmet Tan, Giyim Eşyacılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Şükrü Kosdak, ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir’den oluşan heyete Belediye’nin üst düzey yöneticileri de eşlik etti. Birliktir’in dükkanlara, bazı mesleklerden bir kaç esnafın yerleştirilmesiyle ilgili önerisine Esnaf Başkanları itiraz ettiler. Dükkanların bölünüp, olabildiğince çok esnafa yayılmasının hem bu dükkanlar için hem de bölge için hareket kaynağı olacağını belirten esnaf başkanları çalışmaların bu yönde yürütülmesini istediler. Başkan Çoban Belediye Başkan yardımcılarına talimat vererek, bu dükkanlarda nasıl bir tadilat yapılabileceğinin araştırılmasını istedi.
OTOPARK VAR, KULLANAN YOK
Öte yandan bu dükkanların altında bulunan otoparkın geniş bir kapasitesi olmasına ve uygun fiyatlarla hizmet vermesine rağmen vatandaşlarca tercih edilmeyişine sitem eden Başkan Çoban, “Görüyorsunuz otoparkımız boş. Ama dışarda caddelerde yer bulunmuyor. Otapark var, vatandaş gelmiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme