• Haberler
  • Genel
  • Yolların yapımı için 15 milyon liralık ödenek ayrıldı

Yolların yapımı için 15 milyon liralık ödenek ayrıldı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'ı çevreye bağlayan yollar için 15 milyon liralık bir kaynağın ayrıldığını söyledi İl Özel İdaresi'nin 2013 yatırım programı içinde bulunan, toplam 300 kilometrelik asfalt kaplama işinin yapılacağı asfalt sezonu, Sinanpaşa'ya bağlı Akören Beldesi'nde başladı. Asfalt sezonunun açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, '388 köyümüzün tamamı ana yoluyla birlikte asfalt yola kavuştu. [&hellip]

Yolların yapımı için 15 milyon liralık ödenek ayrıldı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ı çevreye bağlayan yollar için 15 milyon liralık bir kaynağın ayrıldığını söyledi

İl Özel İdaresi’nin 2013 yatırım programı içinde bulunan, toplam 300 kilometrelik asfalt kaplama işinin yapılacağı asfalt sezonu, Sinanpaşa’ya bağlı Akören Beldesi’nde başladı.
Asfalt sezonunun açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “388 köyümüzün tamamı ana yoluyla birlikte asfalt yola kavuştu. Bundan sonra bağlantı yolları, kestirme yollar ve illere çıkan kestirme yollarda asfalt yapılacak ve çok daha güzel hale gelecek. Bu yıl da 15 milyon TL civarında ödenek yolların yapımı için ayrıldı. Bunlarda 100 Km sıfır asfalt 1. kat geriye kalan 2. kat yenileştirme çalışmaları var. Bu yıl şuanda da tanık olduğunuz çalışmalar gibi Sinanpaşa ilçemizde birçok çalışmalar var. Yapılan çalışmalar Afyonkarahisar’ın güzel ilçelerinden biri olan Sinanpaşa’ya yakışmaktadır” dedi.
EĞİTİME DE YATIRIM YAPILDI
Afyonkarahisar’da her yere hizmet ulaştırdıklarını anlatan Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar’da hizmetin ulaşmadığı yer yok. 388 köyümüzde içme suyu olmayan köy yok. Bütün köylerimizde şebekeli, tazyikli içme suyumuz var. Her köyümüzde parke taşı döşenmesi ve kaldırım çalışmaları yapılıyor. Şimdi bu yapılanlara belediyeler bile özenir hale geldi. 5 milyonun üzerinde Özel İdareden, 4 milyon civarında da KÖYDES’ten gelen yatırımlarla, kaldırım, asfalt, oyun parkı, köy fırınları, içme suyu ve kanalizasyon yapımlarına devam ediliyor. Eğitime ise bu yıl 13–14 milyon TL’lik yatırım yapıldı” diye konuştu.
BİR UÇTAN BİR UCA
Asfalt konusunda Türkiye’nin önemli bir atılıma geçtiğini hatırlatan Balkanlıoğlu, “İl Özel İdaremiz, Köy Hizmetlerinden geçen yetkisiyle Afyonkarahisar’daki yol ağı 4 bin kilometre civarında oldu. Neredeyse Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna kadar. Bunların hepsi Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin daha güzel ve daha yaşanılabilir ortamlarda hayatını sürdürmeleri içindir. Bu çalışmalar da üstün başarı sağlayan İl Genel Meclis Başkanımız Salih Sel’e, İl Genel meclisi üyelerimize, Özel idare yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hiçbir kayıp kaçak olmadan İl Özel İdaremiz başarılı çalışmalara imza atıyor. Şu anda asfaltlama çalışması yapılan Akören-Balmahmut yolunun 3 kilometredir. Bu yolun yapımı için 4800 metreküp temel malzeme, 350 metreküp mıcır, 29 ton astar ve 26 ton asfalt kullanılacaktır. Bunun maliyeti de 200 bin lira civarındadır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme