• Haberler
  • Genel
  • 'Yolsuzluğun hesabını soracağız' – Kocatepe Gazetesi

'Yolsuzluğun hesabını soracağız' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'na ilişkin dosyaların kapatılmasını, Adliye önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun hesabını tarih ve biz soracağız' dedi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı 17 ve 25 Aralık 2013'te düzenlenen Rüşvet ve [&hellip]

“Yolsuzluğun hesabını soracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’na ilişkin dosyaların kapatılmasını, Adliye önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun hesabını tarih ve biz soracağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı 17 ve 25 Aralık 2013’te düzenlenen Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’na ilişkin takipsizlik kararının alınmasını ve dosyaların kapatılmasını, Afyonkarahisar Adliyesi’nin önünde protesto etti.
Adliye’ye siyah çelenk bırakarak haksızlıkları gündeme getirmek istediklerini belirten CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Cumhuriyet Halk Partisi, 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ilişkin dosyaların kapatılmasını, ‘Adaletin Kara Günü’ ilan etmiştir. Ülkemizde 17-25 Aralık 2013’de, son 100 yılın en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yaşandı. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına imza atan polisler darbe teşebbüsü suçlamasıyla gözaltına alındı. Görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve yeni atanan savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı verilen soruşturma, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, 4 bakanın oğullarının ve Reza Zarrab’ın da şüphelilerin arasında yer aldığı 96 kişiyi kapsıyor” dedi.
VİCDANLARDA
BU DAVALAR KAPANMAZ
Görgöz, şöyle devam etti:
“Soruşturmaların hukukla değil siyaseten kapatılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu davalar halkın vicdanında hiçbir zaman kapanmayacaktır. Kapanan Gezi Direnişi davalarını, akıllarına geldiğinde yeniden açma gereği duyan Adaletsiz partinin hukuksuz uygulayıcıları, günü geldiğinde tüm kapattıkları davalardan yargılanacak, hesap vereceklerdir.”
>> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme